Rutger Hauer - membru al Juriului TIFF

30 Mar 2004
In perioada 28 mai - 6 iunie, actorul olandez Rutger Hauer va fi prezent la Cluj, facand parte din Juriul celei de-a treia editii a Festivalului International de Film Transilvania. Filmele din competitia Festivalului vor fi astfel urmarite si apreciate de un actor a carui reputatie internationala cuprinde interpretari variate - personaje romantice, eroi de actiune, raufacatori periculosi.

Rutger Hauer a jucat in peste 80 de filme. In 1981 si-a facut debutul la Hollywood, alaturi de Sylvester Stallone, cu rolul unui terorist psihopat in thrillerul Nighthawks. In acel moment, Hauer avea in spate 10 de ani de cinema olandez. A fost vedeta filmelor Turkish Delight si Soldier of Orange, amandoua nominalizate la Premiul Oscar, respectiv Globul de Aur pentru Film Strain si regizate de Paul Verhoeven, cel care, odata ajuns la Hollywood, a regizat, printre altele, RoboCop si Basic Instinct.

Dupa Nighthawks, in cariera hollywoodiana a lui Hauer isi face aparitia faimosul rol din filmul lui Ridley Scott, Blade Runner. Cinci ani mai tarziu, prestatia din Escape from Sobibor i-a adus lui Rutger Hauer un Glob de Aur pentru Rol Secundar. Cu siguranta, relatia capitanul Navarre (Rutger Hauer) cu Isabeau d'Anjou (Michelle Pfeiffer) din Ladyhawke - Domnita soim l-a apropiat pe actorul olandez de publicul roman. Recent, Hauer a putut fi urmarit pe marile ecrane din Romania in filmul lui George Clooney, Confessions of a Dangerous Mind - Confesiunile unei minti periculoase.

Un alt membru confirmat al Juriului Festivalului va fi Margaret Von Schiller, selectioner al importantului Festival de Film de la Berlin, sectiunea Panorama.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 23 noiembrie 2011 15:29
cred ca pana in ziua de azi a ramas numele cel mai sonor care a prezidat la TIFF !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells