Sergiu Nicolaescu, la a doua comedie din cariera

9 Oct 2009
Sergiu Nicolaescu, la a doua comedie din cariera

Dupa un an de la ultimul său proiect, Carol I, Sergiu Nicolaescu s-a reîntors pe platourile de filmare. Regizorul a început filmările la Poker, a doua comedie din cariera sa, după Nea Marin miliardar.

Produs de MediaPro Pictures, Poker este povestea a patru prieteni ale căror destine se intersectează în copilărie şi pe care, odată ajunşi la maturitate, îi regăsim întruchipând tipologii reprezentative pentru societatea românească actuală: politicianul veros, mafiotul care îşi doreşte, prin orice mijloace, să acceadă în politică sau medicul fără conştiinţă.
Scenariul a fost scris de Adrian Lustig şi este o adaptare a piesei de teatru care se joacă cu succes de mai bine de cinci ani la Teatrul de Comedie. De altfel, Nicolaescu a păstrat şi o parte din distribuţia spectacolului, mai exact pe Vladimir Găitan, în rolul lui Horia, un chirurg estetician de succes, pe Valentin Teodosiu, în rolul senatorului Claudiu, dar şi pe Jojo, în rolul principal feminin - Monica, fostă prostituată ridicată la rangul de amantă oficială a senatorului. Acestora li se alătura Horaţiu Mălăele, în rolul lui Titel, şeful unui clan mafiot, şi Ion Riţiu, care îl interpretează pe Marcel, ajuns la maturitate “milionar in America” şi dintotdeauna câştigătorul tuturor partidelor de poker jucate de cei patru prieteni.

Poker a fost unul dintre scenariile câştigătoare în sesiunea noiembrie - decembrie 2007 a concursului CNC, însă Nicolaescu a trebuit să finalizeze alte două proiecte înainte de a-l începe pe acesta. Cu toate acestea, “cred că subiectul e mai actual ca niciodată şi reflectă întocmai realitatea - mai ales cea politică - a României de astăzi” susţine regizorul. Marele său regret este că filmările au început puţin prea târziu pentru a mai putea fi lansat înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie, aşa cum îşi planificase iniţial.
Prima zi de filmare a debutat în Studiourile MediaPro de la Buftea, cu câteva secvenţe din timpul Revoluţiei din "Democratistan"; asemănările cu anumite imagini, binecunoscute publicului, de la Revoluţia din 1989, nu sunt deloc întâmplătoare. Cele mai multe secvenţe vor fi filmate la Palatul Snagov, căruia i se vor adăuga alte câteva locaţii din Bucureşti printre care Facultatea de Arhitectură, Spitalul Bagdasar-Arseni, un azil de bătrâni, dar şi Aeroportul Otopeni.
Filmările vor dura patru săptămâni, iar lansarea este programată în primăvara anului viitor.

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Pashpix pe 5 februarie 2010 14:28
Aşteptăm cu interes lansarea!
TAMARAINSA pe 7 aprilie 2010 08:29
Mai mult inginer decat ...artist?
Poate ca asa ...a dus-o in filmul romanesc.
Le-a amestecat si a dat lumii o reteta de film romano-dacico-hollywoodiana?
Iar fiul meu, somerul, licentiatul in doua specializari de arta?
Ce reteta sa ...aiba?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells