Recomandări TV. Serial horror nou pe AMC, film cu tanchiști și un Robin Hood modern

de Gloria Sauciuc în 3 Iun 2019
Iată o săptămână în care merită să stăm seară de seară în fața micului ecran

Săptămâna aceasta, postul AMC face o surpriză de proporții fanilor filmului horror cu ecranizarea ultra popularului roman NOS4A2, al lui Joe Hill (fiul lui Stephen King), despre Charlie Manx (Zachary Quinto), un bărbat nemuritor care străbate de un secol drumurile Americii. De un secol, racolează copii și le răpește sufletele. Modul în care Manx răpește copiii pare rupt din legendele urbane. Din temerile oricărui părinte. Vă mai aminitiți de mitul „ambulanței negre care răpește copii”? Noul serial debutează pe post joi, de la ora 22. Tot săptămâna aceasta îl vedem pe micul ecran pe Taron Egerton, în rolul lui Robin Hood, după pe marele ecran ce își dovedește calitățile muzicale și actoricești în rolul lui Elton John, din filmul RocketMan. Fury, cu Brad Pitt și Anamaria Marinca, este printre puținele filme de război cu și despre tanchiști. O săptămână în care merită să stăm seară de seară în fața micului ecran.

Comedie. Kiss Kiss Bang Bang (2005)
Luni, 3 iunie, ora 18:55, TNT

Se spune că dragostea și banii nu au nimic în comun dar nu îl poți învinui pe Harry Lockhart pentru că a încercat. A lăsat viață să de hoț mărunt pentru Hollywood unde se prezintă la un casting pentru rolul unui detectiv, ce va fi consiliat de un adevărat investigator particular. Acum tot ce trebuie Harry să facă este să o convingă pe față visurilor sale că este un detectiv adevărat. Apoi, să încerce să nu se împiedice de cadavrele care apăr pe neașteptate-fapt care îl readuce rapid cu picioarele pe pământ. Lumini, camere și multă acțiune!

Shane Black (Lethal Weapon) semnează scenariul și își face de asemenea debutul în calitate de regizor într-un amestec inteliget de buddy movie și noir produs de Joel Silver. Robert Downey Jr., Val Kilmer și Michelle Monaghan interpretează un trio neobișnuit-un intrigant naiv, un detectiv gay dur și o actriță plină de speranța realizării visurilor ei.

Filmul lui Shane Black este obligatoriu de vazut (dupa cum spune și nota de pe imdb), pentru a observa cât de supraestimat este Pulp Fiction și cât de superficiale sunt premiile acordate de Academia Americana de Film”, a scris un cinefil la pagina filmului de pe Cinemagia.

ComedieVirgin la 40 de ani
Marţi, 4 iunie, ora 01.30, TV1000 
Succes de casă şi de critică, filmul i-a transformat în celebrităţi mondiale pe Judd Apatow şi Steve Carell. Povestea cvadragenarului Andy Stitzer şi a amuzantelor sale eforturi de a-şi pierde virginitatea a impresionat publicul, iar Institutul American de Film a ales Virgin la 40 de ani printre cele mai bune zece filme ale anului 2005.

Western. The Missing
Miercuri, 5 iunie, ora 10:45, FILMCAFE

Concurent în anul 2004 la premiul Ursul de Aur (Berlinale), filmul The Missing este plasat la sfârșitul secolului al XIX-lea, în America. Tommy Lee Jones, Cate Blanchett, Evan Rachel Wood sunt protagoniștii filmului. Un grup de indieni, ce au părăsit rezervația, efectuează incursiuni pe teritoriile stăpânite de albi, ucigându-i pe fermieri și răpindu-le fetele. Rezultatul: o urmărire în stil western condimentată cu practici de magie neagră și terminată cu lupte sângeroase.

Samuel Jones (Tommy Lee Jones) se întoarce acasă, sperând că se va împăca cu fiica sa, Maggie (Câte Blanchett). Când prietenul lui Maggie este ucis, iar fiica ei este răpită, Maggie îi cere ajutorul.

Serial TV nou. NOS4A2 (2019)
Joi, 6 iunie, ora 22:00, AMC

Serialul horor NOS4A2, bazat pe romanul omonim ultra popular al lui Joe Hill (fiul lui Stephen King), se lansează pe postul AMC joi, 6 iunie, la ora 22:00. O altfel de poveste cu vampiri, NOS4A2 îi are în centrul acțiunii pe Victoria McQueen (Ashleigh Cummings), o tânără care își descoperă puterile supranaturale și pe nemuritorul Charlie Manx (Zachary Quinto - Star Trek, American Horror Story), care se hrănește cu suflete de copii.

În vârstă de peste 1000 de ani, Charlie Manx răpește copiii, într-un Rolls-Royce Wraith negru, înmatriculat cu numărul NOS4A2 (omofon cu „Nosferatu”); îi duce într- un tărâm paralel, Christmasland, unde aceștia devin mici zombi cu dinţi ascuţiţi şi ochi goi pentru că acest ticălos supranatural se alimentează cu sufletele lor. Victoria se va strădui să-l înfrângă pe Manx și să-i salveze victimele - fără să-și piardă mințile sau să-i cadă ea însăși pradă.

Aventuri. Robin Hood (2018)
Vineri, 7 iunie, ora 20:00, Film Now

 Talentatul Taron Egerton poate fi văzut pe marele ecran în muzicalul biografic Rocketman iar pe micul ecran în rolul lui Robin Hood. Desfășurat pe un fundal mai degrabă contemporan, deși - scenografic - plasat în secolul XII, filmul Robin Hood împrospătează legenda nelegiuitului-erou din folclorul britanic, după ce am pierdut numărul filmelor cu acest personaj. Robin Hood nu mai este privit acum ca un personaj medieval. Îl vedem ca pe un lider politic, conducător de răscoală, nu doar haiduc.

Jamie Foxx este Little John, aghiotantul şi mentorul său, poate subutilizat în scene de acțiune, iar antagonistul, şeriful din Notthingham, este interpretat magistral de Ben Mendelsohn. Străzile Nottinghamului sunt pavate, deși orașul trebuia să fie plin de noroi, șeriful se comportă ca un lider politic de astăzi, soldații par mai degrabă niște membri ai forțelor de ordine, iar urmăririle cu trăsuri sunt replica urmăririlor cu mașini. Nici dialogurile, nici personajele nu poartă o „pecete” istorică. Este un Robin Hood care, deși plasat în timpul său, caută prin toate mijloacele să se sustragă genului istoric.

Război. Furia: Eroi anonimi
Sâmbătă, 8 iunie, ora 00:15, Antena 1

Să transmiţi pe marele sau micul ecran gândurile şi emoţiile pe care le trăieşte echipajul unui tanc nu e uşor. Nu există nici în mediul online multe materiale video, cu toate că s-au dat lupte de tancuri în numeroase teatre de război recente (Irak, Siria, Ucraina). Fury încearcă, aşadar, să surprindă realitatea din interiorul unui tanc: eroii săi sunt echipajul unui blindat american M4 Sherman, care, în 1945, după luni de luptă în Europa, ajunge pe teritoriul german. Cei cinci sunt construiţi foarte americăneşte - fiecare face parte dintr-o tipologie umană: eroul (jucat de Brad Pitt), religiosul (tunarul, jucat de un foarte plângăcios Shia LaBoeuf, care nu reuşeşte să ne emoţioneze, totuşi), bruta (încărcătorul, jucat de Jon Bernthal), novicele (Logan Lerman, bun în rol), minoritarul (şoferul tancului, jucat de Michael Peña).

Scenaristul şi regizorul David Ayer este sincer: blindatele americane, mult inferioare celor germane, pun pe tanchişti în permanent pericol în faţa trupelor naziste. Posibila disoluţie a acestei echipe formate în focul bătăliei este şi cel mai bun moment al filmului: scena de la masă (Ana Maria Marinca e angrenată şi ea în momentul de extremă tensiune).

Supereroi. Suicide Squad
Duminică, 9 iunie, ora 21:35, Film Now
Sunt celebri pentru faptele lor rele și pentru anarhia pe care o provoacă oriunde ar ajunge, dar guvernul Statelor Unite a reușit să-i prindă și să-i vâre după gratii. Pentru a-și micșora pedeapsa, nelegiuiții acceptă sinucigașe misiuni sub acoperire, conștienți că eșecul înseamnă moartea. După ce și-au folosit puterile și inteligența pentru rău, Joker-ul, Harley Quinn, Deadshot și colegii lor vor lupta de data aceasta de partea binelui.

Exploreaza subiecte similare:

Kiss Kiss Bang Bang, Shane Black, Robert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monaghan, The Missing, Tommy Lee Jones, Cate Blanchett, Evan Rachel Wood, robin hood, NOS4A2, Zachary Quinto, Fury, Brad Pitt, Ashleigh Cummings, stephen king, Logan Lerman, Michael Peña, Jon Bernthal, Shia LaBeouf, David Ayer

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells