« Înapoi la pagina festivalului

Renée Zellweger, în juriu la Berlin

de Ştefan Dobroiu in 26 Ian 2010
Renée Zellweger

Pe 11 februarie începe a 60-a ediţie a festivalului de film de la Berlin, iar organizatorii pun la punct ultimele detalii înainte de prima seară de gală. Cu preşedintele juriului, Werner Herzog, anunţat din timp, a venit acum rândul celorlalţi juraţi, printre care se află, surpriză, şi Renée Zellweger.

Pe lângă celebra actriţă aflată în prezent pe ecranele noastre în Cazul 39, din juriu mai fac parte regizoarea Francesca Comencini, scriitorul Nuruddin Farah, actriţa Cornelia Froboess, producătorul José Maria Morales şi actriţa Yu Nan. După ce vor vedea cele peste 20 de filme din competiţia festivalului, aceştia vor anunţa, pe 20 februarie, câştigătorii Urşilor de Aur şi Argint, dar şi ai celorlalte premii ale Berlinalei. Să sperăm că le va plăcea Eu când vreau să fluier, fluier, unicul proiect românesc inclus în competiţia de lungmetraje din 2010.

Francesca Comencini, regizoare din Italia, a câştigat în 1985 un premiu de debut la Veneţia cu Pianoforte, film realizat pe când avea doar 23 de ani. Comencini a mai prezentat recent, tot la Veneţia, drama Lo spazio bianco, iar în 2004 a primit la Berlin premiul juriului ecumenic pentru I Like to Work.

Nuruddin Farah este unul dintre cei mai importanţi scriitori ai Africii. Devenit celebru cu primul roman, From a Crooked Rib (1970), Farah şi-a continuat cariera cu mai multe succese literare, opera sa fiind tradusă în peste 20 de limbi.

Cornelia Froboess este una dintre cele mai populare actriţe din Germania. A jucat pentru Rainer Werner Fassbinder şi a primit un premiu Ernst Lubitch pentru interpretarea rolului Claire din filmul Rheinsberg.

Producătorul spaniol José María Morales a realizat mai bine de 50 de filme. Ultimul film produs de el este La teta asustada/The Milk of Sorrow, câştigătorul Ursului de Aur de anul trecut.

Nan Yu, actriţă din China, este celebră mai ales pentru rolul din Nunta lui Tuya, câştigătorul Ursului de Aur în 2008.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
TAMARAINSA pe 14 februarie 2010 10:21
Mi se pare ca Renee a cam luat de pe la noi.
Parca as fi intalnit-o undeva? Poate la Paris, poate in Ungaria????
Hm! Si acum e in juriu???
Gata! Am sa incetez sa mai cred in vreun juriu, comisie, ....

marius93 pe 22 iulie 2010 22:06
Tare !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells