Numai peste cadavrul ei/Over Her Dead Body

de Stefan Dobroiu în 11 Sep 2008
Numai peste cadavrul ei/Over Her Dead Body

Puterea de a vedea/auzi fantome e recurenta la Hollywood. Daca subiectul are adesea ca rezultat horror-uri sau drame extrem de sumbre (vezi The Others sau Al saselea simt), si comedia romantica este din cand in cand bantuita. Numai peste cadavrul ei/Over her dead body seamana mai degraba cu Fantoma, dar cu mici retusuri: Demi Moore moare, "falsul" medium Whoopy Goldberg este o tanara alba si extrem de atragatoare de care Patrick Swayze, distrus de pierderea suferita, se indragosteste in timp ce incearca sa-si contacteze sotia ajunsa pe lumea cealalta.

Lipsa de originalitate a filmului nu ajunge sa devina suparatoare, pentru ca scenaristii arunca la momentul potrivit cateo glumita invioratoare. Mama rautatilor este Kate (Longoria), o superba ucisa de un inger (da, unul dintre gagurile filmului) care nu afla ultima ei sarcina pe pamant din simplul motiv ca il repede pe ingerul insarcinat sa-i tina cursul de "orientare" catre Rai. Kate recoboara printre noi si se cam plictiseste, dar asta numai pana cand fostul ei sot, Henry (Paul Rudd, in sfarsit intr-un rol diferit de vesnicii drogati habarnisti ai lui Judd Apatow), impins la spate de zabauca lui sora, ajunge la Ashley (Lake Bell), o tanara care-si rotunjeste veniturile contactand (nu foarte eficient si nu intru totul sincer) spiritele de pe lumea cealalta.

Cu mana pe stropitoare, Kate incearca sa stinga scanteile dintre Ashley si Henry, iar de-aici vine tot hazul (si siropul) filmului. Cu o Eva Longoria care nu face decat sa se incrunte si sa-si tuguiasca buzele, greul pica pe umerii duo-ului Rudd-Bell, surprinzator de eficient si "chimic". Inarmati cu replici ok (el nu crede in spiritism si de fapt nici ea, dar asta doar pana cand i se arata Kate), cei doi fac slalom cam prin toate etapele unei relatii cu nabadai, chiar daca deznodamantul palpaie pe ecran inca de la prima lor secventa impreuna.

Jason Biggs si Lindsay Sloane (aceasta seamana suparator de mult cu Tori Spelling) nu exceleaza in roluri secundare, aportul lor nereusind decat sa lungeasca si sa ingreuneze un film pe care nu putini o sa-l descrie cu un relaxat "hai ca n-a fost chiar atat de rau"... Chiar daca nu duce lipsa de momente cretine (la un moment dat Kate se exteriorizeaza cu ajutorul unui papagal si da si un concert de flatulente), Numai peste cadavrul ei este de vazut in doi, asta daca n-ati avut vreun deces recent in familie.

Foto: Ashley se rasteste la Kate dupa una dintre multele farse ale acesteia. Ce sa-i faci, nu degeaba titlul initial al filmului era... Ghost Bitch.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells