Robin Hood

(2018)

Robin Hood

Poster Robin Hood Postere Robin Hood

Sinopsis Robin Hood

Robin Hood RO SUB 2

Robin Hood (Taron Egerton), războinic călit în luptă și comandantul său maur, Little John (Jamie Foxx), pornesc o revoltă îndrăzneață împotriva corupției la nivel înalt, ce are rădăcini și legături chiar și cu Coroana Angliei, într-o aventură plină de acțiune, de explozii, multe lupte, dar și mult romantism.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.3
Taron Egerton Taron Egerton Robin Hood Ben Mendelsohn Ben Mendelsohn șeriful din Nottingham Jamie Dornan Jamie Dornan Will Scarlet
Paul Anderson Paul Anderson Guy din Gisborne Jamie Foxx Jamie Foxx Little John F. Murray Abraham F. Murray Abraham Cardinal
Eve Hewson Eve Hewson Marian Josh Herdman Josh Herdman Righteous Lara Rossi Lara Rossi Evelyn
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Robin Hood: Origins

Produs de

Lionsgate

Distribuitorul international

Lionsgate

Distribuit in Romania de

Vertical Entertainment

Țara

SUA

Box office Robin Hood

Weekend premieră (03.12.2018)
  • Loc 1
  • Spectatori 36.961
  • Încasări (RON) 767.995,40
Total
  • Spectatori 120.915
  • Încasări (RON) 2.394.798,36
  • Încasări (USD) 585.550,84

Părerea criticului

Gloria pe 05 Decembrie 2018 13:01
Abordare proaspătă
Desfășurat pe un fundal mai degrabă contemporan, deși - scenografic - plasat în secolul XII, filmul Robin Hood, cu premiera pe marile noastre ecrane vineri, 7 decembrie, împrospătează legenda nelegiuitului-erou din folclorul britanic, după ce am pierdut numărul filmelor cu acest personaj.

Cu Taron Egerton în rol titular, Robin Hood nu mai este privit acum ca un personaj medieval. Îl vedem ca pe un lider politic, conducător de răscoală, nu doar haiduc.

După ce rolul a fost abordat, printre alţii, de Russell Crowe, Kevin Costner, Jonas Amstrong, a venit rândul lui Taron Egerton, starul lui Kingsman: The Secret Service, Kingsman: The Golden Circle și Eddie the Eagle să ridice arcul şi sabia lui Robin Hood. Și o face în mod captivant.

Jamie Foxx este Little John, aghiotantul şi mentorul său, poate subutilizat în scene de… citeşte

4 7
master_k23 pe 10 septembrie 2023 18:06
Corecte observațiile și bună recenzia ta, Gloria. La modul personal, pe mine m-a obosit ecranizarea asta. Eu nu-i găsesc locul lui Jamie Foxx în scenariul acesta, nu știu ce caută în această pagină de istorie și nu știu cine a girat această adaptare fără să avertizeze spectatorii că cele prezentate sunt din spectrul utopic sau măcar fantastic (mai sunt și scenele de acțiune în care se folosesc grenade de mână ori acestea au apărut mult mai târziu. În aceeași ordine de idei nu am înțeles nici prezența lui Morgan Freeman în ecranizarea din 1991 alături de Kevin Costner și Elizabeth Mastrantonio, o ecranizare care mi s-a părut mai mult o parodie presărată cu mai multe scene comice decât acțiune, romantism și istorie. Au avut o nominalizare la Oscar, pentru melodia lui Bryan Adams ”I do it for you”, două Globuri de aur pentru coloană sonoră (Michael Kamen) și cântec (Bryan Adams) iar pentru costume premiul BAFTA. Actorii au câștigat o ... ”Zmeură de aur” pentru... rolul principal, Kevin Costner. Cu toate astea, e cel mai titrat din seria filmelor dedicate lui Robin Hood probabil datorită greutăților numelor și a bugetului (48 milioane de dolari) ceea ce a umbrit valoarea aceluiași subiect ecranizat, ”Robin Hood”, în același an, cu actori din eșalonul 2 (Uma Thurman, Jürgen Prochnow) și buget modest (15 milioane dolari). Filmul acesta cu Taron Egerton și Jamie Foxx nu mi-a plăcut deloc la fel cum nu m-a încântat nici cel cu Kevin Costner și Morgan Freeman chiar dacă îi apreciez enorm pe cei doi mari actori... în alte filme. Mai bune au fost ecranizările cu Uma Thurman, Jürgen Prochnow din 1991, cea din 2010 cu... nezâmbărețul Russell Crowe (probabil nu-l lasă Ridley Scott să râdă în filme) și, de ce nu? ”Robin Hood: Men in tights”, comedia spumoasă din 1993 cu Cary Elwes. Tatăl tuturor ecranizărilor acestei povești istorice rămâne fără doar și poate filmul din 1938 ”The Adventures of Robin Hood” cu doi actori de prestigiu, două nume istorice ale cinematografiei universale: Errol Flynn, Olivia De Havilland. Am vizionat varianta originală, alb-negru și, recent, am avut ocazia să mă delectez cu acest film remasterizat color HD. Grozav! Un deliciu! A colectat 3 premii Oscar (pentru montaj, scenografie și coloană sonoră) și o nominalizare la cel mai bun film al anului 1938, premiu pierdut la doar câteva voturi distanță față de ”You Can't Take It With You” al lui Frank Capra.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
shakuri pe 07 Decembrie 2018 21:56
bomba de film ilogica. o mizerie banala. ...sm dat bani degeaba la cinema . nota 2
15 6
mihnea_aspru95 pe 9 decembrie 2018 00:51
Adevăăăăăăăăăăăraaaat!!! Mare mare bullshit a fost tot filmul ăsta. De nu câştigă ăsta Zmeurica de Haur...:))), mă arunc în Nil.
nico_nicolle pe 06 Decembrie 2018 23:01
Doamne ce porcărie de film super plictisitoate și plină de clișee. Nu recomand absolut deloc. Actori f slabi..decor, costumație ridicolă. Stupid!Nici 4 nu merită!
10 3
anima86 pe 08 Decembrie 2018 11:21
Neașteptat de slab . Scenariu subțire , amatorism , doar jamie foxx ce a mai ridicat puțin reprezentația actoricească . Pentru un subiect atât de exploatat , mă așteptam la ceva mai multă originalitate . Mix nepermis de epoci , decoruri făcute pe calculator și ceea ce mă deranjează cel mai mult la filme , e că toți vorbesc o engleză impecabilă, fie că vorbim de mauri arabi, romani , evrei, chinezi sau alte nații , ceea ce clar nu face ca un film să pară realist .
8 3
saklu007 pe 13 Decembrie 2018 14:52
O panarama de film. L.am vazut aseara. Nu mergeti ca dati banii de pomana
7 4
wiewx pe 12 ianuarie 2019 14:17
Horror de jalnic :)
user-5bcfab9965006 pe 08 Decembrie 2018 23:04
Mda...nasol rau filmul. Nu cred ca era nevoie de inva un film Robin Hood. Nu aduce nimic original care chiar sa te faca sa zici ca ti a placut. Prost si slab...salvati va banii si nu mergeti la acest film.
Nota 2/10

6 4
wiewx pe 12 ianuarie 2019 14:21
Ce darnic esti..:) nota 2? 0,2 eventual :) Cand vezi asa ceva te uiti in toate partzile sa-l vezi pe ala/aia ce fac misto de tine cu asa film...si aia de la cinematograf stau cu privirea in pamant de jena cand iesi de la fim..mai ca le vine sa-ti dea banii inapoi :)
wiewx pe 12 Ianuarie 2019 14:15
Crima und pedeapsa
Asa tampenie acceptata ca fiind "film" trebuie sa beneficieze de o "aliniere a planetelor" (sa fie betzi toti aia care l-au regizat si facut, nebuni aia care si-au bagat banii in asemenea tampenie, etc) Jaaaalnic! Poate cu putzin efort in plus le iesea o parodie. Parca-i serbarea de sfarsit de an de la Socola! Saracul Robin Hood se rasuceste in mormant ca o spotiva la gimnastica cu un "tzukahara+ dubluecher+ 270 rotatie si aterizare in cap" Cand vezi asa ceva te miri ca n-au devenit torentele legale... Doamne fereste...
5 2
Dhragosh pe 05 Decembrie 2018 00:53
Poveste captivanta si efecte speciale
Recomand filmul, multa actiune, suspans, o poveste interesanta si captivanta cu multe efecte speciale ce nu te va plictisi in cele 2 ore.
5 12
andrei.daniel pe 13 Decembrie 2018 14:03
Au luat clișeele cu nu lăsăm pe nimeni în urma și replicile din filmele cu trupe de comando americane, acțiunea și efectele din filmele cu urmăriri de mașini : au înlocuit cursele cu motociclete de pe acoperișuri cu caii și duelurile mașinilor care se busesc între ele cu care. Au păstrat exploziile și efectele speciale din orice film de acțiune, au schimbat povestea, nu se conce treaza pe nici un personaj suficient încât sa te facă sa îți pese efectiv de el. 99% clișee copiate din alte filme. Sincer, nu înțeleg de ce s-au chinuit sa facă acest film. La fel și Mașinării infernale. Doua filme bogate în efecte speciale, lipsite de logica, sens și scenariu. Pur și simplu au aruncat efecte speciale cu generozitate. Și cam atât. Nota 1!
4 2
ionut_burloiu pe 16 Decembrie 2018 15:20
Nu merita, bani aruncati...slabut. singurul lucru bun este Jamie Fox care nu prea isi gaseste locul in astfel de filme...
4 3
olgabriel pe 07 Februarie 2019 10:13
Un scenariu foarte prost.
Filmul este modernizat excesiv si neverosimil fiind foarte prost din cauza scenaristului amator Ben Chandler, de meserie avocat si politician (fost deputat democrat ”obama” in congresul american). Singurul plus al acestui film sunt scenele de actiune (noroc cu regizorul si efectele speciale). Tot filmul este impânzit de clisee propagandistice neo-marxiste (politically correct). Păcat de actorii Taron Egerton si Jamie Foxx.
Cel mai haios moment al filmului este atunci când soldatii brutali ai serifului pătrund in casele sărăcilor (pentru a colecta taxe) si aduc din ele, vase din aur, argint, monezi de aur si de argint..

3 0
costy100 pe 05 Februarie 2019 03:29
BUN
urmariti filmul e un film bun,nu va luati dupa cei care comenteaza ca nu e bun... ,filmul are actiune
3 6
preda_diana pe 09 Decembrie 2018 22:40
Bunicel ca si poveste. La urma urmei, nu te duci la film pentru o lectie de istorie, ci pentru destindere, iar pentru asta, filmul este antrenant, captivant si nu lipsesc efectele speciale. Intuiesc o a doua parte, in functie de raspunsul publicului.
3 8
eugenstancioiu pe 12 Decembrie 2018 19:40
...interesante sunt criticile făcute aici...fara habar despre filme...parca ar fi povestea vulpii care nu ajunge la struguri..si spune ca sunt acri...:))
2 4
Iulidesprefilme pe 14 Iulie 2019 10:34
Nu are strălucirea, farmecul, destoinicia regizorală, interpretativă a versiunilor clasice anterioare...Se încadrează în postmodernism...
1 0
Gebeleizis pe 17 Aprilie 2019 00:37
Unul dintre cele mai slabe filme văzute de mine vreodată! Catastrofă.
1 0

Spune-ţi părerea despre Robin Hood

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Robin Hood
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells