Antichrist

(2009)

Antichrist

Poster Antichrist Postere Antichrist

Sinopsis Antichrist

Antichrist

El și ea și-au pierdut fiul, iar ea suferă teribile atacuri de panică. Soțul ei este psihoterapeut și, în ciuda tuturor avertismentelor să nu-și trateze o persoană apropiată, începe s-o facă în locul unde anxietatea ei e cea mai mare: Eden, o cabană din mijlocul pădurii. Terapia se transformă într-o adevarată luptă între sexe, iar temerile ei încep să-i cotropească pe amândoi, căci el nu-i deloc imun la răul din natura. Răul din ea evadează.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.5
Un premiu şi o nominalizare Cannes, un premiu şi 2 nominalizări Academia Europeana de Film, o nominalizare Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Zentropa Entertainments

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Nordisk Film Distribution

Distribuit in Romania de

Prorom , Transilvania Film

Țara

Danemarca

Site oficial

Antichrist

Box office Antichrist

Weekend premieră (22.03.2010)
  • Loc 13
  • Spectatori 487
  • Încasări (RON) 10.623,00
Total
  • Spectatori 2.103
  • Încasări (RON) 33.816,00
  • Încasări (USD) 11.041,74

Pe forum despre Antichrist

Thread / Thread Starter Last Post Replies Views
"Antichrist"
Windom
4 ian 2010, 08:26
de Windom
14 276

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
microdot pe 13 Iunie 2009 15:39
"Nu stiu ce sa spun"
Am avut ocazia sa vad filmul in varianta necenzurata asera la MTR, in cadrul serilor organizate cu proiectii de la TIFF. Inca o data LvT nu se dezice reputatiei sale. Odata ce ai inceput sa te uiti la acest film, nu mai poti da inapoi. Scenele de nuditate explicita, de violenta extrema, de psihologie dusa la extrem sunt absolut socante. Cred ca in jur de 20 de persoane au parasit treptat sala dar restul au ramas eroic pana la sfarsit. Replica dupa vizionare este pur si simplu" Nu stiu ce sa cred". Lucru absolut firesc daca ma gandesc la creatorul sau, un regizor nordic, cu prea multe fobii, cu o prea mare antipatie fata de femei , un geniu absolut neinteles al cinematografiei mondiale. Intreaga pelicula este plina de simboluri si metafore. Nimic nu este intamplator, existand scene horror de-a dreptul care se transforma in imagini comice prin grotescul lor. Filmul este extrem incomod, nu… citeşte
33 13
Yulia pe 9 noiembrie 2009 11:31
Nu-l recomanda..;)
blackmore pe 15 decembrie 2018 00:47
FlorinMeyerFreak eu nu as pune pe aceeasi treapta formele inferioare de viata Lars von Trier si Christopher Nolan cu maestrul David Lynch
aicelynn pe 10 Noiembrie 2009 14:14
nu oricine il poate digera
Pt amatorii filmelor de actiune, efectelor speciale spectaculoase sau creierilor imprastiati pe pereti, va parea un film plictisitor. Are o mare incarcatura simbolistica si filosofica, asta nu e un film ce se vizioneaza si atat, e un film ce trebuie inteles.
22 9
julesverne pe 12 decembrie 2009 20:32
Si care-i incarcatura aia filozofica si simbolistica?
veronica210 pe 12 decembrie 2009 22:25
aicelynn.. nu a fost plcitisitor..a fost execrabil :)) ..
cogito pe 17 Iunie 2009 11:33
Acum vad ca se dau note si inainte de a se vedea filmul. Cineva ar trebui sa stearga postarea aia penibila dinaintea mea!

La MTR am vazut si eu filmul si din cite am vazut eu, si din cite am simtit, caci a fost o caldura infernala produsa de sutele de oameni de acolo (filmul ala poate fi vazut si ca o incursiune in iad, iar caldura apare in acest context ca un efect special, ca si cum as fi fost la un fim 5d sau 6d sau cite d uri or mai fi acum). N-au fost 120, au fost vreo 300, poate 400, si asta fara sa numar, dar cred ca ma pricep mai bine la aproximari decit responsabilul primului post, pentru ca in niciun caz n au fost o suta si ceva cum estima el.

Revenind la film, filmul este intr-adevar un tribut adus lui Tarkovsky: o capodopera incarcata de simboluri si de un nivel artististic al imaginii absolut incredibil. Nu e usor de inteles, dupa cum nu e usor nici… citeşte

21 13
claudiu-daniel-lugoj pe 24 septembrie 2009 14:47
penibil a fost filmul nu postarea mea,acum sincer nu e cea ce ma asteptam eu de la un film horror,mai degraba pornografic,filmul lasa de dorit.
Yulia pe 28 martie 2010 21:43
@ scrisulici...ai vrut sa pari si tu o fiinta inteligenta..dar nu prea ti-a iesit..lasa`ne..
playmaster pe 02 Septembrie 2009 00:58
e un film artistic
o alta fatza a femeii, aparent Lars von Trier e usor misogin, cred totusi ca vrea doar sa arate raul si calea catre acesta din femei, considerate impecabile prin definitie, datorita slabiciunii masculine, a obsesiei barbatului slab de a o maguli, facand pana la urma ca si ea sa creada ca e impecabila si supraom. pana la urma e si femeia un om, care la fel ca barbatul poate avea mahifestari, trairi si trasaturi animalice, demonice ssi daca le ridicam pe piedestal nu facem altceva decat sa le indepartam de noi si sa le creem o lume ireala in jurul lor, insa trezindue la realitate devin anxioase, vulnerabile si in disperare isi arate fetze animalice.
am vazut filmul de pe net, ar fi mult prea simplu sa spun ca opereaza prin simboluri, prefer sa apreciez arhitectura filmului.

16 15
Jenny_pisica pe 7 martie 2010 17:09
esti nebun sa spui asa ceva
coralya pe 8 aprilie 2010 01:38
Arta nu include doar frumosul si doar pentru ca o opera de arta, fie ea literara, plastica sau cinematografica nu promoveaza frumosul, nu inseamna ca este un esec. Odata cu modernismul apare si uratul ca sursa de inspiratie pentru marii artisti, idee promovata si de Lars von Trier in acest film, dar dusa mai departe pana depaseste limitele normalului asa cum il percepem majoritatea dintre noi in ziua de azi. Uratul e o ramura a esteticii, utilizat de obicei impreuna cu frumosul pentru a-l sublinia, pentru a-l pune in evidenta. In Antichrist acesta este personajul principal care evolueaza pe parcursul filmului pana la grotesc, ajungand intr-un punct in care te face sa te intrebi daca mai exista ceva dincolo, daca se poate mai mult de atat. Si nu, nu tot ceea ce este urat este arta, cum nu tot ceea ce e frumos este aprecial in acest fel. Folosirea simbolisticii, a imaginilor in loc de cuvinte ca mod de expunere al trairilor, sau pur si simplu constructia conflictului interior si evolutia personajelor fac din acest film o opera de arta in opinia mea.
veronica210 pe 12 Octombrie 2009 15:42
scarbos
Pe parcursul filmului tot am vrut sa`l opresc , dar am zis hai ca ma uit sa vad ce se mai intampla..Nici nu stiu daca sa regret faptul ca m-am uitat pana la sfarsit mai ales cand am vazut faza cu ejacularea sangeroasa si cu clitorisul taiat :| ;
15 28
Jenny_pisica pe 7 martie 2010 17:07
Asa ceva pute fi spus doar de un geniu>Astain , leonardo davici , dante nu leau ca tine
aftermath pe 3 mai 2013 03:35
iedutul, ce cauti tu pe cinemagia? Cu ce te deranjeaza ca ei nu i-a placut filmul??? Nu are dreptul sa comenteze decat pt a lauda? Scuteste-ne cu psihologia ta de doi bani ca nu stii tu la ce filme se uita ceilalti. Si, apropo, cum poti sti ce gen prefera cineva vazandu-i doar un vot? Nu-ti dai seama cat este de stupid? Tie ti-a placut filmul, pe mine ma doare undeva de gusturile tale sau ca altii au ridicat in slavi acest film pe care, personal, il consider "execrabil". Nu inteleg de ce te deranjeaza faptul ca altora nu le place ?!?!?! Trebuie sa gandim si sa simtim cu totii la fel?? "Filmul asta e o arta, blabla". "Nu oricine poate sa-l priceapa". Daca il pricepi trebuie si sa-ti placa? E ca o pictura abstracta: unii pot fi fascinati de el, altii il vad ca pe un gunoi. Rezolva-ti frustrarile si respecta libertatea de opinie.
SergioSanto pe 15 Martie 2010 16:43
Execrabil
Stiulul filmului: Drama / Horror / Aberatie / Pierdere De Vreme / Mai Bine Plantez Un Copac ! 1/2 Stea.
13 15
iedutul pe 17 iunie 2011 13:52
Stilul sau genul mai michidutza....
iedutul pe 17 iunie 2011 13:52
:))
m4riuk pe 18 Decembrie 2009 14:56
Un film bun insa doar pentru cine poate :) Nu inteleg de ce atatea discutii pe tema "esti nebun daca ti-a placut filmul asta" . Ok hai sa acceptam exista persoane care nu au "gustat" acest film si este in exclusivitate opinia lor. Si mai suntem noi, restul, care il consideram un film genial, nu suntem nebuni, avem doar alte gusturi.
12 6
Jenny_pisica pe 7 martie 2010 17:21
ma intreb ce numar ai pe lista
Dj_Livio pe 18 Septembrie 2009 13:15
execrabil
cel mai urat film pe care l-am vazut in viata mea, nu am rezistat sa il vad tot
11 20
irogozan pe 12 octombrie 2009 15:17
zi-ne si care-i cel mai bun, sa ne facem o parere
iedutul pe 24 septembrie 2011 09:42
adica nu ma refer la Dj-Livio...dar pagina e plina de cuv asta...
coralya pe 23 Ianuarie 2010 19:44
un alt fel de a spune arta...
mi-a placut foarte mult acest film...pentru mine asta inseamna arta, chiar si la un nivel mai provocator, cum sunt unele scene. E diferit de ceea ce ma asteptam sa fie, dar tot intr-un sens bun...e intr-adevar un film greu de inteles de o persoana care nu poate trece de anumite prejudecati...e o provocare sa il vizionezi in special datorita mesajelor transmise preponderent vizual, prin imagini, in detrimentul cuvintelor...(cred ca acesta este unul din motivele pentru care multe persoane s-au plictisit)
10 6
Jenny_pisica pe 7 martie 2010 17:13
si tu esti nebun
iedutul pe 17 iunie 2011 18:56
poooi da...fiecare are dreptu' la opionia lui,asta nu inseamna ca eshti nebun....shi eu soont cucerit de stilul gothic(Let the Right on in,Taxidermia,etc...),ma pasioneaza,o poveste ptr copii ptr mn spusa intr'un mod ptr adulti,din filmele astea iti invalui mintea cu imaginatzie,iti creezi o lume,a ta,in care te adanceshtii cand ti'e cel mai greu,ea nu te se destrama niciodata,e controlata doar de tn,doar de limita imaginatziei...e lumea ta care te face sa te simtzi din nou copil,sa simtzi momentele care ti'au dat putere sa mergi mai departe...un medicament ptr noi ,,nebunii''...imaginatzia care se desprinde dintr'un film sau o carte care iti poate schimba viatza,iti poate schimba perspectiva gandarii...e cel mai important elemnt care il avem noi ,,nebunii'' shi mooltzi copii,elem. care face viatza sa fie mai colorata,mai frumoasa decat pare,face ca fiecare elem. urat sa aiba frumusetzia lui....
ceridwena pe 03 Septembrie 2009 16:49
ma asteptam sa vad dracii si iadul altfel.. tinand cont ca se numeste antichrist....e un film ciudat, violent, cu scene sexuale dure, si pana la urma e o drama..nota 10 pentru coloana sonora - handel
10 10
julesverne pe 12 Decembrie 2009 20:12
un film bolnav
In general filmele lui Lars Von Trier nu sint usor de vizionat iar impresia care ti-o lasa la finat e greu de definit.Face exceptie Breaking the waves care te cucereste din prima.Referitor la Antichrist pot spune doar ca daca asa ceva poate fi numita opera de arta atunci Lars von Trier are o problema.E usor sa faci ceva ca sa sochezi dar mai greu este ca acel ceva sa aiba si consistenta.Pacat.Ramine totusi un mare regizor
9 5
schietzboy pe 21 mai 2010 15:24
poate nu ai gasit consistenta...eu zic sa-l revezi daca chiar apreciezi LVT
Benny31 pe 14 Noiembrie 2009 03:17
super
iti trebuie doar putina atentie si putin creier sa poti intelege filmul....daca pierzi unele faze te poti uita degeaba....asta e o capodopera...daca te uiti si iti raman imprimate in memorie fazele "ne-ortodoxe" din film , atunci pierzi tema filmului. Asadar inainte sa dati pareri contra , mai priviti odata filmul fara sa va ciupiti cu partenerul sau alte chestii .Acorda atentia.....
p.s> genial

9 8
julesverne pe 12 decembrie 2009 20:57
Atit de genial ca te cuprinde greata
stormblast pe 10 iunie 2011 06:03
Veronica ,fiecare isi are nivelul lui ; unii oameni pur si simplu sunt facuti sa se uite la Twilight si sa lase filmele bune pe mana altora :P
loveislife pe 09 August 2009 15:09
Imi pare rau dar sunt de acord cu claudiu-daniel;)
9 20
claudiu-daniel-lugoj pe 24 septembrie 2009 14:44
mersi mult.
schietzboy pe 21 mai 2010 15:22
nu prea e pt cocalari, decat pt cei travestiti :)
qwerty_user pe 03 Decembrie 2009 16:35
foarte bun
un film de foarte buna calitate.filmul se focalizeaza pe psihologie si relatia intre constient-fictiune cu un substrat religios..un film care iese astfel din tipare si publicul "neobisnuit" cu acest gen il va considera in cel mai bun caz plictisitor..INSA, acest film reuneste magistral toate incredientele pt a'i putea spune cu mandrie- "bolnavicios"..i love it!!
8 6
julesverne pe 13 decembrie 2009 10:46
Plictisitor?Nu.Te uiti si nu-ti vine sa crezi.Nu te lasi pina nu-l vezi tot ca sa-ti dai seama cit de bolnava e mintea care a produs scenariul.
iedutul pe 17 iunie 2011 14:07
Mai cat de moolt ti'ar place filmu' asta soont unele faze care te face sa iti piara tot chefu'..........ma ales atoonci cand ,,ea'' ishi taie shtizi voi ce....arhhhh
claudiu-daniel pe 12 Mai 2009 19:50
claudiu-daniel lugoj
cine stie cum e filmul asta dar nu cred ca va fi cine stie ce,ma indoiesc ca va fi ceva de el.
8 32
schietzboy pe 21 mai 2010 15:21
esti un geniu
veronica210 pe 22 septembrie 2010 21:08
=))))))

Spune-ţi părerea despre Antichrist

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Antichrist
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells