Soderbergh despre bătăuşa Gina

2 Feb 2012
Soderbergh despre bătăuşa Gina

Pare un vis devenit realitate: Gina Carano, populară luptătoare MMA, este acum vedeta celui mai recent film de acţiune al lui Steven Soderbergh (seria Ocean's Eleven). Află din interviul de mai jos cum a ajuns Carano să apară pe marele ecran şi cum s-a descurcat "bătăuşa" pe platouri.

Vezi AICI 11 premiere recomandate de Cinemagia pentru luna februarie!

Cum credeti ca va fi primit acest film?
Mi se pare minunat faptul ca spectatorii sunt indragostiti de acest gen de film. Adevarul este ca ne-am intrebat destul de des daca aspectele pe care am incercat noi sa le facem unice, vor lucra in favoarea noastra sau nu. Pana in acest moment, raspunsul a fost unul pozitiv, cel putin din partea criticilor. Mai departe vom vedea.

Gina Carano nu pare sa fie deloc atat de dura cum este personajul ei din Haywire: Cursa pentru supravietuire.
Si eu am crezut asta pana acand am vazut-o luptand. Mai apoi am citit cateva interviuri pe care le-a acordat si mi-a placut sentimentul pe care il transmite. Acesta a fost de fapt motivul pentru care am insistat sa o am in film. Atunci cand lucrezi cu o femeie care se bate intr-o cusca … nu stii niciodata cum va arata rezultatul final, dar Gina este un om la fel de normal ca noi.

Cum v-a venit ideea sa o aduceti in film? Sunteti fan al luptelor MMA?
Nu, absolut deloc. Mai urmaresc cate un meci de box ocazional, dar MMA-ul chiar nu ma pasioneaza. Postul CBS a transmis niste lupte in fiecare vineri seara si acolo am avut ocazia sa o vad pentru prima data. Daca ea ar fi refuzat rolul, nu cred ca mai faceam filmul, pentru ca ideea nu a existat pana sa o vad pe Gina. De la ea a pornit totul.

Mi-am dorit dintotdeauna ocazia de a face un film de spionaj in genul celor din anii 1960. Dupa ce am gasit-o pe Gina, am realizat ca de data aceasta, chiar pot sa imi pun in aplicare planul. Pentru ca am in rolul principal o femeie care poate sa faca lucrurile pe care le face personajul ei. E o atleta puternica, in stare sa bage in spital pe oricine si sa alerge ca o gazela.

De unde ati stiut ca se va descurca in fara camerei de filmat?
Din prima am fost convins ca daca o ajut sa se relaxeze, totul va fi perfect. Se numara printre putinii oameni care pot sa-si controleze corpul si mimica. N-am avut niciun dubiu ca nu se va descurca.

Cum a decurs prima intalnire cu ea?
Mi-am dorit sa o cunosc mai bine si i-am pus multe intrebari legate de familie si de copilarie. Daca tot urmeaza sa petrec 18 luni cu un actor, imi doresc sa aflu cat mai repede daca va fi o experienta placuta sau nu. Apoi i-am povestit cum vom lucra si ce presupune rolul sau. Aveam nevoie de acordul Ginei pentru a pune in miscare toate fortele si a face un film cu o luptatoare de MMA in rolul principal si multi actori de categoria A in rolurile secundare.

V-ati construit o reputatie pentru colaborarile de succes cu cei mai doriti actori ai momentului, dar in acelasi timp ati avut si succese rasunatoare cu actori la prima reprezentatie, cum ar fi in The Girlfriend Experience si Haywire: Cursa pentru supravietuire.
Nu e prima data cand o fac, am jucat cu multi non-actori de la Traffic si pana in ziua de azi. Si de multe ori mi se pare ca dau un aer proaspat productiilor, dar ai nevoie de multa atentie cand ii potrivesti cu personajele lor. Daca ii fortezi prea mult, rezultatul nu va fi bun. Inclusiv in cazul Ginei, nu mi-am dorit sa interpreteze un personaj, am vrut ca ea sa se comporte exact ca in viata reala. Si este foarte interesant sa o vezi evoluand de la scenele cu dialoguri, la secventele de lupta, in care ea detinea controlul absolut.

Cat de usor i-a fost sa lucreze alaturi de niste titani ai cinematografiei internationale?
Cred ca e inspaimantator pentru un incepator sa filmeze cu Michael Douglas. Este coplesitor chiar si pentru un actor profesionist. Partea buna a fost ca in ziua in care s-au filmat scene cu el, era atat de frig afara, incat nu cred ca se mai gandea cineva la emotii. Nu-mi dau seama daca ea a stat sa-si analizeze prestatia, mai degraba cred a fost luata pe sus de intreaga situatie.  Si in cazul acesta, simplul fapt ca termina o zi de lucru cu bine, era un succes. 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
claudinio pe 2 februarie 2012 15:03
eu cred ca acest film va fi primit foarte bine...este o actrita foarte buna...debia astept sa vizionez filmul..
nicolas84 pe 3 februarie 2012 09:54
tocmai,nu e actrita.
viorellll pe 3 februarie 2012 00:01
Un regizor foarte bun;;;;
andy_stf pe 3 februarie 2012 13:01
cand apare?
nelutufarcas pe 6 februarie 2012 08:19
a aparut
1900toamna pe 7 februarie 2012 17:36
execrabil...daca incepi o discutie despre vreme cu vreun amic...uiti de film...atat de neinteresant e!!! jalnic!
alex_il_fenomeno pe 7 februarie 2012 18:51
cred ca va iesi ceva bun !
Champion pe 31 martie 2012 04:51
...ati inteles ce se intimpla ,interesant articol, o spune cine cineva mai pregatit ca mine .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells