Premierele săptămânii 7-13 decembrie 2018

de Ştefan Dobroiu în 7 Dec 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Primul weekend al lunii decembrie oferă un impresionant număr de premiere: nu mai puţin de şapte, printre care două blockbustere de la Hollywood, un film de Sărbători, trei producţii româneşti şi o dramă de epocă maghiară. Iată mai jos recomandările noastre.

Aici detalii despre toate premierele lunii decembrie.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Robin Hood
După ce anul trecut King Arthur: Legend of the Sword, o aventură medievală revizitată în ritm alert, nu a reuşit să-şi acopere bugetul cu încasările dezamăgitoare, iată că avem parte de o nouă întâlnire cu Robin Hood, erou într-o nouă producţie hiperkinetică. Taron Egerton, unul dintre actorii britanici foarte pe val, îi dă viaţă cunoscutului haiduc, în timp ce Jamie Foxx este mâna sa dreaptă, Little John. Faptul că filmul are un coeficient de doar 15% cronici pozitive pe rottentomatoes nu ar trebui să ridice aşteptările (revista Rolling Stones l-a etichetat drept "toxic"), cele mai fervente critici fiind adresate umorului involuntar şi revizionismului lipsit de conţinut. Cu toate acestea, Robin Hood este fără îndoială cea mai energică premieră a săptămânii şi, în lipsă de altceva mai bun, ţi-ar putea distrage două ore atenţia de la frigul de afară.

Cronica noastră, aici.

Mortal Engines/Maşinării infernale
Ecranizare după romanul omonim scris de Philip Reeve, acest SF postapocaliptic produs de Peter Jackson ne poartă într-o lume a viitorului, în care oraşe precum Londra sunt de fapt gigantice maşinării mobile, cutreierând pustietatea în căutarea ultimelor resurse. În centrul atenţiei este Hester (Hera Hilmar), o adolescentă care vrea să răzbune moartea mamei ei, ucisă de unul dintre liderii Londrei, Valentine (Hugo Weaving, într-un nou rol negativ). Faptul că un mic obiect din posesia lui Hester ar putea schimba lumea o dată pentru totdeauna face itinerariul tinerei încă şi mai interesant, doar că filmul împrumută cu mare voluptate elemente din seria Star Wars pentru a fi considerat original şi cu personalitate. Mortal Engines arată, în schimb, excelent şi are un ritm şi o anvergură care i-ar putea face pe spectatorii din România să nu regrete banii daţi pe bilet.

Cronica noastră, aici.

Dragoste 1. Câine
Cel mai romantic regizor român al momentului, Florin Şerban, oferă o nouă poveste de dragoste în acest nou film a cărui acţiune are loc cândva în trecut. Eroul este Simion (un excelent Valeriu Andriuţă), un pădurar care, în cutreierările sale prin munţi, dă peste o tânără fără cunoştinţă (Cosmina Stratan). Pădurarul o duce în cabana sa din mijlocul munţilor şi o îngrijeşte, gestul său făcându-l să-şi reamintească de ce a ales să trăiască departe de oameni. Scenariul abordează interacţiunea dintre cei doi protagonişti mai mult decât misterios, refuzând să ofere detalii şi să lăsând publicul să completeze povestea fix cum îi place.

Cronica noastră, aici.

Săptămâna aceasta mai vedem ineditul film românesc cu accente suprarealiste În pronunțare, producţia maghiară Örök tél/Iarnă eternă, despre drama unei tinere unguroaice ajunse într-un lagăr rusesc în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, şi coloratul film de Sărbători destinat întregii familii Santa & Cie/Moș Crăciun în misiune, în care aflăm încă o dată cât de dificilă este misiunea de a duce cadouri copiilor din întreaga lume în noaptea de Ajun. Se lansează acum şi documentarul Sunt însărcinată în România, a treia producţie românească a săptămânii.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

robin hood, Mortal Engines, Dragoste 1. Câine, Santa & Cie, Örök tél, În pronunțare, Sunt însarcinată în România

Alte știri din cinema

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 13 decembrie 2018 07:47
Am văzut Mortal Engines. Foarte mişto.
lili22 pe 13 decembrie 2018 13:27
Scuzati, astea sunt filme?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells