Filmele lunii decembrie 2018

de Ştefan Dobroiu în 1 Dec 2018
13 premiere în următoarele patru weekend-uri

Este perioada Sărbătorilor de iarnă şi, ca în fiecare an, numărul de premiere scade. Deşi weekend-urile de Sărbători sunt poziţionate perfect (21 şi 28 decembrie), doar patru filme se vor lansa în această perioadă. Dar, chiar dacă 2018 este unul din puţinii ani din ultimul deceniu în care clasamentul anual să nu se răstoarne datorită unor mega-blockbustere precum cele din francizele Star Wars şi Hobbitul, această lună nu are de ce să se teamă că va ocupa un loc codaş în topul încasărilor. Iată mai jos de ce.

7 decembrie
Mortal Engines/Maşinării infernale
Poate că nu-l are pe Peter Jackson drept regizor, dar îl are drept scenarist. Această ecranizare după romanul omonim scris de Philip Reeve ne poartă într-o lume a viitorului, în care oraşe precum Londra sunt de fapt gigantice maşinării mobile, cutreierând o lume devastată. În centrul atenţiei este Hester (Hera Hilmar), o adolescentă care vrea să răzbune moartea mamei ei, ucisă de unul dintre liderii Londrei, Valentine (Hugo Weaving, într-un nou rol negativ). Faptul că ceva ce Hester ştie sau posedă ar putea schimba lumea o dată pentru totdeauna face itinerariul tinerei încă şi mai interesant. Popularitatea cărţilor din serie ar putea transforma acest prim film într-o franciză.

În cel mai bogat weekend al lunii mai vedem Robin Hood, o actualizare hiperkinetică a celebrului haiduc englez, filmul de Sărbători francez Santa & Cie/Moș Crăciun în misiune, producţiile româneşti În pronunțare şi Dragoste 1. Câine şi filmul maghiar Örök tél/Iarnă eternă.

14 decembrie
Second Act
Cu o jumătate de an înainte de împlinirea a 50 de ani, Jennifer Lopez ne arată că e gata să captiveze din nou publicul din lumea întreagă, după o pauză de aproape trei ani (în care a apărut în serialul Shades of Blue). În Second Act Lopez este o angajată prost-plătită şi fără studii superioare a unui supermarket care, în urma unui concurs de împrejurări, convinge o importantă firmă de consultanţă financiară că este cea mai potrivită opţiune pentru semnarea unui contract foarte valoros. Eroina va trebui să improvizeze din plin pentru a nu fi demascată şi pentru a-şi dovedi sieşi că poate mai mult decât să aranjeze produse la raft.

Animaţia foarte în ton cu vremea Racetime/Marea bulgăreală 2 - Supercursa săniuțelor şi filmul polonez multi-premiat Zimna wojna/Cold War/Războiul rece completează oferta acestui weekend.

21 decembrie
Aquaman
Va reuşi Aquaman să şteargă impresia că filmele cu supereroi DC Comics sunt o continuă încercare (adesea fără succes) de a găsi o formulă la fel de eficientă ca cea a filmelor Marvel? Nu avem nicio garanţie, dar, dacă primele trailere nu au fost foarte convingătoare, ultimul pare chiar promiţător. Faptul că o parte importantă a acţiunii se petrece sub apă ridică miza, iar regia lui James Wan ar putea să ne surprindă plăcut, acesta părând să schimbe foarte uşor genurile, de la Furios şi iute 7 la francizele horror Insidious şi The Conjuring. Este tentant şi faptul că protagonistul, Aquaman (Jason Momoa), fiul unui lider al Atlantidei cu o muritoare, aparţine a două lumi extrem de diferite, putând fi liantul ce le uneşte sau unealta care le va dezbina o dată pentru totdeauna.

A doua premieră a weekend-ului, Mary Poppins Returns/Mary Poppins Revine, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Nu avem parte de un remake, ci de un sequel, în care Mary Poppins (Emily Hunt) vine să-i ajute pe copiii din filmul original, acum ajunşi la vârsta adultă şi deveniţi la rândul lor părinţi.

28 decembrie
Bumblebee
Poziţionat perfect, exact între Crăciun şi Anul Nou, ultimul weekend al anului ne oferă doar două premiere. Spin off al celebrei francize Transformers, Bumblebee îl are în centrul atenţiei pe galbenul, îndatoritorul Autobot, acum descoperit şi reparat de o adolescentă, Charlie (Hailee Steinfeld). Bumblebee şi Charlie se vor trezi în centrul unei operaţiuni de apărare a Terrei atunci când o ameninţare Transformers pune din nou în pericol rasa umană. Da, premisa seamănă extraordinar de mult cu cea din primul film Transformers, dar poate că scenariştii sunt şi ei conştienţi de acest aspect şi ne-au pregătit totuşi nişte surprize.

Tot acum vedem Spider-Man: Into the Spider-Verse/Omul-Păianjen: În lumea păianjenului, un nou film cu Spider-Man care se îndepărtează de la populară franciză prin două aspecte importante: este animaţie, iar personajul titular este de fapt Miles Morales, un puşti de culoare. Vocea lui Gwen Stacy este interpretată de Hailee Steinfeld, protagonista din Bumblebee.

Ce filme vei vedea luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Bumblebee , robin hood, Mortal Engines, Second Act, În pronunțare, Dragoste 1. Câine, Örök tél, Aquaman, Spider-Man: Into the Spider-Verse, Racetime, Zimna wojna

Alte știri din cinema

În pronunțare, spectacol cinematografic unic şi derutant

Doi actori, Dorotheea Petre și Toma Cuzin, portretizează cele două laturi scindate ale personajului principal

Trailer-ul lui Avengers: Endgame a doborât recordul de vizionări în 24 de ore

Pelicula, ce-i are la cârmă tot pe fraţii Anthony şi Joe Russo, se lansează în cinematografele noastre pe 3 mai

Aquaman, debut record în China, înaintea lansării în Statele Unite

Pelicula a obţinut aproape 94 milioane de dolari doar la box office-ul chinez

Moș Crăciun în misiune: idei năstrușnice și umor

Alain Chabat în rolul principal nu e moșul tipic bonom și rotofei în acest film pentru copii

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mihnea_aspru95 pe 9 decembrie 2018 03:18
Acum că am văzut MORTAL ENGINES (bun filmul, nemergând fără pretenţii la el, aveam pretenţii 0).
Mai am sigur de văzut la cinema pe luna asta: Aquaman, Mary Poppins Returns, Bumblebee şi animaţia Spider-Man (cu un scor perfect pe RT - 100%). Şi astea 4 vor fi bune, chiar foarte bune, mai ales am încredere în Aquaman, Mary Poppins şi Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells