Orient Express

(2004)

Orient Express

Poster Orient Express Postere Orient Express

Sinopsis Orient Express

Mai mult

Actiunea se petrece în doua etape.
1911-1916. Printul Andrei Morudzi, duce la Paris si Monte Carlo o intensa viata mondena, reusind sa-si piarda întreaga avere din pricina calatoriilor, a jocurilor de noroc, a femeilor si a numeroaselor petreceri.
1935. Îl regasim pe print, batrân, traind într-o ciudata izolare la castelul sau din România.
I-au ramas doar acest castel cazut în ruina, pamântul aferent lui, un valet si 3 cai splendizi. Orient Express-ul, trenul care facea legatura dintre Istambul si…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.1
Maia Morgenstern Maia Morgenstern Amalia Frunzetti Sergiu Nicolaescu Sergiu Nicolaescu Printul Andrei Morudzi Imola Kezdi Imola Kezdi Ana Criveanu
Alina Chivulescu Alina Chivulescu Adrienne de Raval Gheorghe Dinică Gheorghe Dinică Costache Daniela Nane Daniela Nane Carmen Ionescu
Florin Zamfirescu Florin Zamfirescu Take Criveanu Valentin Teodosiu Valentin Teodosiu Vasile Gărdescu Andreea Doinea Andreea Doinea
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Ro De Film

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

MediaPro Distribution

Țara

Romania
Film disponibil pe DVD în România

Taguri

Box office Orient Express

Weekend premieră (20.09.2004)
  • Loc 3
  • Spectatori 8.997
  • Încasări (RON) 51.013,32
Total
  • Spectatori 45.435
  • Încasări (RON) 254.593,44
  • Încasări (USD) 77.484,27

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
ioana constantin pe 20 Noiembrie 2007 11:31
filmul este de nota 10+ orice ar spune carcotasii:)...este ecranizarea cartii mele favorite:"Printul" de Tudor Teodorescu-Braniste...pt prima data am spus ca mi-a placut mai mult filmul decat cartea: cititi cartea uitati-va si la film, incercati sa patrundeti mai adanc in ideea principala...este superb filmul si merita vazut si pastrat. este o poveste emotionanta despre urcusurile si coborasurile vietii despre euforia fericirii despre viata, moarte despre iubire si despre nepasare si singuratate...nu are cum sa nu va placa
19 9
Deceoare pe 28 decembrie 2014 19:07
Să fim obiectivi , nu subiectivi . Nu toate femeile pot avea acelaşi iubit , aşa cum nici toţi bărbaţii pot iubi o singură femeie şi numai una şi unica .
eduard_stratan pe 26 august 2017 19:11
Cartea este chestia aceea cu coperti care are litere pe dinauntru?
Amalia Constantinescu pe 10 Noiembrie 2007 18:31
Sunteti absolut inconstienti, unii dintre voi, in special cineva mai de la inceput care are nerusinarea de a afirma ca Nicolaescu trebuie sa dispara pentru renasterea cinematografiei romanesti. Cum indrazneste un om care poate nu a reusit sa faca nimic in viata sa critice o personalitate a Romaniei care s-a afirmat prin niste filme de succes pe care le-a facut fara sa aiba studiile necesare? Si mai ales ca ele au fost aplaudate si atunci de tineri si batrani si mai presus de orice chiar si acum, cand arta este dispretuita, este batjocorita cu actorii de genul Oanei Zavoranu sau altii de genul ei care dupa ce ca nu stiu sa joace, mai au si pretentia sa fie aclamati. Nu spun ca Dan Bittman si Ioana Moldovan s-au remarcat, dar au jucat foarte bine in acest film pe care il consider foarte bun. Si inca ceva! Vizionati filmul si apoi comentati pe marginea lui! SA VA FIE RUSINE PENTRU CA AVETI… citeşte
13 7
Frank pe 5 decembrie 2010 17:39
Poate in tineretze o fi facut Nicolaescu filme cat de cat onorabile /Osanda este unul dintre ele/, Orient Expres, insa, este absolut penibil. Mi-era mie rusine de ce vedeam pe ecran: atata fals, atata teatralitate, atata megalomanie. Ingrozitor! Mai grav este ca, uitandu-ma la notele pe care filmele lui SN le-au primit pe Cinemagia am constatat, cu tristeze, ca sunt mult mult peste valoarea acestor filme.
cristi684 pe 2 februarie 2024 20:11
Alo, domnu`, Oana Zăvoranu (cel puțin așa cum am văzut-o eu în serialul ”Numai iubirea”) și-a jucat bine rolul de ”drac împielițat”. Poate că nu e cea mai bună actriță (nici măcar nu are studii pentru așa ceva), dar își merită acolo un loc pe lângă actori. Iar aici menționez ceea ce ai spus despre Segiu Nicolaescu: ”Cum indrazneste un om care poate nu a reusit sa faca nimic in viata sa critice o personalitate a Romaniei care s-a afirmat prin niste filme de succes pe care le-a facut fara sa aiba studiile necesare?” Vezi că aici e cam aiurea ce ai spus. Nu știu dacă Segiu Nicolaescu a avut studii de specialitate pentru a juca ori regiza filme, dar se pare că nici Oana Zăvoranu nu a avut studii de genul. Deci ceva pe undeva nu prea e în regulă cu ceea ce spui.
Denis_stelistu pe 06 Mai 2005 22:11
Povestea e dramatica si romantica.Sergiu NIcolaescu e prea batran pentru trei lucururi la care a contribuit.Oricum m-a impresionat si emotionat filmul.O tanara care avea viitorul in fata pana cand l-a vazut pe batran.Se indragosteste de unul cu 40 de ani mai in varsta.Iar la inceput,cand isi da seama de ce-a facut,se impusca.Doua epoci,doua povesti.
Merita vazut.

10 6
Deceoare pe 28 decembrie 2014 19:09
Bună exprimarea aia cu , citez : ''pentru trei LU CUR URI'' . SCUZE PENTRU ÎNTRERUPERI .
cezarika21 pe 04 Iunie 2012 06:36
Artistul la senectute sau regretul trecutului falnic
Filmul este inspirat din romanul "Prințul" (1944) de Tudor Teodorescu-Braniște și prezintă povestea prințului Andrei Morudzi în două perioade ale vieții sale - între 1911-1916 și în 1935. După ce a risipit averea familiei la Paris și Monte Carlo pe jocuri de noroc și pe femei, Andrei Morudzi s-a retras de lume în castelul strămoșilor de la Moruzeni, unde duce o existență izolată. Puținii săi vizitatori sunt oameni șterși și de nivel inferior: un pădurar grobian, o fostă iubită abandonată, un preot de țară, șeful gării și fiica acestuia, venită de la pension pentru a se mărita.

Filmul poate fi considerat o meditaţie a artistului ajuns la senectute cu privire la mediocritatea prezentului. După o viaţă fastuoasă, personajul principal (un posibil alter-ego al regizorului) trăieşte din amintiri, reflectând la contrastul între prezentul… citeşte

9 4
LAUR pe 21 Noiembrie 2004 18:08
Cand am vazut filmul citisem deja mesajele de pe forum. Eram pregatit de o mare dezamagire dar...nu. Fratilor, filmul e bun. E altceva decat eram obisnuiti de la Nicolaescu dar omu' e mare regizor. Scenariul un pic ciudat, te lasa cu multe intrebari la final, imaginea este super buna iar jocul actorilor este greu de criticat. Dinica ramane Dinica iar Bittman n-ar face rau sa mai incerce asemenea experiente cinematografice.
E un film special, trebuie vazut. Intr-adevar fanii comisarului Moldovan vor fi dezamagiti dar...in Orient Express veti vedea un alt Sergiu Nicolaescu. Oricum, e mare.

8 3
irimescuirinel pe 12 Ianuarie 2012 17:04
Superb film
Chiar dacă este în rolul principal , Sergiu N.....face un rol de exeptie. Si da și o explicație de ce unele regiuni erau înapoiate sărace... Aici domneau boieri care erau obsedați sa își arunce banii prin cazinouri în Paris . In urma lor potopul. Parca intre atâtea frumuseți M.M. pare cam în plus. In rest totul este O.K.
7 4
daniela selisteanu pe 24 Noiembrie 2004 16:33
cand am iesit de la cinematograf dupa film eram cu totul alta persoana....am iesit ca dintr-un vis frumos...parca traisem si eu alaturi de actori in epoca aceea...am si plans de ca sa nu recunosc...e ...minunat.sergiu este un geniu...sa o tina asa.cu toata admiratia...
6 2
Sfatos pe 27 August 2007 13:38
Excelent, frumos, ideea filmului conteaza si acesta este foarte bine exprimata, celelalte chestii pomenite aici nu conteaza. Valoarea filmului pleaca de la ideea prezentata de acesta. SN este un regizor excelent.
5 2
CosminPopescu pe 5 februarie 2022 16:45
Adevarat. Numai mediocrii si rautaciosii (haterii cum se numesc azi) nu pricep. Pacat ca omul, acest mare om a murit in mizeria nerecunoasterii, ca era mestecat in gura tuturor pustiitilor de valori si inima.
Ceausescu Alina pe 06 Octombrie 2004 19:09
Asa este, un film extraordinar!
Cat despre jocul actorilor mie mi se pare ca asta s-a vrut. Nu vreau sa insult inteligenra nimanui, insa toti cei cu care am vorbit despre acest film nu au inteles anumite lucruri. Cum ar fi faptul ca toata actiunea se petrece in mintea lui Iordache, servitorul, in sensul ca printzul murise cu ani in urma... 1919, iar Ana s-a indragostit de o fantoma, el nu exista! E si normal cumva ca personajele sa fie false, artificiale, in acest caz... Foarte putina lume a vazut aceasta parte... din pacate.
Mie mi-a placut la nebunie acest film, mi-am retrait viata la el. Exact ca si printul, ma regasesc cu totul in el. Mi-am petrecut viata pe drumuri, m-am bucurat de nerabdarea destinatiei si cand am ajuns vroiam sa ma intorc. Mi-am construit viata pe vise... Trist dar adevarat, sa stiti ca exista oameni care sunt asa.

5 2
CosminPopescu pe 5 februarie 2022 16:43
Frumos, felicitari pentru comentariu si analiza proprie. Sigur ca este bun filmul, ca orice a facut un astfel de om. Dar este un film greu, daca nu toti pot sa-l priceapa, e altceva. Probabil ca e legat de cum simtea viata dumnealui, marele regizor. Sinuciderea pe cat de ilegata este in scara actiunilor omenesti, pe atat de mult atrage atentia ca fiind in cadrul unui context aparent fara iesire. Probabil ca este un film care iti da tie libertatea de a-ti gasi propria solutie. Nu mi-e clar daca razbate acea Lumina din cadrul filmului, dar nici nu obliga la intuneric psihicul privitorului. Are o noblete filmul, ca si scenaristul si regizorul, iti exprima doar apasarea psihica a deznadejdii proprii dar nu o imprima asupra nimanui. E complex, foarte complex... Si cine nu a avut sentimente din acestea, ori e un om cu foarte multa credinta si simplitate, ori e un om superficial. Nu exista sa nu fi trait nimeni asemenea dezamagiri intre ce si-ar fi dorit sa fie si ce este realitatea.
kenya pe 17 Iunie 2011 17:39
Primul film romanesc pe care-l vad fara sa fiu nevoita sa stau cu telecomanda in mana ca sa reglez sonorul....Imagine buna,costume frumoase,cai superbi,o idee interesanta,muzica ireprosabila.Cel mai bun (si singurul) actor din acest film.....Dan Bitman.
5 3
Iulidesprefilme pe 02 Decembrie 2012 20:20
Interesant film, psihologic, metaforic, filozofic...
4 2
Livia pe 26 Septembrie 2004 01:12
intr-un singur cuvant: SUPERB!
*vi se pare ca actorii joaca fals deoarece e film romanesc...credeti ca americanilor nu li se pare ca ia lor joaca fals?
*scenariul nu este infantil...dak nu intelegeti asta e....nu pe toti i-a inzestrat Dumnezeu...
*dan bitman a jucat chiar bine..nu trebuie neaparat sa faci facultatea de teatru(se stie cum se intra acolo doar...) ca sa ai talent
*cadrele sunt minunate, e un film pe care vrei sa-l faci cadou prietenilor straini numai pt. peisajele mirifice

4 2
tereza_feraru pe 28 februarie 2016 22:58
Castelul Sturdza de la Miclăușeni a servit ca decor pentru Castelul de la Moruzeni
DREAMER pe 14 Ianuarie 2005 23:10
E UN FILM PE CARE NU IL POATE INTELEGE ORICINE, DE ACEEA MULTI SE PRIPESC SA-I PUNA ETICHETE, INAINTE SA TREACA PRIN FILTRUL GANDIRII CEEA CE AU VAZUT.IMBINA SIMBOLURI SI IDEI FRUMOASE.CHIAR DACA ARE UN SFARSIT TRIST, PUTEM INVATA MULTE DIN ACEST FILM.ACTORII JOACA MINUNAT.SERGIU NICOLAESCU ESTE UN OM, UN REGIZOR SI UN ACTOR DEOSEBIT, UNIC CU CARE TREBUIE SA NE MANDRIM.SPER SA ISI CONTINUE FRUMOASA MESERIE LA CARE SE PRICEPE ATAT DE BINE SI SA NE UIMEASCA CU CREATIILE SALE, ADEVARATE COMORI ALE FILMULUI ROMANESC.
4 4
CosminPopescu pe 5 februarie 2022 16:48
Subscriu la tot ce scrieti. Adevarat. Si respectul pe care l-au invatat filmele lui trebuie sa dainuie ca o valoare de societate, si valoare individuala sine qua non. De aici trebuie pornit, altfel unde ajungem, daca oricine te poate mesteca (tu care ai facut ceva, se intelege) dupa cum ii taie capul.. ?!
lonelywoolfie pe 10 martie 2023 19:50
Regizor si actor deosebit! Pacat ca s-a dat cu PSD-ul....Mi-a rasturnat impresia buna pe care mi-am format-o de-a lungul anilor... Dar despre morti numai de bine . R.I.P.
Iulian pe 25 Septembrie 2004 22:26
Voi nu prea vedeti padurea de copaci. Un film trebuie *vizionat*, nu comentat si analizat de amorul artei.

Pentru un consumator de film "normal", fara pretentii de critic de arta sau frustrat atoate cunoscator de culise ale cinematografiei, e un film deconectant, un mod placut de a-ti petrece o seara de weekend - exact scopul pentru care a fost facut.

Sergiu Nicolaescu e ca Shumacher sau Rossi: e bun, si n-ai ce face impotiva :)

3 3
CosminPopescu pe 5 februarie 2022 16:47
Daca nu era bun nu-l comentau atatia (chiar rautacios). Omul nu si-a tradat publicul, cine spune ca la batranete si-a tradat publicul, minte si e rautacios si superficial. Asemenea valori trebuiau incurajate sa mearga pana la capat, inca mai avea de aratat publicului roman ceva vechi si bun, caci, ca orice om de geniu, framanta in filmele lui si o conceptie de viata, un gand, o personalitate... Pacat ca azi se mesteca toti intre ei, asta sesizez, nu mai exista respect pentru nimic. De aici trebuie pornit...
beholder pe 27 Ianuarie 2005 16:40
domnilor, care tot injurati in stanga si-n dreapta, de ce nu va vedeti de treaba? pe cei care il ridica in slavi nicolaescu lasati-i in durerea lor. de ce nu postati acolo unde va place? va plateste cineva sa-l injurati pe s.n., de nu aveti altceva de facut decat sa raspundeti celor care il lauda cu mai mari sau mai mici rezerve? gandind asa cum ganditi, nu sunteti cu nimic mai presus decat cel care are impresia ca de mai bine de 40 de ani le stie el pe toate. nu va cunosc varsta, dar cred ca noua generatie de cineasti si de spectatori trebuie sa abandoneze frustrarile celor mai batrani, care, cand au simtit in nari aerul curat al libertatii au defulat toata mizeria pe care o stransesera in ei in anii epocii de aur. daca preferati stilul unora de teapa lui serban marinescu, foarte bine, vizionati filmele lui. daca ani de zile ati fost indopati prin institute de film cu ura si invidia… citeşte
2 1
CosminPopescu pe 5 februarie 2022 16:55
E frumos cand simti respect si obiectivitate. Felicitari ! Cu privire la noua generatie, pai apreciem mai bine un Mungiu care care sa castige palmele de aur ale celor pe care crestinismul ii incurca ca osu-n gat, il premiaza pe primul tradator de propria credinta si neam ? Ma refer la Dupa Dealuri desigur. Daca crede cineva (care s-ar vrea obiectiv) ca poti sa pui credinta neamului tau pe tapet atat de reductionist de simplu si de etichetabil ca o credinta de lesbiene si homosexuali, atunci inseamna ca valoarea ta e sub a euglenei verzi. Uite cu ce vin din urma uniii regizori "cotati bine". Cu cat tradeaza mai mult, cu atat sunt mai premiati. Il prefer pe S.N. de o mie de ori chiar daca nu a fost la nu stiu ce concursuri si asa si pe dincolo, omul nu si-a tradat publicul, asta e tot ceea ce conteaza. Globalismul este o mare mizerie, suveranismul nationalist, adica a te pasa de propria ta tara, valori, stramosi si tot ce ai mostenit e firesc, e "al nostru" e tot ce avem. Cum bine zice proverbul romanesc: "nu lasa vrabia din mana pe cioara de pe gard". Mare intelepciune !

Spune-ţi părerea despre Orient Express

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Orient Express
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells