Articole Red Riding Hood

(2011)

Scufița Roșie

Despre echipa de producție

CATHERINE HARDWICKE (regizoare/producător executiv) a regizat filmul Twilight, care lansat seria de filme inspirate din cărțile de mare succes ale scriitoarei Stephenie Meyer. Filmul a avut încasări de 69.6 milioane de dolari în weekendul de debut, un record pentru un film regizat de o femeie. Încasările totale au ajuns la aproape 400 de milioane de dolari. Imediat după acest succes, Hardwicke a scris Twilight: Director’s Notebook, publicat de Little Brown, în care a împărtășit experiența ei din spatele camerei, însoțită de instantanee de pe platou. Cartea a fost vreme de șase săptămâni în topurile celor mai bine vândute cărți realizate de New York Times și de USA Today.

Hardwicke a regizat filme de o mare varietate, printre care Hamlet, cu Emile Hirsch; un thriller SF, The Maze Runner; și Maximum Ride, adaptarea pentru marele ecran a îndrăgitei serii scrise de James Patterson. Printre proiectele ei viitoare se numără The Monkey Wrench Gang, inspirat de romanul unui eco-activist Edward Abbey și Swerve, o comedie care are la bază un scenariu original scris de Hardwicke și care pune în discuție pasiunea și neîncrederea noastră față de consumerismul evident.

Hardwicke a debutat în 2003, cu filmul de mare succes Thirteen, la al cărui scenariu a și colaborat. În film au jucat Holly Hunter, Evan Rachel Wood și Nikki Reed, toți trei fiind nominalizați la diverse premii pentru interpretările lor, iar Hunter a primit chiar o nominalizare la Oscar. Hardwicke a câștigat premiul pentru regie în 2003, la Sundance Film Festival și a primit o nominalizare la Independent Spirit Award pentru cel mai bun film artistic și cel mai bun scenariu original. În plus, filmul a primit premii importante la festivalurile de film de la Deauville, Locarno și Nantucket. Hardwicke a regizat apoi Lords of Dogtown și filmul de epocă The Nativity Story.

Înainte de a debuta ca regizor, Hardwicke și-a demonstrat curajosul stil vizual ca producător în peste 20 de filme. Ea a colaborat cu regizori cunoscuți precum Cameron Crowe, la Vanilla Sky; David O. Russell, la Three Kings; Costa-Gavras, la Mad City; Lisa Cholodenko, la Laurel Canyon; și Richard Linklater, la The Newton Boys și la SubUrbia.

Născută în orașul de frontieră din sudul Texasului, McAllen, Hardwicke a studiat arta în Mexic și re o diplomă de arhitect de la University of Texas din Austin. A urmat apoi cursuri de master la Școala de Film din cadrul UCLA, unde a realizat primul ei scurtmetraj de animație și acțiune live. Pentru acest film a câștigat un Nissan Focus Award, iar pelicula a fost inclusă în programul pentru cinema, Landmark - Best of UCLA.

JENNIFER DAVISSON KILLORAN (Producătoare) este președinta departamentului de producție din cadrul companiei Leonardo DiCaprio, Appian Way, unde a supervizat un mare număr de proiecte. Recent, a produs thrillerul Orphan, iar acum lucrează la versiunea cu actori a unui film de animație, Akira. Printre diversele filme realizate de Appian Way se numără Wolf of Wall Street, inspirat de memoriile unui notoriu afacerist de pe Wall Street; un film artistic inspirat de clasica serie de televiziune The Twilight Zone și o adaptare a biografiei scrisă de Erik Larson a ucigașului în serie H. H. Holmes, The Devil in the White City.
Pe micul ecran, Killoran a fost producător executiv asociat la seria de documentare Greensburg, în care arată cum orașul Greensburg din Kansas, s-a reconstruit pe baze ecologice, după ce a fost devastat de tornade.
Pe lângă munca sa la Appian Way, în ultimii 11 ani, Jennifer, alături de Rick Yorn, a demonstrat că este un manager talentat.

LEONARDO DiCAPRIO (Producător), un actor multipremiat și de trei ori nominalizat la Oscar, a jucat în blockbusterul lui Christopher Nolan, Inception, în thrillerul dramatic Shutter Island, în care a colaborat pentru a patra oară cu regizorul Martin Scorsese. DiCaprio lucrează la filmul J. Edgar, regizat de Clint Eastwood.

DiCaprio și-a câștigat cea mai recentă nominalizare la Oscar în 2007 pentru interpretarea sa în drama lui Edward Zwick, Blood Diamond, pentru care a primit și nominalizări la Golden Globe, Critics’ Choice și Screen Actors Guild (SAG) Award. În același an a fost nominalizat la Golden Globe, BAFTA Award, Critics’ Choice Award și SAG Award, pentru rolul său din pelicula care a obținut Oscarul pentru cel mai bun film The Departed, regizată Scorsese. El a împărțit cu restul actorilor din The Departed o nominalizare la SAG Award®, la categoria "cea mai bună distribuție dintr-un film artistic".

Înainte de asta, fusese nominalizat la Oscar pentru interpretarea sa din apreciatul film al lui Scorsese, The Aviator. Maniera în care DiCaprio l-a interpretat pe Howard Hughes în acel film i-a adus o nominalizare la Golden Globe Award pentru cel mai bun actor într-o dramă, precum și nominalizări la Critics’ Choice și BAFTA Award. De asemenea, a primit două nominalizări la SAG Award, una pentru cel mai bun actor, a doua pentru "cea mai bună distribuție".

Pe lângă actorie, DiCaprio și-a creat propria sa casă de producție, Appian Way. Sub egida companiei Appian Way, el a scris, produs și, eventual narat, documentarul extrem de apreciat, pe teme ecologice The 11th Hour. Printre celelalte producții Appian Way se numără Shutter Island și The Aviator, precum și Orphan, Public Enemies, Gardener of Eden și The Assassination of Richard Nixon.

Născut în Hollywood, California, DiCaprio a început să joace la 14 ani. El s-a făcut remarcat în adaptarea pentru cinema a dramei autobiografice a lui Tobias Wolff, This boy's life, regizată de Michael Caton-Jones în 1993. În același an, a apărut în filmul lui Lasse Hallström What’s Eating Gilbert Grape, care i-a adus primele nominalizări la Oscar și la Golden Globe, pentru rolul unui tânăr cu handicap mental. În plus, el a câștigat National Board of Review Award pentru cel mai bun actor în rol secundar și New Generation Award oferit de Los Angeles Film Critics Association, pentru rolul său din acest film.

În 1995, DiCaprio a avut rolul principal în trei filme foarte diferite, începând cu westernul lui Sam Raimi, The Quick and the Dead. El a câștigat admirația criticii pentru interpretarea rolului unui drogat, în drama obsedantă The Basketball Diaries, precum și pentru interpretarea rolului lui Arthur Rimbaud în filmul lui Agnieszka Holland, Total Eclipse. În anul următor, DiCaprio a jucat în adaptarea contemporană a piesei lui Shakespeare, Romeo and Juliete, realizată de Baz Luhrmann. Pentru rolul său din acest film a primit premiul pentru cel mai bun actor, la Berlin International Film Festival. El s-a alăturat pleiadei de stele din fiilmul Marvin’s Room, obținând o nominalizare la SAG Award pentru "cea mai bună distribuție".

În 1997, DiCaprio a jucat cu Kate Winslet în blockbusterul Titanic, pentru care a fost nominalizat la Golden Globe Award. Titanic a doborât toate recordurile de încasări și a câștigat 11 premii Oscar, printre care și cel pentru cel mai bun film. Filmografia sa include un dublu rol în The Man in the Iron Mask; roluri în filmele The Beach; Celebrity de Woody Allen; Catch Me If You Can, de Steven Spielberg, pentru care a fost din nou nominalizat la Golden Globe; Gangs of New York, primul său film în regia lui Martin Scorsese; Body of Lies regizat de Ridley Scott și Revolutionary Road, de Sam Mendes în care DiCaprio a jucat din nou alături de Winslet. Filmul i-a adus a șaptea nominalizare la Golden Globe.

DiCaprio este cunoscut și pentru interesul său pentru conservarea mediului, la nivel global. Înființând Leonardo DiCaprio Foundation în 1998 și, mai târziu, LeonardoDiCaprio.org, el a colaborat cu alte organizații, pentru a trezi interesul pentru cauza ecologică. La începutul anului 2008, DiCaprio Foundation s-a unit cu California Community Foundation, și este cunoscută acum drept The Leonardo DiCaprio Fund at CCF. În plus, DiCaprio este în consiliile organizațiilor NRDC și Global Green USA.

Despre distribuție
jinglebells