Saptamana 4-10 Mai

de Alin-Adrian Moise în 3 Mai 2007
Saptamana 4-10 Mai

Ati vazut reclame, afise, ati citit despre el prin reviste, pe net sau prin ziare, iar acum in sfarsit isi are premiera pe marile ecrane. Baieti si fete, e vorba despre Spider-man 3, lansarea care marcheaza inceputul sezonului de vara in materie de filme americane, sezon doldora de block-buster-uri precum Pirates of the Caribbean 3, Ocean’s 13 sau Die Hard 4 (puteti vedea traileruri la toate aici pe site). Trei ani asadar dupa partea a doua, Sam Raimi si trupa (Tobey Maguire, Kirsten Dunst, J.K. Simmons) se intorc pentru continuarea aventurilor celui mai iubit supererou american. Si nu oricum, ci cu genul acela de atitudine pe care doar un buget de peste 250 milioane de dolari o poate genera, cu atat mai mult cu cat inseamna cel mai scump film realizat vreodata.

De cand l-am lasat ultima oara, Peter Parker a reusit in sfarsit sa-si impace puterile de supererou cu dragostea pentru Mary-Jane (situatie care se va schimba putin datorita unei colege de laborator a lui Peter, Gwen Stacy, adica Bryce Dallas Howard) si pentru prima oara se bucura de simpatie din partea orasenilor. Cum insa nu e aia viata de supererou una fara inamici si cum rareori Spiderman a trebuit sa se lupte cu cate unul singur deodata, Raimi si cu echipa de efecte speciale i-au adus nu mai putin de trei personaje negative (din care cele mai importante doua divulgate de Kirsten Dunst in presa, cu mult inainte ca studioul sa dea lumina verde la informatii): Green Goblin (James Franco), Sandman (Thomas Haden Church) si maretul Venom (Topher Grace), fiecare avand propriile teorii in legatura cu modul in care cariera lui Spidey ar trebui sa se incheie. In 140 de minute cat dureaza filmul, e loc suficient ca fiecare sa si le puna in practica.

In rest, doar o singura premiera, dedicata celor cu alergie la parfumul de Hollywood si bugetele imense care se acorda acolo, Quelques jours en septembre, filmul de debut regizoral al lui Santiago Amigorena, cu Juliette Binoche, John Turturro si Nick Nolte. Este 1 septembrie 2001, si Elliot (Nolte), agent CIA in posesia unor informatii secrete cu privire la viitorul imediat al lumii, dispare. Singurul sau scop fusese sa-si regaseasca fiica, pe Orlando (Sarah Forestier), pe care o abandonase cu zece ani inainte, iar Irene (Binoche) o va ajuta pe fata sa ajunga la tatal ei, desi e urmarita de William Pound (Turturro), un ucigas misterios. In finalul calatoriei, care ii va duce de la Paris la Venetia, vor ajunge la Elliot pe 11 Septembrie 2001.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells