Articole Friends with Benefits

(2011)

Prietenie cu folos

Despre distribuție și echipa de producție

JUSTIN TIMBERLAKE (Dylan) a fost nominalizat de către Screen Actors Guild la categoria Interpretare deosebită a unei distribuții, pentru filmul premiat cu Oscar în regia lui David Fincher, The Social Network, în care Timberlake a jucat rolul lui Sean Parker, fondatorul Napster.

Timberlake poate fi urmărit în prezent în comedia lui Jake Kasdan, Bad Teacher (Rea, dar buună), alături de Cameron Diaz și Jason Segel, iar de curând el a terminat filmările pentru producția Now, în regia lui Andrew Nicols în care joacă alături de Amanda Seyfried și Olivia Wilde.

Pe lângă albumul multi-platinum, FutureSex/LoveSounds, care a lansat consecutiv patru #1 singles și turneul FutureSex/LoveShow din 2007, care s-a bucurat de un enorm succes, fiind răsplătit cu numeroase premii Grammy®, Timberlake s-a lansat mai recent și ca actor, apărând în mai multe comedii și drame.
Timberlake s-a bucurat de critici extrem de pozitive pentru rolul din drama Universal, Alpha Dog, și a fost de asemenea lăudat pentru rolul secundar din Black Snake Moan.

În vara lui 2007, el și-a împrumutat vocea lui Artie - tânărul Rege Arthur –din producția DreamWorks' Shrek the Third, unde a conlucrat cu alți mari actori, cum ar fi Mike Meyers, Cameron Diaz și Eddie Murphy.
De asemenea, vocea lui a putut fi auzită în adaptarea pentru marele ecran a serialului animat, Yogi Bear.

Pe lângă cinematografie, el a mai fost gazda a două episoade memorabile ale producției "Saturday Night Live", iar două dintre sketch-urile sale, dintre care unul este "D**k in a Box," au devenit mari hituri pe YouTube, unde au fost vizualizate de peste 100 de milioane de ori. Pentru ele Timberlake a obținut primul său premiu Emmy®. Cel de-al doilea Emmy® l-a obținut în 2009 la categoria cel mai bun Guest Actor dintr-un serial de comedie, pentru "SNL." Timberlake a mai fost și prezentatorul galelor Europe Music Awards, la MTV, Kid's Choice Awards, de la Nickelodeon, și ESPY Awards, de la televiziunea ESPN.

MILA KUNIS (Jamie) a avut recent interpretări senzaționale în thrillerul psihologic al lui Darren Aronofsky, Black Swan, alături de Natalie Portman și în drama post-apocaliptică a fraților Albert și Allen Hughes, The Book of Eli, în care a jucat alături de Denzel Washington,
Kunis a primit premiul Marcello Mastroianni, decernat celei mai bune actrițe debutante, pentru interpretarea rolului secundar din Black Swan, la Festivalul de film de la Veneția, în 2010. Actrița a mai fost nominalizată la categoria cel mai bun rol secundar feminin și în 2011 la premiile Screen Actors Guild, Golden Globe și Critics Choice. Black Swan s-a aflat de asemenea și printre filmele anului 2010, în selecția AFI.

Devenind una dintre cele mai căutate tinere actrițe de la Hollywood, Kunis a depus un volum impresionant de muncă pentru a juca în filme artistice majore, sau roluri de televiziune, fiind cunoscută mai ales pentru două showuri de mare succes ale televiziunii Fox:That 70’s Show, unde a jucat rolul lui Jackie Burkhart; și filmul de animație Family Guy, unde a interpretat-o pe Meg.
Printre cele mai importante realizări ale sale se numără Date Night, Extract, Forgetting Sarah Marshall și Max Payne.

PATRICIA CLARKSON (Lorna) face din nou echipă cu regizorul Will Gluck după succesul lor cu filmul Easy A, în care a jucat alături de Emma Stone și Stanley Tucci. Nominalizată la premiul Academiei și la Emmy, Patricia Clarkson își asumă roluri extrem de variate. Abordarea lor diferențiată și complexă a făcut ca Clarkson să devină una dintre cele mai respectate actrițe contemporane.

Recent, Clarkson a încheiat filmările la filmul lui Lone Scherfig, One Day și a putut fi urmărită de curând în drama romantică a IFC, Cairo Time, care a luat premiul pentru cel mai bun film la cea de-a 34-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Toronto.
În plus, Clarkson a obținut premiul New York Film Critics pentru realizarea sa din filmul apreciat de critică, Far From Heaven; În Shutter Island, de Martin Scorsese, ea a jucat alături de Leonardo DiCaprio, iar în 2009 a jucat atât în filmul lui Woody Allen, Whatever Works cât și în Blind Date, de Stanley Tucci .

În 2003, rolul ei din Pieces of April i-a adus nominalizări la premiile Oscar, Golden Globe, SAG, Broadcast Film Critics și Independent Spirit. The National Board of Review și the National Society of Film Critics au intitulat-o actrița anului pentru rolurile sale secundare din filmele Pieces of April și The Station Agent. Pe micul ecran, Clarkson a obținut premiul Emmy® în 2002 și 2006 pentru rolul său de guest-star din drama HBO, Six Feet Under.

WOODY HARRELSON (Tommy) a obținut o nominalizare la Oscar® la categoria cel mai bun rol secundar masculin, pentru rolul ofițerului care aducea vești proaste din The Messenger, de Oren Moverman.

Portretul pe care Harrelson l-a realizat controversatului editor Larry Flynt din filmul lui Milos Forman, The People vs. Larry Flynt, i-a adus de asemenea nominalizări multiple la premiile Academiei, Golden Globe și Screen Actors Guild la categoria cea mai bună interpretare. Printre alte realizări ale sale se numără Battle in Seattle, Seven Pounds, cu Will Smith și Rosario Dawson; și hitul lui Ruben Fleischer, Zombieland. Printre alte filme în care a jucat Harrelson se numără: Semi-Pro; The Grand; No Country for Old Men; A Scanner Darkly; A Prairie Home Companion; The Prize Winner of Defiance; Ohio; North Country; The Big White; After the Sunset; Play it to the Bone; Edtv; The Hi-Lo Country; The Thin Red Line; Wag the Dog; Welcome to Sarajevo; Kingpin; Natural Born Killers; Indecent Proposal; și White Men Can’t Jump.

Harrelson a fost îndrăgit de milioane de telespectatori pentru rolul din comedia longevivă de mare succes a NBC, Cheers. Pentru realizarea rolului barmanului afabil, Woody Boyd, el a câștigat un Emmy® în 1988 și a mai primit încă patru nominalizări în timpul celor opt ani cât a rulat acest show. În 1999, el a obținut o nouă nominalizare la Emmy® când a reluat rolul, într-o apariție scurtă din serialul Frasier. Ulterior, el s-a întors în televiziune, unde a deținut un rol de guest în serialul de mare succes al televiziunii NBC, Will and Grace.

WILL GLUCK (regia, producția, scenariul) este o voce autentică și proaspătă în regie, care a reușit să captiveze și să încânte publicul în 2010 cu hitul Easy A (Pacatoasa). Filmul i-a adus debutantei Emma Stone o nominalizare la Golden Globe pentru cea mai bună interpretare feminină dintr-un film artistic, muzical sau comedie, consolidând totodată reputația lui Gluck ca realizator de film, după debutul său în regie cu Fired Up,. Originar din New York, Gluck și-a început cariera în televiziune ca scenarist al serialului NBC, “The John Laroquette Show.” El a continuat apoi cu scenariul și producția show-urilor “Working,” “Grosse Pointe,” și “Andy Richter Controls the Universe.” În 2003, Gluck a creat și asigurat producția executivă a serialului televiziunii Fox, “Luis,” cu Luis Guzmanși apoi, între 2005-2007 a producției “The Loop,” tot pentru canalul de televiziune Fox.

KEITH MERRYMAN (povestirea, scenariul) &DAVID A. NEWMAN (povestirea, scenariul) Când au creat conceptul și titlul Prietenie cu folos, scopul lor era să creeze o comedie anti-romantică de adulți, despre moartea sentimentului în epoca amorului de moment – un fel de mesaj adresat prietenelor lor heterosexuale și fără partener.

Sony Screen Gems se află acum în faza de pre-producție cu cel mai recent scenariu al lor, Think Like a Man, o adaptare a romanului despre relațiile între sexe al lui Steve Harvey “Act Like A Lady, Think Like A Man.” Tim Story (Barbershop) va asigura regia și coordonarea unei distribuții care-l include pe nominalizatul la Oscar, Taraji P. Henson.

MICHAEL GRADY (imaginea) a făcut echipă cu regizorul Will Gluck și pentru filmul de mare succes, Easy A, care a fost lansat chiar când cei doi au început filmările pentru Prietenie cu folos.
Printre alte filme realizate de Grady se numără Faster, Factory Girl, Notorious, Bug, The Dead Girl, Wonderland și Around the Bend. Unul dintre documentarele sale este Beyond the Mat. În prezent, el lucrează la thrillerul Lakeshore, Gone, cu Amanda Seyfried.

TIA NOLAN (montajul) a montat de curând filmul Dianei English, The Women. Printre alte filme notabile cărora le-a asigurat montajul se numără Bewitched, de Nora Ephron sau Spanglish, de James L. Brooks.
Ca editor asociat, Nolan a realizat You’ve Got Mail, tot în regia Norei Ephron și What Planet are You From? în regia lui Mike Nicols.

Despre producție
jinglebells