Editura Humanitas va prezinta cartea "Inca o zi" de Mitch Albom

12 Feb 2008
Editura Humanitas va prezinta cartea "Inca o zi" de Mitch Albom

Numarul 1 timp de cateva luni în lista de bestselleruri a New York Times în anul 2006, romanul Înca o zi a fost ecranizat în 2007, cu Michael Imperioli în rolul principal, pelicula fiind produsa de celebra Oprah Winfrey.

Mitch Albom, cunoscut romancier, comentator sportiv, jurnalist de radio (ABC) si de televiziune („Sports Reporters“ de la ESPN), s-a nascut în 1958, în Passaic, New Jersey. A absolvit sociologia la Brandeis University si a obtinut un MBA în jurnalism si management la Columbia University. Succesul de care se bucura în presa sportiva îl determina sa-si adune în volum cele mai importante articole aparute de-a lungul timpului în importante ziare si reviste americane. Publica astfel Live Albom I (1987), Live Albom II (1990), Live Albom III (1992), Live Albom IV (1995). Cu Bo (1989), biografia cunoscutului antrenor Bo Schembechler scrisa împreuna cu acesta din urma, Mitch Albom ajunge pe lista de bestselleruri a New York Times. În 1993 îi apare cartea Fab Five: Basketball, Trash Talk, The American Dream care urmeaza sa fie adaptata pentru micul ecran. Debutul literar si-l face cu romanul Marti cu Morrie (Tuesdays With Morrie, 1997), devenit imediat bestseller international, ecranizat pentru televiziune si adaptat pentru teatru. În urma aparitiei romanului, Mitch Albom a primit un numar impresionant de scrisori de la cititorii pe care cartea i-a ajutat sa depaseasca încercarile dureroase ale vietii. De acelasi succes se bucura si Cei cinci oameni pe care îi întalnesti în rai (Five People You Meet in Heaven, 2003). Cel mai recent roman al sau, Înca o zi (For One More Day – 2006) devine imediat bestseller la randul lui. Cartile lui Mitch Albom au fost publicate în peste patruzeci de tari.

Pornind de la întrebarea „Ce ai face daca ai avea sansa sa mai petreci o zi alaturi de cei dragi?“, Înca o zi, cel de-al treilea roman al lui Mitch Albom, este o poveste tulburatoare despre cat de fragila si de puternica, în acelasi timp, este iubirea care îi leaga pe membrii unei familii.

Fost jucator de baseball distrus de bautura si înstrainat de familie, somer si falit, Charley „Chick“ Benetto este un om sfarsit. Viata lui este atat de trista, încat, pentru el, singura solutie este sa-si puna capat zilelor. Coplesit de regrete, Chick se întoarce în oraselul natal, pentru a-si lua ramas-bun de la locurile unde a copilarit si a-si curma apoi viata. Însa revederea casei natale îi va rasturna toate planurile, pentru ca aici pe Chick îl asteapta mama sa, a carei dragoste o refuzase demult, pe cand era un adolescent furios. Din aceasta clipa, speranta barbatului înfrant pare sa renasca. Va mai putea el reînnoda legatura cu fiinta care l-a iubit cel mai mult pe lume? Va avea el sansa sa îi puna întrebarile pe care nu a avut niciodata curajul sa i le adreseze? Va primi raspunsurile care sa-l ajute sa-si refaca viata si familia?

„O carte care are forta de a-si emotiona si consola cititorii.“ The New York Times

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells