În curând: noi monştri la cinema

de Ştefan Dobroiu în 17 Sep 2012
În curând: noi monştri la cinema

Nu trece sezonul înainte de a ne delecta cu ceva Monştrii pe marele ecran, iar perioada următoare sigur nu va face excepţie. Săptămâna trecută am aflat că Guillermo del Toro se pregăteşte să convertească SF-ul său, Pacific Rim, la formatul 3D, ceea ce nu ne bucură (am văzut cu toţii prea multe convertiri dezamăgitoare), dar această decizie ne îndeamnă să credem că Legendary Pictures are mare încredere în potenţialul de blockbuster al proiectului. Iată mai jos ce alţi monştri vei putea vedea pe marele ecran în perioada următoare.

Pacific Rim se lansează în iulie 2013 şi promite să fie un adevărat regal de efecte speciale. Povestea te poartă în viitor, când soarta Terrei este ameninţată de o rasă extraterestră, iar metropolele societăţii umane sunt atacate de gigantice creaturi venind din adâncul mărilor. Pentru a ţine piept atacurilor şi a face lupta cât de cât egală, oamenii folosesc roboţi gigantici. Nu e greu să-ţi dai seama că Pacific Rim este un omagiu la multele filme japoneze cu monştri (cunoscute şi în afara Japoniei drept filme kaiju - cuvântul înseamnă "creatură ciudată") şi, chiar dacă del Toro a spus despre producţie că va fi "o frumoasă odă la adresa monştrilor gigantici", încleştările dintre monştri şi roboţi vor fi mai mult decât poetice. Filmările au început în noiembrie 2011 şi s-au terminat în aprilie 2012, iar de efectele speciale se ocupă celebra Industrial Light and Magic.

În rolurile principale apar britanicul Charlie Hunnam şi japoneza Rinko Kikuchi, iar faptul că producţia Warner Bros. nu a apelat la actori mai cunoscuţi (la un moment dat a fost dorit Tom Cruise pentru rolul principal) ne face să credem că efectele speciale sunt starul SF-ului. Sau cine ştie, poate monştrii!

Tot 3D va fi şi noul Godzilla, în regia lui Gareth Edwards. Produs tot de Legendary Pictures şi distribuit de Warner Bros. filmul se vrea o revizitare a celebrei şopârle gigant, atât de "iubită" de japonezi. După ce şi-a făcut apariţia în toată lumea în SF-ul lui Roland Emmerich din 1998, Godzilla a cam stat cuminte, până când Legendary a obţinut drepturile de ecranizare în 2010. Cu un scenariu scris de David S. Goyer, cunoscut pentru filmele Blade şi trilogia Batman (e şi scenaristul lui Man of Steel, aşteptat la anul), Legendary pare să nu precupeţească niciun efort pentru a impresiona cu noul Godzilla, aşteptat pe ecrane în mai 2014. Faptul că regizor este Gareth Edwards ne face să ne amintim de Monsters, SF-ul său din 2010 realizat cu doar 500.000 de dolari. Edwards sare de la această sumă la un buget de peste 200 de milioane de dolari, iar promisiunea sa că va trata subiectul "foarte serios" ne face să aşteptăm premiera din primăvara lui 2014, deşi tot ne sâcâie o întrebare: ce mai poate spune nou un film cu Godzilla în afară de o actualizare a efectelor speciale?

Dacă tot am vorbit de Edwards, iată că SF-ul său va avea parte de un sequel: Monsters: The Dark Continent nu are încă o distribuţie şi se află în prezent la stadiul scrierii scenariului, dar sunt mari şanse să-l putem vedea pe marile ecrane în anii următori. Cum se întâmplă adesea în sequel-uri, povestea se învârte în jurul căutărilor disperate ale personajului principal, pornit să descopere ce s-a întâmplat cu fratele său, pierdut în filmul original. Edwards nu se mai ocupă de regie, aceasta revenindu-i debutantului Tom Green.

Rămânem în zona provocărilor monstruoase cu o premieră sigură şi anume Percy Jackson: Sea of Monsters. Dintre toate filmele ultimilor ani, Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief categoric nu intra pe lista producţiilor de continuat, dar iată că în 2013 îl vom vedea iar pe Logan Lerman în rolul titular. De această dată protagonistul şi prietenii săi vor avea de înfruntat Marea Monştrilor, pe care vor fi nevoiţi să o străbată pentru a pune mâna pe legendara Lână de aur...

Îţi mai spunem doar că în prezent se scrie al treilea film din seria Clash of the Titans şi nu e deloc greu să-ţi imaginezi că sequelul va conţine şi câţiva monştri, că doar nu-l poţi trimite pe semizeul Perseu, interpretat de Sam Worthington, să omoare rozătoare... 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Chelbos pe 17 septembrie 2012 09:26
sa vedem cum va iesi Godzilla 3d
cosmin742000 pe 17 septembrie 2012 10:42
Uf iar monstrii
iiii pe 18 septembrie 2012 09:59
nu , lui ii plac filmele din 30-40-50
julzcat pe 17 septembrie 2012 11:24
Astept Godzilla! I love monsters!
legolas05 pe 17 septembrie 2012 14:23
interesante filme
Costirik pe 17 septembrie 2012 15:10
partea cu se mai face un al treilea film Clash of the titans a fost o gluma nu?:)) pe astia i a innebunit dolarul...cum naiba sa mai scoti inca unul cand primele 2 au fost praf..asa doar pentru efectele speciale..bine ce i drept multi pentru asta se duc la film;)
Chelbos pe 17 septembrie 2012 15:19
primul film a fost chiar foarte bun. m-a facut sa merg la cinema sa vad partea a2a si nu m-am dus pentru efecte in special. oricum pe al3a am sa il vad acasa prea multe continuari nu sunt bune.
Alex.kid pe 18 septembrie 2012 00:59
ce efecte la clash of the titans cand filmul a fost transformat din 2 in 3d. Am stat in primul rand la cinema la primul din serie si credeam ca-s ochelarii de vina, parca tot filmul a fost o ceata deasa. Cand se misca mai repede camera, nu intelegeai absolut nimic !
Apache95 pe 17 septembrie 2012 16:30
Godzilla suna interesant.....mereu m-am intrebat cum s-ar fi vazut in 3d
Sper doar sa nu o dea in bara cu povestea....

Razvan600 pe 17 septembrie 2012 17:33
Abia astept.
yrynagaby pe 17 septembrie 2012 21:13
a fost filmu la godzilla e veche si imi place apare acum film sf nou decat veche...Abia ast sa vad :X:X:X:X
Skynet.Zbenga pe 17 septembrie 2012 22:07
lol :))
deadlord pe 17 septembrie 2012 21:18
Toate filmele mi se par interesante si abia astept sa le vad.
MihaiBlaga pe 21 septembrie 2012 20:06
pare interesant.....dar totusi filme serioase nu se mai fac?
alex_il_fenomeno pe 27 septembrie 2012 12:25
de Pacific Rim vad ca se vorbeste intens chiar...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells