The Killer Inside Me e noul Antichrist?

de Ştefan Dobroiu în 28 Ian 2010
The Killer Inside Me e noul Antichrist?

Se spune deja despre The Killer Inside Me că este noul Irreversible sau Antichrist, iar reacţiile violente iscate de film la Sundance l-au luat prin surprindere chiar şi pe regizorul Michael Winterbottom. După premiera mondială de la Sundance, filmul său va merge în competiţia festivalului de la Berlin, o premieră românească urmând în cursul acestui an.

Controversa a început în momentul când la sesiunea de întrebări şi răspunsuri de după prima proiecţie a filmului o femeie a ieşit din sală strigând: "Nu înţeleg cum Sundance a putut aduce un astfel de film. Cum ai îndrăznit? Cum a îndrăznit Sundance?" Bineînţeles, întrebarea la persoana a doua îi era adresată chiar regizorului Michael Winterbottom, care a fost complet luat pe nepregătite de această reacţie.

The Killer Inside Me se concentrează pe povestea unui poliţist care, sub un aspect şi un comportament cât se poate de blajine, ascunde un criminal feroce. Cum acesta omoară femei şi înainte de a le ucide le transformă, cităm dintr-o cronică la întâmplare, în "carne pentru hamburgeri", acuzaţiile de misoginie au curs cu nemiluita şi s-au spart toate în capul lui Winterbottom.

Luat prin surprindere de reacţiile atât de vehemente, regizorul s-a grăbit să reamintească publicului că filmul său este ecranizarea romanului omonim al lui Jim Thompson. "Violenţa este şocantă în carte şi e şocantă în film. Nu e un raport de poliţie. Povestea este spusă de un nebun. Povestea e modul în care spune şi vede el evenimentele, nu modul în care s-au petrecut ele. Filmul meu nu caută plăcere în violenţă", a spus Winterbottom.

Casey Affleck îl interpretează Lou Ford, poliţistul psihopat, în timp ce pe generic mai apar Jessica Alba şi Kate Hudson.

Ce părere ai despre violenţa excesivă de pe ecran?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Popescu Ionescu pe 28 ianuarie 2010 11:19
Si daca Winterbottom ar fi misogin, care-i problema ?
E ca si cum i-ai interzice unei femei sa fie frigida !

careva mai cu cap pe 28 ianuarie 2010 13:52
sau tie sa fii destept ;)
Vladut pe 28 ianuarie 2010 13:56
Mie mi se pare chiar interesant din trailer. Socant, dar interesant!
valvex pe 28 ianuarie 2010 14:30
io nu inteleg rostul sa faci un film dupa un roman stupid si sa bagi atatia bani intr-un criminal psihopat cand poti doar sa te uiti la stiri si vezi destui :(( chiar un film inutil :))
rob3rt_89 pe 28 ianuarie 2010 17:05
unde ai vazut trilerul?
d_arckangel pe 29 ianuarie 2010 16:33
Probabil un film plin de violenta gratuita si scene dezgustatoare!
@robert_89: se numeste trailer nu triler!

marius93 pe 22 iulie 2010 21:56
Suna bine. As vrea sa-l vad !
Gebeleizis pe 22 noiembrie 2011 02:15
Un film bunicel, dar cam atat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells