Super 8, debut american de 37 de milioane de dolari

de Cristina Grigore în 13 Iun 2011
Super 8, debut american de 37 de milioane de dolari

După supereroi, piraţi iubitori de comori şi aventurieri, animale experte în arte marţiale şi turişti mahmuri, thriller-ul SF produs de Steven Spielberg şi regizat de J.J. Abrams s-a instalat în fruntea box-office-ului american, cu încasări de 37 de milioane de dolari, potrivit BoxOfficeMojo.com.

Chiar dacă a depăşit suma estimată la debut, de 32 de milioane, producătorii sunt de părere că succesul peliculei va putea fi declarat abia din a doua săptămână a lansării. Aventura grupului de tineri din Super 8, care descoperă întâmplător un secret bine păzit al Guvernului, în timp ce luau imagini pentru un film de amatori a fost comparată, în realizarea sa, cu producţii timpurii ale lui Spielberg, precum E.T. şi The Goonies.

Fruntaşele anterioare ale clasamentului s-au aliniat în urma SF-ului lui Abrams, cu încasări importante, ce au făcut ca The Hangover Part II şi Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides să depăşească suma totală de 200 de milioane de dolari. Aşadar, avem pe locul 2, X-Men: First Class (25 de milioane), pe 3, The Hangover Part II (18,5 milioane), Kung Fu Panda 2 se află pe locul 4 (16,6 milioane) şi pe 5, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (10,4 milioane de dolari).

În jumătatea inferioară a clasamentului găsim The Bridesmaides, aflată pe locul 6, cu încasări de 10,1 milioane, urmată de o nou-intrată a acestei săptămâni, Judy Moody and the Not Bummer Summer, o comedie de familie în care joacă şi Heather Graham (6,2 milioane de dolari).

Midnight în Paris, filmul lui Woody Allen aflat pe locul 8, adună în această săptămână 6,1 milioane de dolari, ducând încasările din toată lumea puţin peste bugetul de producţie, estimat la 30 de milioane. Pe 9 îl găsim pe Thor, care mai adună de la spectatorii americani 2,6 milioane, urmat pe ultimul loc al clasamentului de Fast Five (1,7 milioane de dolari), în cea de-a şaptea săptămână de la lansare.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 13 iunie 2011 14:30
astept sa il vad
alex_il_fenomeno pe 14 iunie 2011 10:38
era de asteptat , avand in vedere popularitatea pe care filmul si-o dobandise prin intermediul publicitatii !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells