Articole Ride Along 2

(2016)

Un polițist și trei sferturi!

Despre producție

Din nou împreună: Cumnații revin

La începutul anului 2014, Un polițist și jumătate marca Universal Pictures a devenit un succes instantaneu, încasând mai mult de $150 milioane în întreaga lume pe măsură ce publicul s-a îndrăgostit de perechea comică și improbabilă formată din Ice Cube și Kevin Hart.

Conform producătorului Will Packer, “Continuarea a fost de fapt contemplată în timp ce filmam primul film. Știam că aveam magie cu dinamica dintre Cube și Hart, și simțeam că oamenii ar dori să continue această călătorie alături de ei. Am vrut să revenim și să o fam din nou și să elevăm ce am făcut prima oară.”

Directorul Story este de acord, afirmând încă de la începutul procesului de editare că a simțit că o franciză era pe cale să se nască. „Am știut destul de rapid atunci când l-am prezentat unei audiențe, iar studioul ne-a rugat să ne gândim la o idee pentru continuare, că aveam ceva bun. A fost frumos fiindcă asta nu se întâmplă des.”

Producătorii, observând posibilitățile, au maximizat dinamica dintre cele două staruri. „Ai grozava juxtapoziție a lui Cube și Kevin. Personalitățile lor reale pe care le împrumută acestor personaje se completează bine,” comentează Packer. “Cu încruntarea serioasă, clasică și iconică a lui Cube, alături de comportamentul prostesc al lui Kevin și un scenariu bun scris de Phil și Matt…eram în afaceri.”

Story mărturisește că umorul rezultat din chimia de pe ecran nu se aseamănă cu nimic: „Ei înțeleg ce îl face pe celălalt amuzant. Cube este unul din cei mai buni tipi serioși pe care i-am văzut în istoria filmului, iar Kevin a stăpânit tonul comic. O asemăn combinației dintre Charles Grodin și Robert De Niro în Midnight Run; balanța lucrurilor pe care le aduc face ca umorul să funcționeze.”

Larry Brezner și Matt Alvarez se alătură din nou lui Packer și Cube ca producători. Conform spuselor lui Alvarez, care este producătorul lui Cube de ceva vreme, „Am fost norocoși nu numai că am reunit băieții, dar și mai mulți membri ai distribuției și a echipei. Este un testament pentru scenariul lui Matt și Phil că atât de mulți și-au dorit să revină, și ar fi imposibil să obținem balanța delicată dintre comedie și acțiune fără contribuția lor.”

Tika Sumpter o joacă pe Angela Payton, sora lui James care este acum logodită cu Ben, și reflectă asupra experiențelor ei din timpul filmărilor: „Când Kevin m-a văzut pentru prima oară, a spus, ‘Uh…Tika, asta nu e o nuntă reală. Să nu-mi dai bătăi de cap. Sunt luat deja!’ Apoi, mai târziu, ar schimba lucrurile și ar spune, ‘Ai nevoie de limbă în dubla asta?’ Este atât de prostuț. Trebuie să spun ‘Ok, piticule, relaxează-te’ Avem o relație iubitoare de frate-soră. Ador chimia noastră și e distractiv să faci parte din orice face el parte.”

Polițiști și mafioți - Personaje secundare

Actorul Ken Jeong, cunoscut pentru munca sa comediantă în proiecte cinematografice și de televiziune, începând cu trilogia The Hangover până la seria sa curentă ABC, Dr. Ken, îl joacă pe hackerul clandestin AJ, care devine o parte vitală în puzzle-ul pentru rezolvarea cazului lui James în Miami. Dacă vrei să faci ceva pe ascuns, AJ e omul pentru tine. Însă va trebui să navigheze printre comentariile sale criptice și comportamentul afemeiat.

Deși ambii sunt niște actori de comedie foarte fizici, Hart și Jeong și-au găsit ritmul pe platou și au găsit împreună tonul comic perfect. Hart says: “Scopul nu a fost niciodată ca toată lumea să fie nebună și să încerce să îl depășească pe celălalt în glume. Scopul este să găsești nivelele care funcționează într-o scenă pentru el și ce nivel funcționează într-o scenă pentru mine. Când este o scenă în care Ken domină, trebuie să permiți asta, să faci câțiva pași înapoi și să faci scena să funcționeze prin reacții. Și viceversa. Am găsit un balans bun..”
Cu stilul său tipic sobru, Cube remarcă: “Este greu să ai de-a face cu Kevin pe o parte și cu Ken pe cealaltă. Este ca și când ai de-a face cu doi copii––unul se poartă de parcă are 9 ani iar celălalt se poartă de parcă are 10 ani.”

La sosirea lor în Florida, James și Ben întâlnesc un detectiv local din Miami pe nume Maya…care se dovedește a fi polițistul principal mai des decât cei doi vor să recunoască. Packer descrie personajul ei: “Maya îi este similară lui James prin faptul că e un lup singuratic și nu are încredere în mulți oameni. Are propria ei sensibilitate diferită și asta o face interesantă.”
Inițial, producătorii o doreau pe Olivia Munn pentru rolul obstacolului lui James. La început, starul din The Newsroom și viitorul X-Men: Apocalypse nu era sigură că programul i-ar fi permis să se alăture distribuției. Apoi, l-a întâlnit pe Hart în cadrul unei emisiuni de premiere și s-au înțeles imediat.

Munn își amintește: „Îndată ce am petrecut timp cu Kevin, eram imediat ca frate și soră. Mi-am sunat reprezentanții și le-am spus că trebuie să găsească o soluție în programul meu, pentru că îl iubesc pe omul acesta atât de mult. Voiam să fiu o parte din acest film.”

Munn a apreciat că personajul ei nu era acolo doar pentru a fi un interes romantic pentru James, ci mult mai mult în poveste. Ea reflectă: „A fost distractiv să joc rolul lui Maya pentru că, în timp ce Maya își folosește feminitatea pentru a rezolva lucruri, este acolo, aleargă, împușcă, se luptă alături de băieți. Mi-a plăcut să fiu în mijlocul acestei acțiuni și să mă simt ca unul din băieți.”

Ultimul jucător major a venit în forma suavului Antonio Pope - antagonistul în Ride Along 2. Este atât de șarmant încât are aproape o calitate letală în interior - una care îl face atât magnetic cât și intimidant. Văzut ca un stâlp al comunității din Miami, unul care numește prieteni toți politicienii și polițiștii locali, Pope pare a fi un filantropist major ce conduce o afacere legală. Aflăm rapid că lucrurile stau altfel. Actorul veteran Benjamin Bratt a fost prima alegere pentru acest rol.

Lui Hart i-a plăcut ideea ca Bratt să joace rolul antagonistului: „Este un talent uimitor. Am avut noroc cu Laurence Fishburne în primul film, deci să-l convingem pe Benjamin Bratt să fie o parte din al doilea film este la fel de important. Este un actor care a avut multe realizări în cariera sa, și prin faptul că face parte din acest film, îl face și mai mare și mai bun. În plus, este un actor echilibrat și un tip cordial.”

Restul distribuției este condusă de 30 Rock’s SHERRI SHEPHERD în rolul lui Cori, Ben și organizatorul de nunți al lui Angela ; Bruce McGill, revine în rolul Locotenentului. Brooks; CARLOS GOMEZ în rolul Căpitanului Hernandez; The Mindy Project’s UTKARSH AMBUDKAR în rolul lui Amir; și The Dark Knight Rises GLEN POWELL în rolul lui Troy, traficantul de droguri pe care Ben și James trebuie să îl doboare în Atlanta…și care are o conexiune neașteptată cu Antonio Pope.

Cel mai sexy oraș din America: Filmând în Miami

Pentru a oferi filmului Un polițist și jumătate aroma sa, Packer și Story au zburat la Miami pentru a verifica faimosul Ocean Drive din South Beach care era descris în scenariul lui Hay și Manfredi.

Pe măsură ce escapadele lui îi transportă în căldura tipică a orașului, echipa a știut că nimic nu ar putea captura stilul său unic la fel ca filmarea chiar în acea locație. Packer afirmă că istoria orașului Miami a fost instrumentală în selectarea locației pentru film: „Miami este locul în care mințile criminale fictive ale cinematografiei locuiesc. Acolo sunt, iar noi urmăm tradiția filmelor de acțiune grozave din Miami.”

Fie că îi urma pe James și Ben în timp ce rulau pe șoseaua A1A sau în timp ce îl urmăreau pe AJ în Little Havana, orașul a oferit tot ce producătorii își doreau… și mai mult. Discutând experiența, Cube spune: “Miami este cel mai sexy oraș din America, și profităm la maxim de asta. Îți dăm plaja, îți dăm soarele, plus bikini, urmăriri cu mașina și explozii. Garderoba lui Ben aici este o comedie.”

Din punctul de vedere al lui Bratt, destinația a mărit miza, și a oferit un anume farmec în mijlocul acțiunii și al comediei, mai ales la vila lui Pope, unde el și Munn dansează pentru invitați.

Deși filmarea în sudul Floridei ar fi adus ocazionala vreme deranjantă, nimeni nu a știut până în ce punct. Munn râde: „Nimeni nu a aruncat o privire la weather.com ca să vadă că filmăm în Miami în timpul anotimpului uraganelor. În multe zile a trebuit să întrerupem filmările în mijlocul zilei.”

Deși majoritatea filmului este filmat în Miami, Packer și-a folosit relațiile pentru a securiza spațiul în Atlanta care va servi rolul de tipar pentru designerul de producție Chris Cornwell și Mitchell Amundsen pentru a crea un club de noapte care le depășește pe toate. Producătorul explică: “Am vrut ca acest club să fie în stilul Miami, și voiam să fie ceva diferit și cinematic. Am contactat câțiva prieteni din Georgia State Capitol, și ne-au permis să filmăm scena din club și împușcăturile acolo. Deci ne-am adus echipele și, în cursul câtorva zile, au transformat clădirea Georgia State Capitol într-un club de noapte din Miami.”

Jeong a fost foarte încântat că au putut filma în clădirea capitolului din Atlanta. Explică: „Este incredibil cum au modificat capitolul în acest club uimitor. Este și mai uimitor faptul că vestiarele erau în biroul locotenentului guvernator.”

Împușcături și cotețe de găini: Cascadorii și acțiune

Un polițist și jumătate 2 este plin atât de comedie cât și de acțiune, iar producătorii au avut mai multe unități pentru cascadorii, coordonate de JACK GILL, BRIAN MACHLEIT și ANDREW GILL. Secvențele cu urmăriri în care James, Ben și AJ erau vânați de oamenii lui Pope au fost coregrafiate extensiv, astfel obținând niște scene explozive.

Packer spune că acestea au fost momentele sale preferate din timpul producției: „Scenele de urmăriri cu mașina erau grozave. Aveam două unități funcționale în același timp. O unitate era filmată în Ft. Lauderdale, de unde luau scenele de acțiune cu mașina, iar cealaltă unitate [condusă de JACK GILL] filma în Miami cu aceeași mașină. Deci aveam copii ale mașinilor lui James și Ben.

Cu toate urmăririle cu mașina, urmăriri la picior și împușcături, acest film avea nevoie de mai multe cascadorii și mai multă implicare fizică din partea distribuției––în special Hart. Story, care l-a regizat pe Hart în alte trei filme, își expune gândurile cu privirile la abilitățile lui Hart în rolul de cascador : „Lui Kevin nu i-a fost niciodată rușine să își facă cascadoriile. Dar și-a îmbunătățit performanțele și acum putem obține scena în una sau două duble, spre deosebire de trei sau patru.

Din moment ce este într-o formă fizică grozavă, problema pe care am întâlnit-o în primul film a fost să nu îi permitem să își facă singur toate cascadoriile. Trebuie să recunosc, ca un director ce știe ce aduce Hart în comedia fizică a filmului, vreau să dacă mai multe cascadorii decât deloc. Dar trebuie să mă gândesc la asta di punct de vedere al siguranței, mai ales acum când cascadoriile sunt mai mari.”

Acestea fiind spuse, unele cascadorii testează nu numai rezistența lui Hart, dar și răbdarea sa cu producătorii. „Avem o urmărire pe jos unde Ben îl urmărește pe AJ prin Little Havana, și orice i s-ar putea întâmpla lui Ben, chiar i se întâmplă.” notează Packer. „O fetiță în leagăn îl lovește în față; se împiedică când sare peste un gard; este un câine în curte care îl urmărește. Și partea mea preferată este atunci când l-am pus pe Kevin în mijlocul unui coteț de găini cu găini vii care zburau în jurul lui.”

Pe cealaltă parte, Cube este un suporter vehement al cascadorilor profesioniști. Însă, își va murdări mâinile atunci când scena o cere. Story spune: „ Cube este un veteran. Își face propriile cascadorii atunci când e necesar. Când chiar am nevoie ca Cube să sară peste o mașină cu explozie, o va face.”

Cu producția terminată, Packer, Story, Cube și Hart sunt de acord că Un polițist și jumătate 2 este mai mare, mai bun, mai sexy și mai amuzant. Despre experiență și produsul final, Packer conclude: „Este o plimbare distractivă. Are părți bune și părți rele. Are comedie. Are acțiune. Când mergi la cinema și vrei să te simți bine și să scapi de presiunile vieții reale, oricare ar fi ele - acesta este tipul de film pe care vrei să îl vezi. Are câte ceva pentru toată lumea.”
În maniera succintă tipică lui, Cube finalizează povestea noastră: “Este vremea să conducem din nou. Ar fi bine să ai niște bani de benzină.”

Sinopsis
Film - Ride Along 2

Ride Along 2

(2016)
Un polițist și trei sferturi!
7.3 664 voturi 23 păreri
jinglebells