Una a disparut, alta se naste...

de Emanuel Lazarescu în 5 Iun 2002
Revin la un editorial semnat nu cu mult timp in urma si intitulat “Tara fara revista de film”. De atunci au trecut mai bine de 6 luni iar in acest timp au aparut doua reviste de film: una acum 3 luni intitulata “Big Film” iar alta chiar azi (05 iunie 2002) care se numeste “Cinema”.
Din pacate prima revista, “Big Film” se zbate sa treaca de ghinionistul numar trei... Sincer sa fiu nu prea stiu cum supravietuieste si asa: eu care stiu de existenta ei nu o gasesc la difuzorii de presa iar de nr.3 am facut rost cu greu si asta tocmai de la distribuitorii de film! Dar asta este, trebuie sa privim inainte si sa speram la mai bine.

A doua revista de care va spuneam la inceput, s-a lansat chiar azi si se numeste “Cinema”. Ea este editata de catre CNC (Centrul National al Cinematografiei) si se vrea o revista care sa readuca in atentia publicului spectator filmul romanesc. Din punctul de vedere al realizarii este destul de “colorata” dar din pacate total necomerciala. Ca sa citez un coleg "o revista comunista". Ma rog, poate nu chiar asa dar totusi... cam prafuita pentru zilele noastre. In primul rand subiectele abordate sunt in proportie de 90% despre filmul romanesc, ceea ce n-ar fi o problema dar din pacate nu avem asa multe filme noi cu care sa ne laudam… In afara de “Filantropica” si “Dupa-amiaza unui tortionar” nu cred ca ar mai fi premiere romanesti demne de luat in considerare. O alta bila neagra o acord faptului ca premierelor lunilor mai-iunie li se acorda doar 2 (DOUA!!!) pagini din totalul de 60 cate are revista!!! Si aici fiind vorba de filme cu “greutate” precum Star Wars Episode II, Spider-Man sau Blade II, care au avut incasari uimitoare in SUA, iar aceasta revista ultimelor doua neacordandu-le nici macar o scurta cronica sau macar o prezentare sumara! Si sa nu mai vorbim de imaginea de pe coperta total neinspirata: Ilinca Goia… Parerea multor ziaristi este ca ar fi fost mai inspirata o coperta cu Nae Caranfil sau Mara Nicolescu fenomenala in “Filantropica” daca tot se vroia o prezenta romaneasca pe coperta primului numar…

Dar sa nu vedem numai partile negative, poate ca in timp aceste greseli se vor corecta si revista “Cinema” va ajunge una cat mai completa. Cu atat mai mult acum cand “Big Film” s-ar putea sa dispara, “Cinema” fiind o reala provocare!

Noi le dorim la amandoua viata lunga!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells