« Înapoi la pagina festivalului

Răutăţile lui Werner Herzog

de Ştefan Dobroiu in 16 Feb 2010
Răutăţile lui Werner Herzog

Urmărit de toată lumea de când a fost numit preşedintele juriului la prezenta ediţie a Berlinalei, Werner Herzog nu-şi dezminte faima de oaie neagră (sau vacă nebună, vezi comentariul de mai jos) a tagmei regizorilor germani. În fiecare zi publicaţia Daily Screen culege unul dintre panseurile lui Herzog şi-l aşează la loc de cinste în paginile sale, care prezintă mai tot ce vrei să ştii despre Berlinală.

Citatul de ieri suna aşa: "Am văzut doar două filme în 2009 şi au fost atât de proaste, că aş prefera să nu le pomenesc numele".

Astăzi regizorul lui Fitzcarraldo s-a luat de întreaga industrie de film americană, comentând şi acuzaţiile că lucrurile nu i-ar sta foarte bine aşezate la mansardă: "Din punct de vedere clinic, sunt sănătos la cap. Cred că stau mult mai bine cu capul decât întreaga industrie de film din Statele Unite, de exemplu."

Comentariul de alaltăieri dă şi mai mult de gândit în ceea ce priveşte ziua de sâmbătă, când se vor decerna premiile Berlinalei: "Ca să fiu sincer, consider acordarea de premii o problemă delicată. E mai potrivită pentru concursurile cu câini!"

Se ştia de la început că, dacă alte jurii mai lasă să scape indicii despre ce filme ar prefera să fie premiate, Werner Herzog este suficient de sărit de pe fix ca să inducă lumea în eroare şi să surprindă pe toată lumea sâmbătă. Un lucru e clar, Herzog va avea un cuvânt greu de spus atunci când se vor decide premianţii.

În acest moment Eu când vreau să fluier, fluier este în continuare pe primul loc în topul criticilor centralizat de Screen Daily, dar sunt slabe şanse ca acest top să conteze în vreun fel în ochii juraţilor.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
horney1 pe 16 februarie 2010 20:55
"Ich bin ein viel besserer Direktor als das Vieh Herzog" - Klaus Kinski

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells