Saw IV/Puzzle mortal 4

de Stefan Dobroiu în 27 Mar 2008
Saw IV/Puzzle mortal 4

Va curge sange se lansa saptamana trecuta in Romania, iar sangele curge suvoi saptamana aceasta: Saw IV, dupa o cvasi-interzicere din partea CNC si luni de zile intarziere fata de premiera mondiala, improasca si ecranele noastre.

Cum spunea si Mircea Cartarescu la un moment dat, vorbind despre romanele Sandrei Brown (apropo, desi are zeci de carti pe lista celor mai vandute romane in lume, scriitoarea "love swept" a semnat de-abia zilele trecute primul ei contract de ecranizare: pentru ce titlu nu conteaza, toate sunt la fel), "este greu sa scrii bestseller dupa bestseller". Ca si Brown, seria Saw/Puzzle mortal ar trebui apreciata pentru surprinzatoarea ei eficienta: cu bugete intre unu si zece milioane de dolari si o idee (buna!) care se repeta la nesfarsit, niciunul dintre filme n-a adus mai putin de 100 de milioane in buzunarele producatorilor, recordul apartinandu-i celei de-a treia parti, 164 de milioane USD.

Cand macabrul Jigsaw (Tobin Bell) a murit la finalul partii a treia, multi cinefili au rasuflat usurati. Dar producatorii au revenit, iata, cu partea a patra (si urmeaza a cincea, programata pentru lansare in octombrie). Imbucurator este faptul ca ideea-motor de la baza lui Saw IV este excelenta: verosimila si ingenioasa, iti ofera un twist daramator la finalul filmului, chiar daca surpriza este ingropata imediat de un deznodamant exagerat si greu de inghitit.

Despre ce e vorba in Saw IV? Marie cu alta palarie, partea a patra foloseste exact aceleasi resorturi pentru a te chirci pe scaunul de cinema. Avem aceleasi personaje ambigui, bune-rele, aceleasi "probe"-executii, aceeasi cursa contracronometru si asa mai departe. Ce avem in plus de aceasta data? Flashback-uri cu Jigsaw (Tobin Bell), ca sa vedem cum ce-a ajuns el sa vorbeasca gros in mici reportofoane care de-abia asteapta sa fie acoperite de sange. Pentru amatorii de gore care se plictisesc greu.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Georgiana pe 25 noiembrie 2009 17:29
parerea mea este ca nam gagica

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells