Articole Miami Vice

(2006)

Miami Vice

Alegerea protagonistilor

Avand scenariul in mana si numerosi specialisti la dispozitie, Michael Mann si-a indreptat atentia spre distributia filmului.

Optiunea lui Mann pentru Jamie Foxx in rolul Ricardo Tubbs este explicata de o legatura puternica intre actor si regizor, stabilita pe parcursul a multor ani. Miami Vice este a treia colaborare intre cei doi, dupa filmele Ali in 2001 si Collateral in 2004, al doilea film aducandu-i lui Foxx o nominalizare la Oscar-ul pentru cel mai bun actor in rol secundar.

Mann afirma: „Jamie este un geniu in folosirea gesticii ca mijloc de a se adapta in mod spontan, imediat si veridic momentului si personajului. Cunoaste comportamentul pe care trebuie sa-l aiba Tubbs si il aplica tot timpul.”

In intruchiparea inteligentului Tubbs, Jamie Foxx a folosit, dupa propriile declaratii, „lucrul cu caracteristicile unei persoane. Trebuie sa vad o persoana si sa o urmaresc, deoarece deja stiu ce vreau sa fac cu personajul.” Pentru acest rol, Foxx s-a antrenat cu politisti sub acoperire adevarati. Potrivit actorului, a incalca linia dintre meseria pe care o ai si lumea interlopa este „ca si cum ai fi casatorit dar ai avea o relatie extraconjugala.”

Pentru intruchiparea carismaticului Sonny Crockett a fost ales Colin Farrell. Ca si multi dintre fanii Miami Vice, si Colin Farrell a cunoscut acest personaj din serialul difuzat in anii 80. Irlandezul s-a acomodat foarte repede cu rolul sau, afirmand pe scurt: „Crockett este un tip bun. Este tare ca piatra.”

Actorul a ajuns sa impartaseasca pasiunea regizorului pentru cautari si pregatiri. In legatura cu personajul sau, Farrell a spus: „Cantitatea de informatii pe care Michael ne-a pus-o la dispozitie a fost incredibila. Am mers peste tot sa aflam cate ceva despre Crockett... Atlanta, Memphis si regiuni din Texas. Am studiat cine a fost tatal lui Crockett, de ce mama sa a murit tanara. M-am documentat despre vestimentatia din vremea lui Sonny, care erau emisiunile cele mai cunoscute, filmele si muzica.”

Iata ce a avut de spus Michael Mann despre Colin Farrell: „Colin este foarte curajos si se adapteaza foarte usor rolului. Este lipsit de frica si aceasta il face sa mearga acolo unde merge si personajul lui.”

Potrivit regizorului, Farrell „aduce un personaj complet nou cu numele Sonny Crockett. Nimeni nu poate contesta meritele lui Don Johnson. Este pur si simplu o alta latura a personajului... nu se poate face o comparatie intre cei doi.”

Despre colegul sau de distributie, Jamie Foxx a spus: „Cred ca Miami Vice este sansa lui de a-i face pe spectatori sa-l asocieze cu adevaratul Crockett. Colin are un aspect de macho, are simtul umorului dar si multa seriozitate. Cand face ceva, ai mereu senzatia ca este de-adevaratelea.”

Actorii principali au inteles ca trebuie sa se cunoasca foarte bine pentru ca rolurile lor sa fie credibile. Dupa cum explica Foxx, „este vorba de chimie intre personaje. Daca nu ai aceasta chimie, nu ai nimic.” Farrell este de acord: „Exista o prietenie stransa intre cei doi izvorata din conceptiile comune... cei doi se ajuta mereu si au incredere unul in celalalt.”

Principalul personaj feminin din Miami Vice este Isabella, obsesia lui Crockett, intruchipata de Gong Li, o respectata actrita din China. Deja foarte populara in Asia, Li si-a lansat recent cariera si in vest prin rolurile din Memoirs of a Geisha si asteptatul film Young Hannibal. „Acest personaj este destul de diferit fata de restul. Nu se poate spune ca este o persoana rea dar este traficanta de droguri. Este o persoana puternica dar in acelasi timp si foarte vulnerabila.”

Un moment important in povestea Isabellei este idila neasteptata pe care o are cu Sonny Crockett, situatia fiind destul de complicata deoarece ea are deja o relatie cu Montoya, unul din cei mai periculosi infractori din America Latina (interpretat de actorul spaniol Luis Tosar). Relatia dintre Crockett si Isabella este speciala pentru amandoi. Doar ca ea este femeia nepotrivita iar el este barbatul nepotrivit. Gong Li a spus despre Isabella: „Isabella se teme de adevaratele emotii si sentimente. Nu a avut niciodata o legatura afectiva careia sa i se dedice in totalitate.”

O alta prezenta binevenita in cadrul distributiei multinationale este cea a actritei britanice Naomie Harris. Aceasta a trebuit sa se imparta intre filmarile pentru Miami Vice si cele pentru Pirates of the Carribean 2 si 3.
Antrenamentele cu specialisti Despre productie
jinglebells