Premiile Emmy îşi numesc câştigătorii în această noapte

de Cristina Grigore în 18 Sep 2011
Premiile Emmy îşi numesc câştigătorii în această noapte

Premiile ce egalează ca importanţă Oscarurile, dar au ca vedete producţiile de televiziune, se vor decerna în această seară la Nokia Theatre din Los Angeles, marcând cea de-a 63-a prestigioasă ceremonie Emmy, transmisă şi de postul HBO începând de la 3 a.m., ora României.

Este doar unul dintre evenimentele organizate de Academia de Arte şi Ştiinţe în Televiziune în decursul anului, reprezentând secţiunea dedicată programelor americane din prime-time.

De la prima gală a Emmy Awards din 1949, organizarea şi difuzarea acesteia a suferit, în timp, numeroase modificări, însă cea i-a adus faima a avut loc în anii ’80, când pentru prima oară drepturile de transmisie au revenit unui singur canal de televiziune , FOX.  Cunoscuta reţea de televiziune transmite acum prin rotaţie, anual, ceremonia, alături de ABC, CBS şi NBC.

Statueta oferită ca premiu reprezintă o femeie cu aripi, personificare a artei, care ţine în mâini un atom, simbol al ştiinţei. Numele de Emmy, este o feminizare voită a cuvântului “Immy” (diminutiv folosit in industrie pentru un dispozitiv din vechile camere de filmat), prima alegere a membrilor Academiei.

Anul acesta gazda ceremoniei va fi Jane Lynch, nominalizată şi ea la secţiunea cea mai bună actriţă pentru rolul secundar din Glee. După ce vedetele serii vor străluci pe covorul roşu, producătorul Mark Burnett va da startul spectacolului.

Câteva dintre provocările ale acestei ediţii? Descoperă-le mai jos câteva şi nu lipsi de la întâlnirea ce răsplăteşte actorii şi serialele tale preferate! 

HBO, unul dintre canalele de televiziune aflate în competiţie, a primit anul acesta nu mai puţin de 104 nominalizări pentru programele sale! Printre producţiile cu cele mai multe nominalizări se numără Mad Men - 19, Boardwalk Empire - 18, a Modern Family - 17, Saturday Night Live - 16 si Game of Thrones, la egalitate cuu 30 Rock  - 13 nominalizari.

Mark Burnett este un nume cunoscut în lumea industriei de divertisment, fiind producătorul mai multor ediţii ale MTV Movie Awards. Ai aflat probabil de ineditul moment ce a avut loc anul acesta la decernarea premiilor MTV dedicate realizărilor din cinematografie… Justin Timberlake şi Mila Kunis s-au pipăit pe scenă în zonele intime, o recreare amuzantă a scenelor de dragoste din filmul ce i-a avut drept protagonişti: Friends with Benefits. Deşi în cazul premiilor Emmy „surprizele” nu vor fi la fel de permisive, ai o idee la ce să te aştepti.

Suspansul este la cote duble în cazul secţiunii câştigătorului premiului pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic. Veteranii  acestei secţiuni sunt Michael C. Hall, care are la activ patru nominalizări (pentru Dexter), la fel ca Jon Hamm (Mad Men), Hugh Laurie (House MD), care a ratat şi el statueta, în ciuda numeroaselor nominalizări, Kyle Chandler, nominalizat de două ori la Primetime Emmy, dar şi Steve Buscemi, candidat înainte cu The Sopranos, acum cu Boardwalk Empire. Nou-venitul este Timothy Olyphant, protagonistul noului serial Justified. Cine pleacă acasă cu premiul?

Pronosticurile dau ca principali rivali în lupta pentru cel mai bun serial dramatic serialul HBO despre era Prohibiţiei din Atlantic City, Boardwalk Empire, creat de Terrence Winter şi fosta „vedetă” a anilor anteriori, Mad Men, creat de Matt Weiner. Este practic, bătălia a doi dintre scenariştii lui The Sopranos, drama poliţistă cu numeroase premii Emmy la activ. Potenţialul „urmaşilor” lui The Sopranos pare a nu se fi epuizat, însă doar unul dintre ei va fi de acestă dată câştigător.

Vezi pe pagina următoare lista parţială a nominalizărilor.

Pagina
1 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Claudia1606 pe 18 septembrie 2011 22:10
Nu se mai face nici un concurs?
Gloria pe 19 septembrie 2011 00:40
deocamdata pastram traditia ca numai la Oscar sa se faca acel concurs de predictii. dar chiar ar fi un teaser pentru ceilalti iubitori de seriale sa faci tu prima predictii legate de cum va arata palmaresul dimineata!
xerses pe 18 septembrie 2011 23:41
Ora difuzarii pentru mine e prea tarziie, dar dimineata voi fi informata imediat despre cine si ce a castigat.
alex_il_fenomeno pe 19 septembrie 2011 15:18
de urmarit cine vor fi castigatorii .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells