Un hit al formaţiei Pink Floyd, subiect de film

de Cristina Grigore în 29 Nov 2010
Un hit al formaţiei Pink Floyd, subiect de film

Una din cele mai cunoscute formaţii rock ale anilor '70-'80, Pink Floyd, a lansat de-a lungul timpului numeroase hituri ce-i mai bucură şi azi pe fani. Însă, conform Deadline, unul singur îl interesează pe producătorul britanic Andy Harries (The Queen), şi acesta este Another Brick In The Wall, al cărui refren era cântat de un cor de elevi:  „We don’t need no education/We don’t need no thought-control”.  

Istoria acestei melodii începe cu profesorul de muzică Alan Renshaw, care a fost angajat în 1970 la o şcoală publică din Londra. Dar Renshaw, în încercarea de a le ridica moralul copiilor, a adoptat un stil mai puţin obişnuit de a preda muzica. Astfel că, la finalul unei ore, elevii săi au ajuns să cânte controversatele, la acea vreme, versuri, care, în 1979, urmau să fie transformate în hit de Roger Waters, principalul compozitor al Pink Floyd. În urma acestui incident, nonconformistul profesor a fost concediat, însă vocile acelor elevi mai răsună şi astăzi, după 30 de ani, într-unul dintre cele mai mari succese muzicale ale tuturor timpurilor.

Harries a licitat drepturile de ecranizare ale vieţii lui Alan Renshaw şi încearcă acum să obţină şi drepturile de utilizare ale cântecului ce va sta la baza producţiei. Nu se ştie încă dacă profesorul sau vreunul dintre elevii săi va apărea în film.

Albumul „The Wall” a mai servit ca sursă de inspiraţie pentru un film lansat în 1982 ce poartă acelaşi nume şi este o combinaţie de live-action şi animaţie,  scenariul aparţinându-i chiar lui Roger Waters, compozitor, vocalist şi basist al formaţiei. Noul film va fi însă total diferit, conform afirmaţiilor lui Harries, care a descris viitoarea producţie ca pe o combinaţie între Dead Poets Society şi School of Rock.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Blondie pe 29 noiembrie 2010 09:23
Barem stim cu siguranta ca va avea o coloana sonora foarte buna...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells