True Grit preia conducerea în box-office-ul american

de Cristina Grigore în 10 Ian 2011
True Grit preia conducerea în box-office-ul american

Cel de-al doilea weekend al acestui an nu a adus prea mulţi spectatori în cinematografele americane, un lucru obişnuit pentru această perioadă de început a anului, când oamenii preferă mai mult confortul propriilor locuinţe după sărbători şi mulţimea de cumpărături pe care le-au făcut cu această ocazie.

Conform BoxOfficeMojo, western-ul True Grit trece de fruntaşul de săptămâna trecută al topului, Little Fockers, şi strânge 15 milioane de dolari de la spectatorii americani. Cele 13,7 milioane de dolari încasate de comedia cu Robert De Niro, Barbra Streisand şi Ben Stiller – aflată acum pe locul 2 - duc suma totală câştigată de film la 124 de milioane, faţă de cele 110 milioane, cât a adunat True Grit în total.

La cât de slab a fost primită de critici, e de mirare că pelicula de acţiune plasată în era medievală a lui Nicolas Cage, Season of the Witch, a reuşit totuşi să între pe locul 3 în box-office, cu încasări de 10 milioane. Deşi nu este o nouă intrare, drama muzicală Country Strong a beneficiat în această săptămână de o lansare extinsă, obţinând 7,3 milioane de dolari şi locul 6 în top.

Locurile 4 şi 5 sunt ocupate de TRON: Legacy şi Black Swan cu încasări încă destul de consistente de 9,8 respectiv 8,3 milioane dolari, urmate pe locurile 7 şi 8 de alte două candidate la nominalizările premiilor Academiei Americane de Film, The Fighter, cu încasări de 7 milioane şi The King’s Speech, cu 6,8 milioane dolari.

Yogi Bear (6,8 milioane) şi Tangled (5,2 milioane) încheie topul, cu menţiunea că producţia celor de la Disney a rezistat în primele zece clasate la box-office timp de 7 săptămâni şi a însumat câştiguri totale cu 100 de milioane de dolari mai mari decât cele ale Yogi Bear.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
psihologu pe 10 ianuarie 2011 12:49
Frati Coen au facut o treaba buna si de data aceasta...
Piratu pe 10 ianuarie 2011 15:41
True Grit merita sa fie de la inceput pe primul loc...
alex_il_fenomeno pe 24 noiembrie 2011 20:03
a fost un film formidabil , care si-a meritat statutul de lider .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells