După Prometheus, Ridley Scott vrea un film biografic

de Ştefan Dobroiu în 31 Mar 2011
După Prometheus, Ridley Scott vrea un film biografic

Descrisă adesea drept echivalentul feminin al lui Lawrence al Arabiei, Gertrude Bell a avut o viaţă suficient de interesantă pentru ca mai multe studiouri de la Hollywood să fie interesate să o aducă pe ecran.

Nu demult anunţam că Werner Herzog ar pregăti un proiect inspirat de Bell, cu Naomi Watts în rolul vajnicei scriitoare şi politiciene britanice de o neobişnuită influenţă în Orientul apropiat la cumpăna dintre secolele 19 şi 20.

Preocupat de ce va face după SF-ul Prometheus, blockbusterul în strânsă legătură cu universul Aliens, Scott a ales deja scenaristul pentru proiect, iar acesta este Jeffrey Caine, cunoscut pentru scenariul lui The Constant Gardener/Prietenie absolută, sensibilul film al lui Fernando Meirelles cu Ralph Fiennes şi Rachel Weisz.

În acest moment nu se ştie cum va evolua povestea lui Bell, Ridley Scott fiind cunoscut pentru multiplele sale proiecte, pe care într-un final alege doar să le producă şi nu să le regizeze. În orice caz, sfârşitul anului 2012 ar putea aduce pe ecrane viaţa lui Gertrude Bell.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 31 martie 2011 16:18
interesant
danymury pe 31 martie 2011 19:04
o sa fie si ala un film foarte bun ....sa speram ca o sa faca..
alex_il_fenomeno pe 1 aprilie 2011 16:41
Ridley Scott face ceva bun aparent din nimic ! Asa a facut de fiecare data !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells