Articole Mike and Dave Need Wedding Dates

(2016)

Partenere pentru Mike şi Dave

Note de producţie

POVESTEA ADEVĂRATĂ: A ÎNCEPUT CU… UN ANUNȚ PE  CRAIGSLIST:

Chiar dacă totul pare o nebunie, chiar s-a întâmplat în realitate.  Citiți în continuare…

DOI BĂRBAȚI AU NEVOIE DE PARTENERE PENTRU NUNTĂ
Fratele meu și cu mine ne căutăm partenere pentru nuntă.
Ni s-a comunicat de către mireasă că prezența partenerelor este "obligatorie" ca  "să nu îmi hărțuiți prietenii toată noaptea" și "să nu vă pierdeți controlul.” Decât să le cerem unor femei fără importanță din viața noastră să meargă și să ne ciocnim de inevitabilele întrebări de genul 'asta înseamnă că vrea să facă următorul pas!?', preferăm să mergem cu niște  femei complet necunoscute și să rezolvăm problema astfel.  Încă mai citiți? Pentru a veni în întâmpinarea întrebărilor voastre, am pregătit o secțiune de întrebări frecvente mai jos.

Dave, Mike... Ce am eu de câștigat?
• Un motiv pentru a te îmbrăca elegant
• Open bar și mâncare toată noaptea
• Mișcări de dans excentrice / de-a dreptul periculoase frate – la – frate  (este posibil să fie nevoie să semnați o declarație de renunțare la pretenții)
• Aventură
• Mister
• Suspans
• Dragoste adevărată
• Redevențe în cazul în care povestea nopții noastre se ecranizează sub forma unei comedii romantice*
*în acest caz (estimăm că șansele sunt de 85%) refuzăm să îi permitem lui Ashton Kutcher să joace oricare dintre rolurile noastre, deși îl vom lua în considerare pentru un rol secundar.

DECI – Totuși, cum sunteți voi tipilor?

Cine, noi? Avem în jur de 20 de ani, fără parteneră, suntem înalți cu alură elegantă, anglo-saxoni, rezonabil de atletici , ne place să petrecem, dresați să nu ne ușurăm prin casă, relaxați, pasionali, mirosim bine, avem păr mișto, stăm bine cu igiena, ne lăudăm cu colecții impresionante de cravate,  promitem să ne bărbierim, ne iubim mama, am văzut filmul Love Actually de mai multe ori, controversați, provocatori, miopi  (cu o mentalitate cu vederi largi), neciopliți, emotivi, sensibili dar totuși băieți răi.

Cum ar trebui sa fim noi, fetele?

Ar trebui să răspundeți în pereche astfel încât să cunoașteți măcar o persoană la această nuntă.  Surorile (gemene?!) sunt de preferat, dar acceptăm și prietene, sau chiar inamice. Ar trebui să fiți atrăgătoare ori, în caz contrar, veți fi judecate de către mătușile noastre, dar totuși nu PREA atrăgătoare  pentru că atunci unul dintre unchii noștri s-ar putea da la voi.

Ar trebui să fiți relaxate și tolerante deoarece noi probabil că vom inventa pe loc minciuni măgulitoare despre voi.  Ar trebui să aveți o rochie sau să fiți în stare să faceți rost de una pentru că noi nu deținem niciuna. Dacă (când) veți răspunde la anunț ar trebui să trimiteți câteva fotografii cu voi ca să ne asigurăm că îndepliniți criteriile de mai sus.  Puteți să trimiteți și un CV; aceasta este o nuntă stilată și căutăm femei educate. Sunt încurajate perechile interesante / unice; să nu vă fie teamă să ieșiți în evidență!

Anunțul ăsta îți cam dă fiori. Sunteți cumva criminali care operează pe Craigslist?

Nu. De fapt, din punct de ve… nu contează. Nu, nu suntem. Noi chiar vrem să facem ceva diferit și nu am găsit un alt mod de abordare. Ce ar putea proba normalitatea noastră? Facebook? Instagram? Dacă vreți, putem organiza un interviu de preselecție înainte de nuntă, când am putea să bem niște cocktailuri și să trecem prin 20 de întrebări.


Ne BĂGĂM! Ce urmează?
În primul rând – să gândim inteligent. Trimite-ne un e-mail cu câteva fotografii, informații, statisticile sportive din liceu, întrebări, etc. Și de aici preluăm noi.

ADEVĂRAȚII FRAȚI STANGLE

Când postarea de mai sus a apărut pentru prima data pe Craigslist la 9:13 AM pe 13 februarie, 2013, Mike și Dave Stangle au fost primii surprinși de impactul pe care l-a avut.  Așa cum menționează Dave: “Ne-am gândit că singura modalitate logică prin care am putea să facem rost de partenere care se cunoșteau, care ar ieși cu noi doi, era să punem un anunț pe Craigslist.  L-am scris gândindu-ne că era ca o glumă pe care am putea sa ne-o trimitem unul altuia.”

Cu mii de răspunsuri, literalmente, frații au ajuns în curând în atenția națională, discutând tacticile lor creative pentru obținerea de întâlniri cu Matt Lauer la Today show și cu Anderson Cooper la CNN. La urma urmei, cei doi Stangle, nu făceau nimic forțat. "Vreau să spun că despre asta a cam fost vorba", declară Mike. "Ne-am dat seama că oamenii, de fapt, ne-au dat atenție și așa am ajuns să fim populari pentru prima oară în viața noastră. Timp de o lună am mers efectiv la cât de multe întâlniri am putut.

“Am fost la o grămadă de întâlniri duble,” confirmă Dave.

Urmărind zeflemeaua lor continuă, reiese clar că interesul principal al celor doi Stangle era să se distreze unul pe altul.  Dacă și altcineva considera că erau haioși, cu atât mai bine. Nu peste mult timp, a apărut ideea unei cărți. Partenere (și o mie de cocktailuri) pentru Mike și Dave continua cu aceleași salve de dialog și idei; Mike scrie un capitol, apoi Dave scrie un capitol și așa mai departe.  

FILMUL

Filmul PARTENERE PENTRU MIKE ȘI DAVE pornește de la povestea interesantă a doi frați care își caută partenere pentru o nuntă și construiește pe baza ei, adăugând elemente neașteptate de tandrețe și două noi personaje principale scandaloase.  

 “Acești doi tipi pun un anunț pe Craigslist, în încercarea de a-și  găsi partenere pentru o nuntă, iar eu m-am gândit  ‘Ce fel de dobitoc ar face asta?’” glumește coscenaristul Andrew Jay Cohen, care a colaborat cu Brendan O’Brien.  Însă apoi ne-am gândit, ce-ar fi dacă partenerele ar fi mai nebune decât tipii și dacă tipii ar primi ceea ce merită.”

Pentru documentare, “Brendan și cu mine am discutat telefonic cu Mike și Dave Stangle, și i-am întrebat despre întâmplări din viața lor.” Cohen rememorează:  “Ei simt că întreaga lor viață este o comedie și acesta este un lucru încântător. Apoi e ceva ce te face sa vrei sa o distrugi. Despre asta este filmul.”

Adevărații Mike și Dave chiar au vizitat platoul de filmare din Hawaii în timp ce se turna filmul.  Ei au lăsat o impresie puternică asupra distribuției și realizatorilor – și viceversa.
“I-am întrebat pe frați cât anume din anunțul lor era real,” își aduce aminte Adam Devine, care îl interpretează pe Mike, “ și ei au spus, ‘Sincer, frate, cam 85 la sută.’”

În timp ce realizatorii au făcut eforturi să surprindă aspectele specifice ale personalităților fraților, diferențele fizice dintre frații Stangle cei adevărați și cei din film au fost izbitoare.  “Vreau să spun că Mike și Dave au în jur de 11 picioare  în înălțime,” spune Devine.  “Ne-au făcut pe mine și pe Zac Efron [care îl joacă pe Dave] să ne simțim ca niște spiriduși micuți.”

Protagonistele filmului au fost mult mai interesate de mărimea… altor lucruri.  “Prima dată când Anna [Kendrick, cea care o joacă pe Alice] și cu mine i-am văzut pe Mike și Dave, Anna a strigat la ei, ‘Scoate-ți-vă scula!’” spune Aubrey Plaza, care o joacă pe Tatiana.  De ce?  “Pentru că am crezut că sunt niște petrecăreți nebuni care ne vor arăta sculele.”

“Nu sunt sigură că am lăsat cea mai bună primă impresie,” adaugă Kendrick

Cu frații Stangle pe platou, nimeni nu era în siguranță.  “S-au dat la mine și i-au făcut avansuri chiar și mamei mele,” spune Alice Wutterland, care o interpretează în film pe Terry, verișoara lui Mike și a lui Dave.  “Dar, să le dea Dumnezeu sănătate.  Păreau niște tipi cu adevărat simpatici.”

Unora, între care și producătorului executiv David Ready, Mike și Dave le-au lăsat niște impresii contrastante.  “Când i-am întâlnit pentru prima dată, în timp ce pregăteam filmul, erau mai liniștiți decât anticipasem,” spune Ready.  “A doua mea întâlnire cu Mike și Dave a fost când au vizitat platoul—și nu erau prea liniștiți. Erau foarte pregătiți să se bucure de prezenta lor în locația noastră în Hawaii.”

Și ce au înțeles Mike și Dave din toată această experiență la “Hollywood”?  “Au ales să ne interpreteze niște tipi care nu sunt la fel de arătoși sau de înalți ca noi, dar care sunt mai buni actori,” spune Dave. “Le recunosc meritul pentru asta.  Iar Stephen Root, cel care il joacă pe tata, pare să ne placă mai decât ne place tatăl nostru adevărat.”

ESENȚA FILMULUI “MIKE ȘI DAVE”

Pe lângă umorul său clasificat drept categoria R (accesul la film al celor sub 17 ani este permis doar dacă sunt însoțiți de un adult), PARTENERE PENTRU MIKE ȘI DAVE are momente neașteptate de tandrețe. Jake Szymanski, care își face debutul regizoral după ce a realizat comedii ilare de scurt format în cadrul proiectului Funny or Die, spune:  “Cei din familia Stangle sunt foarte uniti, chiar și atunci când opiniile lor sunt divergente. Sunt foarte mândri că fac parte din clanul Stangle, așa că ceea ce fac ei este să încerce să aibă un eveniment în familie care să nu fie complet distrus de către Mike și Dave.”

Miezul comediei și mare parte din esența sa o constituie legătura frățească dintre cei doi tipi.  “Mike și Dave sunt apropiați,” afirmă Szymanski.  “Ei au crescut împreună, locuiesc încă împreună, lucrează împreună, petrec împreună, și în cele din urmă învață niște lecții împreună.”

Una dintre aceste lecții izvorăște din determinarea lor de a nu distruge nunta surorii lor, Jeanie.   “Mike și Dave o iubesc pe Jeanie, iar Jeanie îi iubește și ea pe ei,” continua Szymanski. “Ea vrea doar ca ziua ei specială să decurgă fără probleme.”

“Mike și Dave își adoră sora,” confirmă Efron.  “Mantra lor este: ‘O facem pentru Jeanie!  Tot ce facem este pentru Jeanie!’  Ei o protejează și o iubesc și  au așezat-o pe un piedestal. Ea îi iartă pentru toate boroboațele pe care le fac.”

Pentru ca nunta să meargă ca pe roate pentru Jeanie, lui Mike și lui Dave li se spune să își aducă partenere la eveniment.  “Ca urmare, Mike și Dave pun la cale un plan infailibil pentru a-si găsi partenere respectabile,” relatează Devine.  “Le caută pe Craigslist unde pot găsi, de asemenea, mașini de tuns iarba și alte chestii.”

În ciuda bunelor lor intenții, Mike și Dave întâmpină câteva obstacole teribile în încercarea lor de a se asigura că nunta se va desfășura fără belele — începând cu adevărata lor fire.  “Mike este o persoană care aprinde repede,” notează Szymanski.  “Este, de asemenea, impulsiv și un pic egoist și nepăsător.”

“Așa că mă pot raporta la personaj,” glumește Devine.  “Lui Mike îi place să se simtă bine în orice situație.  Este tipul de persoană pe care trebuie îl cunoști de multă vreme pentru ca atunci când îl întâlnești să nu te întrebi, Doamne Sfinte, ce e in neregulă cu el?!”

Fratele Dave este un pic mai puțin predispus la a genera probleme. Cu o latură mai blândă, artistică, Dave se bucură de o petrecere reușită la fel de mult ca oricine altcineva, însă, notează Szymanski, Dave “are ceva mai multă capacitate de a gândi rațional decât Mike.”

“Dave este fratele mai mic al lui Mike în adevăratul sens și îl urmează pe Mike,” spune Efron.  “Însă atunci când Mike începe să își piardă capul după Tatiana, rolurile celor doi tipi se inversează și Dave trebuie să preia conducerea și să fie fratele mai mare.”

Indiferent de divergențele dintre ei, Mike și Dave sunt uniți.  “Ei au o relație simbiotică,” spune Efron.  “Ei nu pot exista unul fără celălalt.  Sunt la fel de buni prieteni așa cum sunt și frați.”     

Legătura frățească a fost, de asemenea, evidentă în legătura dinamică dintre Devine și Efron.  “Cu toții au fost fascinați de cât de mult Adam și Zac au devenit ca o familie,” spune Ready. Fascinați, dar nu surprinși. Așa cum rememorează Ready: “Chiar după ce l-am distribuit pe Adam, am asistat la spectacolul lui de stand-up împreună cu Zac. Zac l-a privit cu atenție pe Adam și apoi ne-a spus ‘O să fiu fratele lui.’  Si chiar face asta în film.”

Sinopsis
jinglebells