The Dark Knight Rises, note de producţie

de Cristina Grigore în 3 Iul 2011
The Dark Knight Rises, note de producţie

Au trecut doar două luni de când Christopher Nolan a dat startul filmărilor la The Dark Knight Rises, ultima parte a trilogiei a cărei regie o semnează, iar masiva desfășurare de forţe, atât umană cât şi tehnologică, a fost deja obiectul unor informaţii interesante, care au stat în atenţia iubitorilor francizei.

Reşedinţa lui Bruce Wayne, automobilul cu care deplasează acesta şi Ra’s Al Ghul, sunt câteva dintre elemente familiare universului Batman ce au făcut obiectul de până acum al producţiei. Află detalii despre acestea în cele ce urmează.

Faţă de predecesorii săi, Tim Burton şi Joel Schumacher, care au plasat acţiunea filmelor Batman exclusiv în stilizatul Gotham City, Nolan a preferat un nivel mai extins al desfăşurării acesteia, ducându-l pe supererou în Islanda  - unde s-au filmat scenele de antrenament ale protagonistului cu Henri Ducard (Ra’s Al Gul) din Batman Begins – dar şi în Hong Kong, punându-l pe urmele unui infractor în The Dark Knight. Pentru Dark Knight Rises, cineastul a devenit şi mai ambiţios, producţia urmând să se desfășoare pe trei continente (american, asiatic şi european).

Primele cadre au fost trase în India, cu ceva vreme înainte ca cei de la Warner Bros. şi Legendary Pictures să anunţe, oficial, începerea filmărilor (20 mai). Pe 6 mai, conform The Times of India, Christian Bale, şi o mică parte a echipei de producţie (15 persoane) au fost văzuţi în Jodphur, India, în zona unui impresionant fort numit Mehrangarh, importantă atracţie turistică a oraşului, construit la 122 de metri deasupra acestuia.

Filmările s-au desfăşurat intensiv pe perioada a două zile şi au necesitat colaborarea unor figuranţi indieni, nu însă şi a unor actori de la Bollywood. Printre scenele filmate se află şi una care face legătura cu  Ra’s Al Ghul, unul dintre cei mai puternici dușmani ai lui Batman şi cel care, în benzile desenate, îşi menţine sănătatea şi tinereţea prin intermediul substanţei cu proprietăţi unice descoperite în Gropile lui Lazarus (Lazarus Pits), numele dat unui fenomen natural fictiv descoperit de acesta.

Una dintre aceste gropi a fost improvizată şi la Mehrangarh, justificând asfel distribuţia actorului Josh Pence în rolul unui mai tânăr, dar probabil, până la urmă, la fel de ţicnit (unul dintre efectele secundare ale tratamentului cu extraordinara combinaţie de substanţe descoperită) Ra’s Al Ghul, faţă de cel din Batman Begins.

Din India, producţia filmului s-a mutat la Londra, unde o clădire din Farringdon (o zonă istorică a oraşului) a devenit Departamentul de Poliţie al Gotham City. Locaţia a fost utilizată şi în filmele Batman anterioare pentru cadre de interior ale sediului forţelor de ordine, dar şi pentru depozitul din Asia unde Bruce Wayne este prins furând (din compania proprie) în Batman Begins.

Bale, Joseph Gordon-Levitt, Gary Oldman şi ceilalţi actori din distribuţie au schimbat apoi decorurile cu cele din Croydon, un oraş din sudul metropolei, unde câteva locaţii au fost rezervate de echipa de producţie pentru a servi, în film, drept somptuoasa reşedinţă a lui Bruce Wayne (Wayne Manor).

Aci, un conac din secolul XVI, Wollaton Hall, a stat la dispoziţia echipei de filmare în perioada 25 iunie – 2 iulie, iar o altă clădire veche din partea de vest a oraşului, Osterley Park (în fapt un ansamblu de conac-spaţiu verde) a servit pentru a crea unele scene de interior ale locuinţei lui Wayne.

După cum îţi vei putea da seama din galeria de imagini, Wollaton Hall arată aproape similar locaţiei folosite în Batman Begin pentru reşedinţa supereroului deghizat în multimilionar american: Mentmore Towers, o veche clădire în stil neo-renascentist din Buckinghamshire (sud-estul Angliei).

O secvenţă video surprinsă de un fan şi postată prima dată de BatmanManor.com, îi surprinde pe Christian Bale (Bruce Wayne) şi Anne Hathaway (Selina Kyle/Catwoman) - din păcate nu în costumele de supereroi - într-o scenă ce are loc chiar la intrarea principală în Wollaton Hall.

Pagina
1 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Marin10 pe 3 iulie 2011 12:14
Parca vroiau sa filmeze si pe la noi, ce au facut, au renuntat?
xerses pe 3 iulie 2011 12:19
Imi place fortareata din Inda.
Catalin85 pe 3 iulie 2011 13:25
abia astept sa l vad... The Dark Knight a fost unul din cele mai bune filme pe care le am vazut...
alex2812 pe 3 iulie 2011 15:28
parca scenele in care se antrena in primul au fost cu Liam Neeson
alex2812 pe 3 iulie 2011 15:29
care era Henri Ducard. greseala mea
paul2011 pe 3 iulie 2011 16:20
De abia astept filmul . Nolan va face o treaba excelenta ca intotdeauna (si Bale normal ) . Va fi un film extraordinar . GO BATMAN ;) .
Sorin87 pe 3 iulie 2011 17:23
unul mai inbunatatit
UGM pe 3 iulie 2011 19:27
abia astept .....sper sa fie si mai bun decat the dark knight
Crist11 pe 3 iulie 2011 20:04
Abia astept :O:O:O:O::O:O
Dar_kvampire pe 4 iulie 2011 11:47
Sper sa il intreaca pe The Dark Knight a fost un film bun doar datorita actorului Heath Ledger care a jucat perfect asa ca sper sa fie mult mai bun si cu o actiune pe masura abia astep sal vad
alex_il_fenomeno pe 4 iulie 2011 12:30
un film pretentios , din cele citite .
@Marin10 : asa se pare ...

Cortezzzz pe 4 iulie 2011 16:01
Pana o sa apara acest film o sa murim de nerabdare , dar sper sa intreaca filmul precedent din server The Dark Knight !
psych pe 5 iulie 2011 01:46
E Christopher Nolan. Ca si voi, ma astept sa se ridice la asteptarile noastre si sa se auto-depaseasca. Va fi foarte greu si probabil va fi gen "Dark Knight Rises e mai tare, dar totusi The Dark Knight e mai tare...si asa mai departe". Asta si as vrea, sa fie ambele la acelasi nivel.
Tyybi1 pe 24 august 2012 15:17
Nu am vazut tot filmul, am vazut o mica parte deoarece nu il gazisem la calitate buna.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells