Articole Paddington

(2014)

Paddington

Despre interpreți

BEN WHISHAW (vocea lui Paddington) a studiat la Academia Regală de Artă Dramatică. Imediat după absolvire, i s-au oferit două roluri pe marele ecran - Enduring Love, în regia lui Roger Michel și Layer Cake, al lui Matthew Vaughan - precum și rolul din serialul de comedie intitulat The Booze Cruise.


Au urmat rolurile din: Stoned, în care îl interpretează pe Keith Richards, chitaristul formației Rolling Stones, Perfume: The Story of a Murderer (rolul principal), I’m Not There, un portret cinematografic al lui Bob Dylan realizat de regizorul Todd Haynes, Brideshead Revisited, în regia lui Julian Jarrold, celebrul serialul BBC intitulat Criminal Justice (pentru care Ben a fost distins cu Premiul Emmy și cu o nominalizare la Premiul BAFTA pentru cel mai bun actor în 2009), Bright Star, în care joacă rolul poetului John Keats, The Tempest, alături de Helen Mirren și Russell Brand, Cloud Atlas, cu Tom Hanks, Jim Sturgess și Halle Berry, Skyfall, alături de Daniel Craig și Ralph Fiennes (rol pe care îl va relua în următorul James Bond), serialul BBC intitulat The Hour și recentul film independent Lilting.

În 2015, el va putea fi văzut pe marele ecran în thriller-ul SF intitulat Lobster, în care îi va avea ca parteneri pe Colin Farrell și Rachel Weisz, în rolul lui Herman Melville din filmul The Heart Of The Sea, despre Moby Dick și The Suffragette, alături de Meryl Steep și Helena Bonham Carter.

HUGH BONNEVILLE (Henry Brown) a fost distins cu două nominalizări la Globul de Aur și două la Premiul Emmy pentru rolul din celebrul serial britanic Downton Abbey, care a obținut, în total, 2 Premii BAFTA, 9 Premii Emmy și 2 Globuri de Aur.

Hugh a debutat pe marele ecran în 1994, în Mary Shelley’s Frankenstein, regizat de Kenneth Branagh. De atunci, el a jucat în numeroase filme, dintre care amintim: Notting Hill, alături de Hugh Grant și Julia Roberts, Mansfield Park, Stage Beauty, Asylum, Scenes Of A Sexual Nature, Man To Man, From Time To Time, Glorious 39, Burke & Hare, Third Star, Shanghai, Iris (pentru care a fost nominalizat la Premiul BAFTA pentru cel mai bun actor într-un rol secundar și a fost premiat la Festivalul Filmului de la Berlin în 2002), French Film (pentru care a fost distins cu Premiul Juriului la Festivalul Filmului de Comedie de la Monte Carlo) și The Monuments Men, în regia lui George Clooney.

SALLY HAWKINS (Mary Brown) a intrat în atenția internațională în 2008, datorită rolului principal din filmul lui Mike Leigh Happy-Go-Lucky, pentru care a fost distinsă cu Globul de Aur pentru cea mai bună actriță de comedie și cu Ursul de Argint la Festivalul Filmului de la Berlin în 2008.

Din numeroasele sale roluri le mai amintim pe cele din: Blue Jasmine, al lui Woody Allen, alături de Cate Blanchett, rol pentru care Hawkins a fost nominalizată la Oscar, la Globul de Aur și la Premiul BAFTA pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, Godzilla, An Education, Made In Dagenham, Submarine, Great Expectations, al lui Mike Newell, thriller-ul intitulat Layer Cake, în regia lui Matthew Vaughan, Vera Drake, al lui Mike Leigh, Never Let Me Go, al lui Mark Romanek, Jayne Eyre și The Double.

NICOLE KIDMAN (Millicent) a intrat în atenția publicului american în 1989, datorită rolului din thriller-ul psihologic intitulat Dead Calm, în regia lui Phillip Noyce. În 1995, Kidman a fost distinsă cu Globul de Aur pentru cea mai bună actriță și a fost nominalizată la Premiul BAFTA pentru rolul din comedia neagră intitulată To Die For, în regia lui Gus Van Sant. Pentru acest rol i-au mai fost acordate premii din partea Asociațiilor Criticilor de Film din Boston și Londra și la Festivalul Filmului de la Seattle.

În 2003, Kidman a fost distinsă cu Premiul Oscar, Globul de Aur, Premiul BAFTA și Ursul de Argint la Festivalul Filmului de la Berlin pentru interpretarea Virginiei Woolf în filmul lui Stephen Daldry The Hours. În 2002, ea fusese nominalizată la Oscar și la Globul de Aur pentru rolul din Moulin Rouge!. Ea a obținut de două ori Glbul de Aur, pentru rolurile din The Others, în regia și scenariul lui Alejandro Amenabar și To Die For, al lui Gus Van Sant.

Din bogata sa filmografie mai amintim: Cold Mountain, Billy Bathgate, Birth (fiind nominalizată la Globul de Aur pentru toate trei), Margot At The Wedding, The Golden Compass, Happy Feet; Just Go With It, Nine, Australia, Fur: An Imaginary Portrait Of Diane Arbus, The Interpreter, Bewitched, The Human Stain, Dogville, Eyes Wide Shut, Rabbit Hole (pentru care a fost nominalizată la Oscar, Globul de Aur și la Premiul Independent Spirit pentru cea mai bună actriță), Birthday Girl, The Peacemaker, The Portrait Of A Lady, Batman Forever, Malice, Far And Away, Grace Of Monaco, The Paperboy (o nouă nominalizare la Globul de Aur), Stoker, Before I Go To Sleep, Queen Of The Desert, Strangerland și The Family Fang.

JULIE WALTERS (Dna Bird) a fost distinsă cu o nominalizare la Oscar, precum și cu Globul de Aur și Premiul BAFTA în 1983 pentru rolul principal din Educating Rita, în care l-a avut ca partener pe Michael Caine. În 2000, ea a fost din nou nominalizată la Oscar și a obținut Premiul BAFTA pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar pentru rolul profesoarei de balet din Billy Elliot, în regia lui Stephen Daldry. De asemenea, Walters este binecunoscută pe plan internațional ca 'Molly Weasley' din seria filmelor Harry Potter.

Din bogata sa carieră, care se întinde de-a lungul a peste 30 de ani, mai amintim rolurile din: Titanic Town, în regia lui Roger Michell, Calendar Girls, al lui Nigel Cole, Wah-Wah, în regia lui Richard E. Grant, Driving Lessons, al lui Jeremy Brock, Becoming Jane, al lui Julian Jarrold și Mamma Mia !

PETER CAPALDI (Dl Curry) a fost distins cu două nominalizări și un Premiu BAFTA pentru cel mai bun actor de comedie pentru rolul din serialul BBC intitulat The Thick of It. De asemenea, el a obținut un Oscar și Premiul BAFTA pentru filmul de scurt-metraj intitulat Franz Kafka's It's A Wonderful Life, în calitate de regizor și scenarist.

Printre rolurile sale se mai numără cele din: WWZ, In The Loop, The Fifth Estate, Magicians, Soft Top Hard Shoulder, Dangerous Liaisons, The Lair Of The White Worm, Soft Top Hard Shoulder și Local Hero, precum și aparițiile pe micul ecran, în: The Hour, The Devils Whore, Prime Suspect, The Accused, The Suspicions of Mr Whycher, Minder, Poirot, Crown Court, Skins și PeepShow.

JIM BROADBENT (Dl Gruber) este multiplu laureat al premiilor Oscar, BAFTA, Emmy și Globul de Aur, binecunoscut pentru roluri ca cele din Harry Potter, Moulin Rouge!, Iris și The Iron Lady.

Broadbent este un colaborator frecvent al regizorului Mike Leigh, împreună cu care a realizat filme precum: Another Year, Life Is Sweet, Topsy Turvy, Vera Drake și filmul de televiziune intitulat A Sense of History, la care este și autorul scenariului. Dintre numeroasele sale roluri mai amintim: Cloud Atlas, Bullets Over Broadway, Perrier’s Bounty, The Damned United, Harry Potter and the Half-Blood Prince, The Young Victoria, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, Hot Fuzz, And When Did You Last See Your Father ?, Little Voice, Bridget Jones’s Diary, Gangs of New York, The Gathering Storm, Nicholas Nickleby, Bright Young Things, Vanity Fair, Bridget Jones: The Edge of Reason, Crying Game și The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe.

 

Despre producție
jinglebells