Articole Red Riding Hood

(2011)

Scufița Roșie

Despre distribuție

AMANDA SEYFRIED (Valerie) a devenit rapid una dintre actrițele cele mai solicitate. Anul acesta, va apărea alături de Justin Timberlake, Olivia Wilde și Cillian Murphy în Now, un thriller SF de acțiune, regizat de Andrew Niccol care descrie o societate în care timpul înseamnă bani, literalmente! Apoi, va începe lucrul la thrillerul Gone, regizat de Heitor Dhalia.
Amanda e cunoscută pentru versatilitatea sa, ea demonstrându-și talentul muzical și actoricesc în filmul de mare succes comercial Mamma Mia! regizat de Phyllida Lloyd. Seyfried a jucat alături de Meryl Streep și de Pierce Brosnan în musicalul acesta, care a fost lansat în vara anului 2008 și a avut încasări totale de peste 600 de milioane de dolari.

În 2010, Seyfried a jucat în trei filme foarte diferite, cel mai recent fiind comedia romantică a lui Gary Winick, Letters to Juliet, cu Vanessa Redgrave și Gael Garcia Bernal. A mai jucat cu Channing Tatum în drama romantică Dear John, inspirat de romanul de succes al lui Nicholas Sparks și regizat de Lasse Hallström; în Chloe, un thriller regizat de Atom Egoyan, în care a împărțit afișul cu Julianne Moore și Liam Neeson.

Pe micul ecran, Seyfried apare în prezent în drama multi-premiată produsă de HBO, Big Love. Ea a câștigat admirația criticilor pentru rolul unei tinere femei care îndură stilul de viață poligam al părinților ei.
Născută în Pennsylvania, Seyfried și-a început cariera de model la 11 ani. În adolescență a atras atenția asupra ei cu roluri în seriale de televiziune precum As the World Turns și All My Children.

Primul ei rol important a fost în 2004, când și-a făcut debutul pe marele ecran în comedia de mare succes Mean Girls, regizat de Mark Waters, după un scenariu de Tina Fey. Împreună cu colegele sale, Lindsay Lohan și Rachel McAdams, Seyfried a câștigat un MTV Movie Award pentru "cea mai bună echipă de pe marele ecran". În anul următor, Seyfried a jucat în apreciatul film independent Nine Lives, care a avut o premieră victorioasă la Sundance Film Festival și a câștigat o mulțime de premii internaționale. Scris și regizat de Rodrigo Garcia, în film au mai apărut Sissy Spacek, Glenn Close, Holly Hunter, Robin Wright și Dakota Fanning.

Filmografia lui Seyfried include drama inspirată de fapte reale, regizată de Nick Cassavetes Alpha Dog, cu Bruce Willis, Emile Hirsch și Justin Timberlake; drama American Gun, cu Donald Sutherland, Forest Whitaker, și Marcia Gay Harden; și thrillerul de groază Jennifer’s Body, în care a jucat alături de Megan Fox.

GARY OLDMAN (Părintele Solomon) e cunoscut milioanelor de fani pentru rolurile sale în câteva dintre cele mai profitabile francize ale tuturor timpurilor. El a fost nașul lui Harry Potter, Sirius Black, aliatul lui Batman, Commissioner Gordon, precum și Dracula, Beethoven, Lee Harvey Oswald și Sid Vicious. Acestea sunt doar câteva dintre rolurile cele mai memorabile pe care le-a creat în decursul a 20 de ani de carieră cinematografică, creându-și un loc în istoria filmului.

În 2008, Oldman a reluat rolul Commissioner Gordon în filmul cu cele mai mari încasări din acel an, The Dark Knight, după ce interpretase deja acest personaj în Batman Begins. A jucat rolul Sirius Black în Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Harry Potter and the Goblet of Fire și în Harry Potter and the Order of the Phoenix.
Proiectele lui viitoare sunt Tinker, Tailor, Soldier, Spy, Guns, Girls and Gambling, Criminal Empire for Dummies și Money for Nothing.

Oldman și-a început cariera în 1979 pe scena londoneză. Între1985 și 1989 el a jucat numai la London’s Royal Court Theatre și, în 1985, a fost declarat cel mai bun debutant de către Time Out pentru rolul său din The Pope’s Wedding. În același an, a împărțit onoarea de a primi London Critics’ Circle Best Actor Award cu Anthony Hopkins.

În 1986, Oldman și-a făcut debutul în film, cu Sid & Nancy, câștigând Evening Standard British Film Award pentru cel mai promițător debutant, pentru maniera în care l-a interpretat pe legendarul rocker Sid Vicious. În anul următor a apărut în rolul principal din filmul lui Stephen Frears, Prick Up Your Ears, câștigând premiul pentru cel mai bun actor, oferit de London Film Critics Circle, pentru interpretarea rolului unui dramaturg britanic fără succes, Joe Orton. De atunci, a devenit unul dintre cei mai respectați actori din industria filmului, apărând atât în filme de succes comercial, cât și în lăudate filme independente. Printre primele filme ale lui Oldman se numără Track 29 de Nicolas Roeg; Criminal Law; Chattahoochee; Rosencrantz & Guildenstern Are Dead, de Tom Stoppard, film pentru care a primit nominalizare la categoria cel mai bun actor la Independent Spirit Award; State of Grace; Henry & June; JFK al lui Oliver Stone, unde l-a interpretat pe Lee Harvey Oswald și filmul Francis Ford Coppola Dracula, unde a avut rolul principal.

Filmografia lui Oldman include roluri memorabile în True Romance de Tony Scott; Romeo is Bleeding; filmele lui Luc Besson, The Professional și The Fifth Element; Immortal Beloved; Murder in the First; The Scarlet Letter regizat de Roland Joffe; Basquiat de Julian Schnabel; Air Force One de Wolfgang Petersen; versiunea pentru marele ecran a filmului Lost in Space și filmul lui Ridley Scott, Hannibal. Recent, el a jucat în adaptarea după Charles Dickens realizată de Robert Zemeckis’, A Christmas Carol precum și în The Book of Eli.

În 1995, Oldman și partenerul și managerul său Douglas Urbanski au creat compania The SE8 Group, care a produs filmul ce a marcat debutul regizoral al lui Oldman, Nil by Mouth, cu un scenariu la care a colaborat și Oldman. Filmul a fost invitat să deschidă ediția a 50-a a Festivalului de la Cannes, în competiția principală, iar Kathy Burke a primit premiul pentru cea mai bună actriță pentru interpretarea ei în acest film. În plus, Oldman a câștigat două BAFTA, pentru cel mai bun regizor britanic și cel mai bun scenariu, premiul pentru regie la Edinburgh International Film Festival din 1997 și Empire Award pentru cel mai bun debut. De asemenea, el a produs și a jucat în filmul realizat de SE8 Group The Contender, film care a fost nominalizat la două premii Oscar și care i-a adus lui Oldman o nominalizare la Screen Actors Guild Award® pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Pe micul ecran, Oldman a primit o nominalizare la Emmy pentru apariția sa într-un rol episodic în serialul de comedie Friends, unde a interpretat un actor alcoolic. În televiziune a mai apărut în telefilmele Meantime, regizat de Mike Leigh și The Firm, regizat de Alan Clarke.

BILLY BURKE (Cesaire) este cunoscut fanilor filmelor cu vampiri pentru rolul său, Charlie Swan, din arhicunoscuta serie Twilight. El a creat rolul în primul film, care a marcat și debutul colaborării sale cu regizoarea Catherine Hardwicke. Burke și-a reluat rolul în următoarele două filme din serie: New Moon și Eclipse. El va reveni în The Twilight Saga: Breaking Dawn, film care va fi lansat în două părți: prima parte în noiembrie 2011, iar a doua în 2012. Burke va mai lansa alte filme, printre care Drive Angry 3D, în care joacă alături de Nicolas Cage, și filmul independent, Highland Park.

Burke a apărut în thrillerul regizat de Gregory Hoblit, Untraceable, cu Diane Lane, și în Fracture, cu Anthony Hopkins și Ryan Gosling; în comedia romantică regizată de Robert Benton Feast of Love; în drama inspirată dintr-un fapt real, regizată de Jay Russell, Ladder 49, cu John Travolta și Joaquin Phoenix; în filmul lui Lee Tamahori, Along Came a Spider; în Without Limits, film scris și regizat de Robert Towne. Burke a mai apărut într-o serie de pelicule independente, inclusiv Forfeit și Dill Scallion, ca să dăm numai câteva exemple.
În televiziune, Burke a avut roluri în serialele TNT, Rizzoli and Isles si TBS My Boys. Înainte de asta a apărut într-un rolul șocant, pe parcursul a șapte episoade consecutive, în al doilea sezon al serialului de succes 24. A avut roluri recurente în serialul Wonderland, creat Peter Berg, precum și apariții episodice în Law & Order, Fringe și The Closer.
Pe lângă actorie, Burke este un muzician remarcabil care cântă la pian și la chitară. El a cântat la Seattle cu trupa rock, Outcast Theater vreme de mulți ani. Albumul lui de debut, Removed, a fost lansat în iunie anul trecut.

SHILOH FERNANDEZ (Peter) apare în martie anul acesta în filmul independent Skateland, care a avut premiera în 2010 la Sundance Film Festival și a fost foarte apreciat la mai multe festivaluri de film, inclusiv SXSW.
Fernandez a crescut într-un orășel din Carolina de Nord, Ukiah și, la 19 ani, s-a mutat la Los Angeles ca să devină actor. Și-a atras laudele criticilor în telefilmul din 2006, Crossroads: A Story of Forgiveness. În anul următor, a debutat într-un film independent, thrillerul Interstate.

Fernandez a jucat apoi în drama Red, cu Brian Cox, care a avut premiera în 2008, la Sundance Film Festival; în Gardens of the Night, cu John Malkovich, Jeremy Sisto și Harold Perrineau; în From Within, cu Thomas Dekker; în Deadgirl, care a avut prmeiera în 2008 la Toronto International Film Festival; în filmul apreciat de critică Cadillac Records, în care a jucat cu Adrien Brody, Beyoncé Knowles, Jeffrey Wright și Gabrielle Union; în 16 to Life și în Happiness Runs.
În televiziune, Fernandez a avut rolul principal într-un serial inspirat de Gossip Girl și a avut o serie de roluri episodice în mai multe seriale, printre care: Jericho, United States of Tara, creat de Diablo Cody, Three Rivers și CSI: NY.

MAX IRONS (Henry) a primit recent o nominalizare la prestigiosul Ian Charleson Award pentru rolul său din piesa lui Friedrich Schiller, Wallenstein la Chichester Festival Theatre, rol care a marcat debutul său în teatru.
Recent a apărut în miniseria britanică The Runaway, inspirat de romanul de mare succes comercial al Martinei Cole.
Irons a absolvit The Guildhall School of Music and Drama în vara lui 2008. În timpul școlii, și-a prelucrat talentul cu roluri în piese ca Oedipus, The Revenger’s Tragedy, The Cherry Orchard, Plenty, The London Cuckolds, Twelfth Night, Semi-Monde, Under The Blue Sky și New Girl in Town.

Născut la Londra, Irons continuă tradiția actoricească a familiei sale. Părinții lui sunt Jeremy Irons și Sinead Cusack, amândoi actori multipremiați, iar bunicul său a fost faimosul actor irlandez Cyril Cusack.

Note de producție Despre echipa de producție
jinglebells