Maia Morgenstern, pe scena Premiilor Filmului European

de Gloria-Mona Sauciuc în 20 Nov 2007
Maia Morgenstern, pe scena Premiilor Filmului European

Intr-o formula cu adevarat "europeana", gazdele de anul acesta ale Festivitatii decernarii Premiilor Filmului European - care va avea loc pe 1 decembrie la Berlin - vor fi actrita franceza EMMANUELLE BEART si actorul german JAN JOSEF LIEFERS. Ei vor "incalzi" spiritele celor 1400 de invitati ai celei de-a 20-a editii. Presedintele Academiei Europene de Film - Wim Wenders - ii va intampina la Berlin pe membrii fondatori ai Academiei si pe doua dintre cele mai celebre figuri ale ecranului european: actritele JEANNE MOREAU si LIV ULLMANN.

Pe scena, in anuntarea si inmanarea premiilor va urca actrita noastra MAIA MORGENSTERN, urmata de ALICJA BACHLEDA-CURUS din Polonia, MARIA GRAZIA CUCINOTTA din Italia, VIRGINIE LEDOYEN din Franta, SONJA RICHTER din Danemarca, JOHANNA TER STEEGE din Olanda etc. Co-prezentatori ai premiilor vor fi, pe rand, regizorul sarb STEFAN ARSENIJEVIC si actorii JEAN-MARC BARR din Franta, MEHMET KURTULUS din Germania, Spaniard SERGI LOPEZ si MADS MIKKELSEN din Danemarca, JUANJO PUIGCORBE din Spania si gazda de anul trecut - MACIEJ STUHR din Polonia.

LENINGRAD COWBOYS, formatia finlandeza cunoscuta lumii din filmele lui Aki Kaurismäki, datorita coafurii in forma de corn si din cauza incaltamintei ascutite, vor canta in seara festivitatii.

JEAN-LUC GODARD si MICHAEL BALLHAUS vor primi premii onorifice la aceasta editie.

Desfasurarea evenimentului se va face dupa un concept de Michael Strauven, iar scenografia e semnata de specialistii studioului Babelsberg. The European Film Awards este un eveniment sub egida Academiei Europene de Film in colaborare cu serviciul public german de televiziune ZDF si postul cultural european ARTE. Evenimentul televizat va fi difuzat in 61 de tari. Pe 30 noiembrie Academia Europeana de Film si Festivalul International de Film al Flandrei vor prezenta un concert special la Admiralspalast - teatrul istoric al Berllinului: se va intona "HAPPY BIRTHDAY, EUROPEAN FILM ACADEMY!".

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 5 decembrie 2011 18:07
este o mare mandrie , de care ar trebui sa fim mandri .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells