John Carter, învins la box-office de The Lorax

de Cristina Grigore în 12 Mar 2012
John Carter, învins la box-office de The Lorax

John Carter, producţia SF de proporţii a studiourilor Disney şi-a încordat muşchii în acest week-end pe marile ecrane de peste ocean, într-o încercare nereuşită de a cuceri publicul cu spectacolul captivant al efectelor speciale şi al poveştii fantastice, dintr-o altă lume.

Potrivit BoxOfficeMojo, încasările peliculei au fost de doar 31 de milioane de dolari şi s-au dovedit insuficiente atât în comparaţie cu bugetul răsunător al filmului (ce s-au ridicat la peste 250 de milioane de dolari), cât şi cu încasările lui Dr. Seuss The Lorax, care, după suma record obţinută săptămâna trecută, reuşeşte să mai încaseze încă 39 de milioane de dolari şi în acest week-end.

Pelicula inspirată de romanul de acum un secol al lui Edgar Rice Burroughs despre un veteran al Războiului Civil American, transportat pe Marte, ar fi trebuit să dea startul unei alte francize de succes a Disney, însă nu a întrunit voturile de încredere ale majorităţii criticilor, chiar dacă, pe Rottentomatoes.com, 72 la sută dintre cei care au vizionat filmul au indicat că le place.

În ciuda slabului debut pe teritoriul nord-american, producţia ce-l are în rol central pe Taylor Kitsch a fost bine primită în restul lumii (este pe primul loc în Rusia, unde a obţinut cele mai multe încasări), de unde s-a ales până în acest moment cu peste 100 de milioane de dolari.

Nici celelalte două nou-intrări în clasamentul acestei săptămâni nu au avut mai mult succes. Silent House, filmul horror ce-o are drept protagonistă pe Elizabeth Olsen, s-a instalat pe locul patru al box-office-ului, cu 7 milioane de dolari încasări. Filmul lui Eddie Murphy, A Thousand Words, a intrat direct pe şase, cu 6,3 milioane de dolari. Este cea de-a treia peliculă a actorului de comedie ce debutează în top cu încasări sub 10 milioane de dolari (după Meet Dave şi Imagine That).

Pe locul trei al box-office-ului din această săptămână se află Project X (11,5 milioane), urmat de Act of Valor (7 milioane), Safe House (5 milioane), The Vow (4 milioane), This Means War (3,7 milioane) şi, pe zece, Journey 2: The Mysterious Island.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 12 martie 2012 14:34
Un debut dezastruos si complet inexplicabil pt John Carter
cavallioty pe 12 martie 2012 17:05
nu e complet inexplicabil,campania de promovare a fost foarte proasta,el al doilea proiect in care Disney baga foarte multi bani cu tema "Marte" si esueaza Fail LVL:Disney :)))))
legolas05 pe 12 martie 2012 15:08
waw,sunt uimit de Lorax ,pacat pt John Carter
CosminHorrorMaster pe 12 martie 2012 16:27
Hmm...parca trebuia sa iasa un blockbuster din ce imi aduc eu aminte, nu, Cinemagia?
xerses pe 12 martie 2012 18:12
Se intampla.Pentru mine John Carter mi se pare un personaj putin credibil.
catasmile17 pe 12 martie 2012 19:35
Am ramas placut impresionat de Lorax !! Abia astept sa-l vad!!
Pe cand john carter....dar ce sa-i faci asta e

kalamity pe 12 martie 2012 23:28
am fost la John Carter demult nu am fost asa scarbit de un film...nu am rezistat mai mult de 1 ora :|
CosminHorrorMaster pe 13 martie 2012 21:25
Daca ai pune niste virgule, poate as intelege...
alex_il_fenomeno pe 18 martie 2012 11:19
wow , o surpriza de proportii !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells