Articole Miami Vice

(2006)

Miami Vice

Despre productie

Motivele revenirii la Miami Vice sunt, in viziunea lui Michael Mann, doua foarte simple: „atractia si ritmul”.

„Pentru mine atractia principala a fost ideea de a lucra sub acoperire si ceea ce ti se poate intampla in acest caz. Cand am citit pentru prima data scenariul lui Tony Yerkovich, instinctul mi-a dictat sa fac un film pentru marile ecrane. Dar NBC cumparase deja drepturile pentru un serial de televiziune.”

Dupa ani si ani de filme apreciate de fani, Michael Mann a inteles ca a venit vremea sa prezinte mai in detaliu personajele pe care le-a creat demult si sa faca un film care sa „elibereze tot ceea ce este matur, periculos si fermecator in legatura cu lucrul sub acoperire... mai ales cand Crockett si Tubbs ajung acolo unde insignele nu mai au nicio semnificatie.”

Mann s-a bucurat de provocarea de a dezvalui „fapte rele petrecute in locuri periculoase” prin intermediul unei productii cinematografice. „Fiind vorba de un film cu rating restrictiv, putem reda unele aspecte in plus fata de ceea ce reuseam in televiziune. Mereu am avut niste restrictii autoimpuse din cauza ca faceam un serial de televiziune. Exista o adevarata viata senzuala acolo – pentru Crockett si Isabella, pentru Tubbs si Trudy.”

Potrivit celor spuse de politistii sub acoperire adevarati si consultantii tehnici la care s-a apelat pentru acest film, majoritatea celor care lucreaza sub acoperire evolueaza la limita dintre bine si rau. Acest aspect trebuie corect infatisat pentru a face din Miami Vice un film credibil.

Munca sub acoperire presupune sa-ti asumi o alta identitate. Nu poti avea acelasi comportament ca atunci cand indeplinesti rolul de politist. Trebuie sa te porti, sa vorbesti si sa mergi ca un infractor. Trebuie sa-i convingi pe raufacatori ca nu esti politist deoarece este primul lucru la care se vor gandi.

Miami Vice a reprezentat o ocazie pentru Michael Mann de a cunoaste mai bine orasul pe care l-a impus in constiinta americanilor in anii 80. „Farmecul orasului Miami s-a mentinut in mintea mea,” afirma Mann. „Orasul are un parfum aparte, lucrurile nefiind ceea ce par. Este un oras foarte interesant, atractiv si plin de farmec; totodata este si foarte periculos.”

Miami este considerat de multi ca fiind „nu extremitatea sudica a Statelor Unite ci extremitatea nordica a Americii de Sud – o capitala a banilor lichizi.”
Alegerea protagonistilor
jinglebells