Opt cărţi de citit înainte de a se ecraniza

de Gloria Sauciuc, sursa CinemaBlend în 5 Iun 2012

Vacanţa de vară sau concediul se apropie cu repeziciune pentru fiecare dintre noi. Şi dacă filmele sunt una dintre metodele de relaxare şi etertainment, propunem celor care aşteaptă cu nerăbdare super-producţii ca World War Z ori Cloud Atlas o alternativă... aducătoare de mari satisfacţii: citirea cărţilor pe cale să devină cele mai tari filme ale sfârşitului de an sau din 2013. Cinemagia a ales opt cărţi care pot fi citite în această vacanţă, astfel încât vizionarea filmelor care le au la bază să se facă dintr-o perspectivă mai critică.

Afișează:
1 din 9

Stadiul ecranizării: Programat pentru premieră cândva în 2012.

Membri ai echipei: Tom Tykwer şi fraţii Wachowski vor semna regia, iar din distribuţie fac parte Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Ben Whishaw, Hugh Grant şi alte nume.

De ce trebuie citită cartea: Un roman cu o perspectivă largă, cuprinzând mai multe secole şi mai multe genuri ar putea părea imposibil de adaptat într-un film, şi chiar dacă fraţii Wachowski şi Tykwer ar putea să facă un film închegat de la cap la coadă, merită citită înainte cartea.

Cu şase poveşti care se întretaie şi îşi fac loc una în alta ca păpuşile Matrioşka, romanul trasează nişte corespondenţe în plan spiritual şi moral între o gamă largă de personaje, fiecare în sine fascinant deja în carte, înainte de a fi interpretat de către un actor. Şi cu toate că ecranizarea pare să aibă un buget corespunzător pentru a construi o lume fantastică, fie că e vorba de rigida societate plasată în Coreea în viitor, fie că sunt sălbaticele insule din Pacificul de Sud al secolului XIX, lumea din carte, aşa cum ţi-o imaginezi ca şi cititor, ar putea fi mai impresionantă decât orice reconstituire a ei 3D.

 

Cartea se poate comanda de aici, fără taxe de livrare, în limba engleză, la preţul de 10,95 euro.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
adybest pe 5 iunie 2012 11:14
Recomand Ender's Game, de fapt toata seria lui Card (Ender's Game e urmata de Xenocid si Vorbitor in Numele Mortilor). Carrie e o carte foarte buna, si cum zicea si articolul, filmul cu Sissy Spacek atinge doar usor drama fetei. Un articol bun, si o sa-mi iau si eu cateva carti de aici ca sa le am pe plaja.
Vorador pe 6 iunie 2012 00:02
Din seria Jocul lui Ender este si volumul 4 numit Copiii mintii.Exista si seria Umbra lui Ender,dar inca nu am citit-o. Oricum,din ce am auzit Orson Scott Card este deja nemultumit de adaptarea cinematografica ce va apare in curand.
gmihalka pe 7 iunie 2012 23:36
Cauta in Wikipedia si o sa vezi ca seria e mult mai mare decat 4 carti.Umbra lui Ender este exact ce spune si ca titlu......o "umbra" a povestii Jocul lui Ender, iar eroul..deja il cunosti...e si mai ..mic(lol).Cartea exista pe net...MARI asteptari am de la acest film.Stiu ca Orzon Scott Card a fost cooptat sa ajute la scenariu, nu doar "multumit de rezultat" cum, din pacate, se spune incoerent aici.(Informatia exista pe Cinemagia de cel putin 4 luni de zile, deci...). Deja s-a ajuns la nivelul de efecte speciale cerut pentru a face un asemenea film...mai ramane sa vedem cum au "rasucit povestea"(Hollywood style) si cum vor fi interpretarile...roicum se foloseste un copil de 12 ani in locul unuia de 6........dar deh...sa speram...
camichu pe 5 iunie 2012 11:32
ati uitat sa scrieti despre viata lui Pi,regia ang lee care se ecranizeaza in 2012 pe care deja o citesc si e fabuloasa
cosmin742000 pe 5 iunie 2012 12:38
Intelesai aluzia . Filmele o sa fie asa de proaste ca macar e bine sa citim cartile:)) (de parca ar mai citii azi cineva ceva,).Dintre cele enumerate am citit Jocul lui Ender , foarte bine scrisa , Marele Gatsby , care poate le place celor care admira viata celor plictisiti de tot si de toate, Carrie , un clasic al genului horror , unul dintre cele mai bune romane ale lui Stephen King (cam al 6-lea din ce citii eu), si capodopera Anna Karenina .
NmpN pe 5 iunie 2012 14:30
Despre ultimul simbol de ce nu se mai zice nimic?
aavramescu23 pe 5 iunie 2012 14:41
Din toate cartile date spre citit as elimina The Great Gatsby de F. Scott Fitzgerald care e de-a dreptul naspa, se termina aiurea si Anna Karenina, de Lev Tolstoi. As introduce spre citit in locul celor 2: The lost symbol de Dan Brown si Life of Pi de Yann Martel
darayawaus pe 6 iunie 2012 12:07
Cine-ti urmeaza sfatul isi merita soarta.
PuriceGangav pe 10 iunie 2012 11:20
Ooo, gata! aavramescu23, m-ai convins. Eşti văr cu George călinescu sau Nicolae Manolescu(just in case, dacă nu ştii despre cine vorbesc dă un search pe google)? Uite, de asta mă întristez eu cînd mai vin pe aici. Că am parte de comentarii cretinoide. Dacă nu ştii taci. Dacă tot ai enumerat doar cărţi "una şi una", ia şi de la mine Sandra Brown şi uşcheşte-o de aici.
legolas05 pe 5 iunie 2012 14:53
eu The Hobbit am sa citesc si Anna Karenina
misscriss. pe 5 iunie 2012 15:34
Ce bine a picat articolul asta! Chiar cautam ceva de citit :D. Din lista asta am citit doar "The Host", rusine mie. Dar va recomand cartea. Este foarte interesanta. Si e genul de carte pe care o lasi cu greu din mana...
HarryCineastul5 pe 5 iunie 2012 18:38
Rusine mie ca am citit doar The Hobbit din lista... O sa le citesc si pe celelalte in afara de The Host. Mi-e greu sa cred ca o "scriitoare" ca Stefita Meyer sa scri ceva decent......
Darksnakeheart pe 5 iunie 2012 19:07
În afară de The Host le am pe toate în "palmares"..........E bine că apar SF-uri! Anul trecut le-am cam dus dorul......
Darksnakeheart pe 5 iunie 2012 19:10
În calitate de fan Stephen King, aștept cu nerăbdare Carrie....Majoritatea ecranizărilor au cam lăsat de dorit......
mym pe 5 iunie 2012 21:07
a fost foarte des ecranizata Anna Karenina, totusi cred ca ma voi uita la film, mi-a placut cartea, ce se mai aude de simbolul pierdut? am citit undeva ca ecranizarea va aparea prin 2013
Vorador pe 6 iunie 2012 00:07
La fel a fost ecranizata de nenumarate ori si Jane Eyre.Cartea este o capodopera, si nici un film nu va putea fi vreodata la fel de bun.
Vorador pe 6 iunie 2012 01:31
@1307mona,ma refeream doar la Jane Eyre.
MariaMona pe 6 iunie 2012 09:53
The Great Gatsby, The Hobbit, The Host si Carrie - citite - toate mi-au placut, The Hobbit chiar mai mult decat The Lord of the Rings. As citi seria SF de care scrieti, nu stiu cum am ratat-o, poate am citit doar vreuna dintre cartile din serie... Astept si filmele cartilor cu interes.
MariaMona pe 6 iunie 2012 09:55
Seria romanelor Ender's Game - o schema http://en.wikipedia.org/wiki/Ender%27s_Game_%28series%29
gmihalka pe 7 iunie 2012 23:43
DRAGA Gloria Sauciuc, avand in vedere ca aici e ilustrat articolul cu exact cop[erta originala din prima editie Nemira, iti recomand cu caldura, sa CITESTI cartea, nu sa preiei din alte surse (Battle School se numea simplu acolo.."Scoala de lupta").Astfel o ABERATIE de genul "...un copil mai putin competitiv..."vor inceta sa mai apara pe acest site. Nu stau sa reproduc aici cartea ad integrum, dar pe scurt, acel copil a distrus clasamentele scolii de lupta din toate timpurile, si te intreb atunci:"Era competitiv?" hihihihihi omg, big is the garden.........
kenya pe 9 iunie 2012 10:14
Sunt tare curioasa ce vor reusi sa faca cu literatura asta!!!Anna Karenina - Keira Knightley????NIET.Karenina nu este o diva,este o doamna corecta din lumea buna care se trezeste la viata....iar Keira.....Protagonista viitorului "Carrie"este prea frumusica pentru a fi credibila in rolul adolescentei marginalizate!!!(adica este o bucatica buna).
Nu exista seria romanelor"Ender`s Game",exista o serie de romane care au continuitate si legatura intre ele,scrise de maestrul Orson Scott Card,astfel:"Jocul lui Ender","Vorbitor in numele mortilor","Xenocid",si urmeaza saga umbrelor:"Umbra lui Ender","Umbra hegemonului","Umbra marionetelor" si se incheie glorios cu "Umbra uriasului".Romanul "Copiii Mintii" este altceva si nu are legatura cu aceasta serie chiar daca este scrisa de acelasi autor.Recomand cu caldura toata aceasta opera SF celor cunoscatori...Filmul,daca se va incerca o ecranizare serioasa a seriei,nu este realizabila-mai ales primele trei parti-iar "Umbrele"ies din sfera SF si intra in categoria filmelor politice.Succes la lectura.

alex_il_fenomeno pe 23 iunie 2012 10:28
cu ocazia asta si cartile vor beneficia de reclame .
Sayko pe 27 iulie 2012 13:01
Mai scoateti din reclame ca te dispera....Cloud Atlas chiar ar merita o trilogie.
simona_love pe 1 septembrie 2012 20:42
Din lista de mai sus am citit Gazda, Anna Karenina si Carrie, cartile mi-au placut toate 3 si intentionez sa vizionez si filmele din lista mai par interesante Cloud Atlas , enderr's Game si zthe Great Gatsby.
Theodoric pe 11 septembrie 2012 13:57
The Hobbit,merita citit.......

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells