Trailerul la Inception... iniţiat!

de Ştefan Dobroiu în 25 Aug 2009
Trailerul la Inception... iniţiat!

După ce a apărut într-o versiune "cam" în weekend şi s-a lansat şi site-ul cu "titirez" al filmului, noul proiect al lui Christopher Nolan are parte de un trailer la rezoluţie bună pe care-l poţi vedea mai jos. Secretomania în jurul noului film (acesta va apărea în România pe 30 iulie 2010, la două săptămâni după premiera americană) este imensă, în acest moment nici măcar un sinopsis în adevăratul sens al cuvântului nefiind în stare să astâmpăre setea de informaţii a fanilor lui Nolan. Teaser-ul nu oferă nici el prea multe detalii, dar unul dintre tagline-uri, "mintea ta este scena crimei", confirmă succinta descriere oferită iniţial de cei de la Warner, cum că acţiunea filmului s-ar petrece "în arhitectura minţii".

Cu un buget de 200 de milioane de dolari şi filmări în cinci ţări diferite, Inception şi-a cheltuit o parte consistentă din buget în Canada, unde Nolan avea nevoie de un decor cât mai... accidentat. Conform ziarului The Calgary Sun, regizorul a făcut prospecţii în Munţii Stâncoşi canadieni şi s-a oprit asupra unei formaţiuni muntoase din preajma oraşului Alberta. Ziarul susţine că filmările din Alberta au presupus sute, dacă nu mii, de muncitori canadieni pentru construirea unui "decor elaborat". Nicio urmă din această locaţie în trailer, unde nu vedem decât un Leonardo DiCaprio foarte încruntat, dar şi o scenă de "bătaie" care parcă se derula într-un avion aflat în cădere liberă. Bineînţeles, trimiterile la Matrix sunt extrem de uşor de făcut...

Din distribuţia filmului fac parte Leonardo DiCaprio (rolul principal, un CEO de multi-naţională despre al cărei domeniu de activitate nu se ştie absolut nimic), Marion Cotillard (soţia lui), Ellen Page (o absolventă de facultate, ajutorul principal al lui DiCaprio), Joseph Gordon-Levitt (un alt asociat al lui DiCaprio) şi Ken Watanabe (villain-ul filmului, un bărbat care îl şantajează pe protagonist, dacă ar fi să-i credem pe cei de la imdb). Cillian Murphy şi Michael Caine, reciclaţi din cele două batman-uri nolaniene, au şi ei roluri, dar despre acestea nu se ştie pentru moment nimic.

Săptămâna trecută DiCaprio şi Page filmau la Paris.

Ce părere ai despre trailer şi despre ce crezi că este de fapt vorba în acest nou blockbuster al lui Nolan?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
fan declarat nolan pe 25 august 2009 13:00
exact despre ce spunea nolan inainte sa se apuce de filmarile la acest film, actiune se petrece in arhitectura mintii. nolan a facut filme numai bune pana acum, si va mai face si-n viitor altele la fel de bune ca precedentele. abia astept sa-l vad.
costache pe 25 august 2009 13:02
un teaser care te pune pe ganduri, chiar adevarat facut in arhitectura mintii. nolan ne-a surprins inainte, si ne va mai surprinde mult timp de acum incolo.
TuNNiNg pe 25 august 2009 14:31
Trailer-ul cred ca este destul de "misterios" si de reusit incat sa te faca sa-ti imaginezi tot felul de scenarii ale acestui film. Observ ca orasul se intoarce oarecum pe orizontala si tot ceea ce tine de el, astfel ca te si face sa te intrebi (ca si protagonist imaginar al propriului film) cum ar fi daca am trai asa, daca totul ar fi pe invers decat ne-am obisnuit.
Probabil ca este ceva legat de ceea ce se petrece in mintea noastra, si asa cum spune si titlul filmului ("Inception" = inceputul a ceva) totul incepe cu ceva, cu ceva in subconstient, ceva de care ti-e teama sa iasa la iveala pentru ca lumea sa nu te catalogheze altfel, altfel decat este realitatea. Cu siguranta vor fi tot felul de rasturnari de situatie in acest film asa cum numai un regizor ca Nolan stie sa le impleteasca.

--- pe 25 august 2009 15:27
ooo "music by hans zimmer" xD
coloana sonora cred ca este de ajuns pentru mine sa vizionez acest film :)

starcx pe 25 august 2009 22:41
Memento si The Prestige mi se par cele mai tari filme ale lui,Dark Knight nu a fost chiar asa de bun pe cat se spunea,doar Joker a fost tare
Real Joker pe 25 august 2009 23:52
No no no no no NO!
This movie is perfect! PERFECT!

costache pe 26 august 2009 08:04
tin sa te contrazic la faza cu dark knight, ca doar joker a fost bun, si twoface a jucat excelent
FarkaS pe 26 august 2009 11:28
Toata secretomania asta constituie o strategie de marketing menita de a starni si mai mult curiozitatea, astfel incat la indepartata premiera, productia sa va fie "devorata" de o avalansa de spectactori.
kensu pe 26 august 2009 23:09
cum era si secretomania la transformers 1 la inceput
A4TDI3.0 pe 27 august 2009 14:27
cred ca va fi un film foarte reusit....trailerul este intradevar "misterios" si cred ca starnit interesul multor oameni...eu unul nu mai am rabdare pana apare :))
kinsei pe 27 august 2009 15:22
de la cristofor nolan nu sti la ce te poti astepta astepta oricum un film prost nu.
acest micut trailer nu ne ofera prea multe informatii despre film si nu in ultimul rand actorul prncipal e DiCaprio

tibycom pe 4 februarie 2010 20:44
incredibil
AimeeLov pe 28 iunie 2012 22:05
Am văzut filmul şi mi-a plăcut enorm ! Îl recomand tuturor!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells