Premierele săptămânii 21-27.09.2012

de Ştefan Dobroiu în 21 Sep 2012
Premierele săptămânii 21-27.09.2012

Distribuitorii din România nu s-au prea sincronizat cu vremea: la ce ploi se anunţă astăzi, ar fi trebuit să fie cel puţin cinci premiere pe marile ecrane. Din păcate nu sunt decât două premiere şi nicio avanpremieră, prin urmare o să te invităm să vezi şi filme care s-au lansat deja pe marile ecrane din ţară.

Probabil că cel mai de succes film al weekendului va fi Hit and Run/Loveşte şi fugi, o comedie mai mult sau mai puţin romantică, despre un fost răufăcător (Dax Shepard) intrat în programul de protecţie a martorilor, care dă de bucluc când îşi duce prietena (Kristen Bell) la un interviu în Los Angeles. Dacă te uiţi la trailer, ţi se promit gaguri amuzante şi urmăriri de maşini, prin urmare ai putea fi tentat să încerci comedia regizată de acelaşi Shepard (care a fost şi scenarist). Pe imdb filmul are rating-ul 6, iar cei de la rottentomatoes au strâns cronici din SUA, rezultatul final fiind undeva pe la 50% cronici pozitive. Printre avantajele filmului se numără şi Bradley Cooper, în rolul fostului partener al protagonistului, hotărât acum să-i facă acestuia zile fripte.

De o cu totul altă factură este Terapie de cuplu, dramedie romantică (şi de vârsta a treia) cu Meryl Streep şi Tommy Lee Jones. Ajutaţi de Steve Carell, doi dintre cei mai apreciaţi actori americani ai tuturor timpurilor explorează o situaţia cât se poate de nefamiliară majorităţii spectatorilor (cei mai mulţi dintre plătitorii de bilete de cinema au sub 35 de ani), şi anume sentimentele şi atracţia prăfuite a doi parteneri care împart viaţa de decenii întregi. Nu te grăbi să respingi ideea de a vedea Terapie de cuplu şi să cauţi vreun DVD cu cine ştie comedie romantică mai mult sau mai puţin populară a ultimilor ani, pentru că filmul lui David Frankel (acesta a regizat şi mega-succesul Diavolul se îmbracă de la Prada) are un mesaj cât se poate de util: oricare ar fi situaţia şi la orice vârstă, mai e o şansă! Poţi vedea filmul şi ca un antrenament pentru viitor, dar şi pentru interpretările lui Streep şi Jones, care au fost nevoiţi să facă un efort considerabil pentru a fi credibili în rolurile a doi vârstnici cât se poate de banali...

Pe lângă cele două titluri amintite, mai poţi încerca Despre oameni şi melci, comedia românească atât de promovată în ultima vreme (măcar ca să vezi dacă se ridică la înălţimea aşteptările şi dacă reuşeşte să schimbe impresia generală că producţiile autohtone abordează doar subiecte neatractive pentru publicul larg).

Amatorii de comedie mai au ocazia să încerce Campania, satira politică avându-i în rolurile principale pe Will Ferrell şi Zach Galifianakis, iar fanii lui Oliver Stone îi pot încerca cea mai recentă producţie, Brutele, un film interzis minorilor din cauza excesului de violenţă. Te poţi reînâlni cu starurile action de acum câteva decenii în The Expendables 2, iar amatorii de exotism (şi cea mai bună "recoltă" de actori britanici) pot încerca Hotelul Marigold, o poveste despre nişte pensionari britanici care se mută într-un hotel din India.

Verifică programul proiecţiilor de pe Cinemagia pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema într-un weekend pe care ţi-l dorim în egală măsură odihnitor şi distractiv.

La ce film mergi în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
julzcat pe 21 septembrie 2012 12:33
Am sa merg la Hope springs!
ticu_vas pe 22 septembrie 2012 01:54
Fratilor treziti-va! ati uitata ca saptamana aceasta ruleaza in avampremiera filmul "Dupa Dealuri" a lui Cristian Mungiu.
cosmin742000 pe 21 septembrie 2012 13:06
Deci nimic de vazut saptamana sta. Nu-i vorba ca nici cinematograf nu am in oras :))
Razvan600 pe 21 septembrie 2012 13:12
M-ar tenta Hit and Run, dar nu stiu sigur.
rizea.alex70 pe 21 septembrie 2012 15:10
M-ar tenta Despre oameni si melci...,dar asta doar asa ca sa vad daca merita cat de cat sau nu.
BestDreamer pe 21 septembrie 2012 16:51
Cred ca doar filmului Hit and Run ii voi acorda atentie.
deadlord pe 21 septembrie 2012 17:28
Cred ca o sa vad Hope Springs si Hit and Run
alex_il_fenomeno pe 12 octombrie 2012 15:52
o sa le vad acasa in timpul liber :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells