Scorsese filmează la Hugo Cabret

de Ştefan Dobroiu în 30 Iun 2010
Scorsese filmează la Hugo Cabret

Până nu demult cunoscut sub numele de The Invention of Hugo Cabret, primul film 3D regizat de Martin Scorsese se intitulează acum doar Hugo Cabret, iar filmările au început ieri.

Mai important de menţionat este cooptarea în distribuţia filmului, care deja îi conţine pe Sacha Baron Cohen, Ben Kingsley, Asa Butterfield şi Chloë Moretz, a lui Jude Law, Ray Winstone, Christopher Lee, Helen McCrory şi Frances de la Tour.

Filmul urmăreşte aventurile lui Hugo (Asa Butterfield), un orfan în vârstă de 12 ani care trăieşte în zidurile gării din Paris şi are grijă de ceasurile mecanice ale acesteia. Una dintre cele mai valoroase posesiuni ale lui Hugo este un om mecanic stricat, un dispozitiv cu înfăţişarea unui bărbat cu un creion în mână, parcă pregătit să livreze un mesaj de o colosală importanţă. Hugo este convins că, dacă va repara omul mecanic, acesta îşi va putea scrie mesajul.

Pentru a reuşi reparaţia, băiatul fură bucăţi de jucării dintr-un magazin, iar aventurile sale ieşite din comun, petrecute la începutul secolului trecut, se vor mai învârti în jurul unui carnet dispărut, al unui desen extrem de familiar şi-al magiei filmelor mute. Georges Méliès, celebru pentru filmul Le voyage dans la lune, din 1902, apare şi el în destinul lui Hugo.

Scenariul este scris de John Logan, nominalizat la Oscar pentru The Aviator. De menţionat este şi o ştire anterioară, care precizează că Scorsese vrea să ducă 3D-ul un pas mai departe în noul său film. Mai precis efectele 3D vor fi suficient de elaborate pentru ca spectatorul să aibă impresia că obiectele şi personajele "ies" din ecran.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Lilian pe 30 iunie 2010 13:59
Ok, toate bune si frumoase, un film de Scorsese e mereu asteptat, dar ce cauta in el Sacha Baron Cohen?! S-a lasat cumva de comicariile alea gretoase care l-au facut cunoscut?
Sanzyana pe 30 iunie 2010 18:58
oh am cartea si este absolut geniala desi e in speciala pt copii nici adultii nu pot fi dezamagiti am 18 ani si inca as mai citi cartea e fabuloasa! sper ca filmul sa nu fie mai prejos !
ofelik_cat pe 30 iunie 2010 20:30
distibutia filmului este una de exceptie....martin scorsese este un regizor extrordinar,care a facut ca filmele sale sa fie renumite si aprecaiate de toti iubitorii si criticii de filme din lume...sigur filmul sau va fi unul de calitate.....
marius93 pe 1 iulie 2010 20:41
Wow...ce distributie are filmul asta ! Sa speram ca va iesi ceva bun

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells