The Constant Gardener

(2005)

Prietenie absolută

Poster The Constant Gardener Postere The Constant Gardener

Sinopsis The Constant Gardener

Mai mult
The Constant Gardener

Intr-o regiune indepartata din Kenya de Nord, activista Tessa Quayle (Rachel Weisz) este gasita ucisa in mod violent.
Insotitorul ei, un doctor, pare ca a fugit de la scena crimei, iar toate dovezile indica o crima din dragoste.
Membrii Inaltei Comisii din Nairobi presupun ca sotul Tessei, un om pasnic si cu ambitii modeste, Justin Quayle (Ralph Fiennes), ii va lasa pe ei sa rezolve cazul. Dar se inseala amarnic.
Chinuit de remuscari si de zvonurile infidelitatii sotiei sale, Quayle ii surprinde pe toti cand porneste…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4
Vezi pe NetflixVezi pe Sky Showtime
Un premiu şi 3 nominalizări Oscar, un premiu şi 2 nominalizări Globul de Aur, o nominalizare Venetia, o nominalizare Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile
Ralph Fiennes Ralph Fiennes Justin Quayle Rachel Weisz Rachel Weisz Tessa Quayle Bill Nighy Bill Nighy Sir Bernard Pellegrin
Archie Panjabi Archie Panjabi Ghita Pearson Pete Postlethwaite Pete Postlethwaite Marcus Lorbeer Danny Huston Danny Huston Sandy
Juliet Aubrey Juliet Aubrey Gloria Woodrow Donald Sumpter Donald Sumpter Tim Donohue Jeffrey Caine Jeffrey Caine Club Servant
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Focus Features

Distribuitorul international

Focus Features

Distribuit in Romania de

MediaPro Distribution

Țara

SUA
Film disponibil pe DVD în România

Box office The Constant Gardener

Weekend premieră (26.12.2005)
  • Loc 2
  • Spectatori 1.267
  • Încasări (RON) 18.619,50
Total
  • Spectatori 11.760
  • Încasări (RON) 133.079,84
  • Încasări (USD) 44.440,20

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 12 Februarie 2015 00:43
Un film obligatoriu in filmoteca oricui Movie-Lover..
Da!; am pus ca titlu ca e o piesa esentiala in orice filmoteca. Dar, pentru ca in orice este si un dar, atentie la varsta la care il veti vedea. Nu cred ca e recomandat celor mai "firavi" de 23-25 de ani. E un film greu de inteles ca profunzime, greu de digerat ca deznodamant si un demolator de idealuri, de naivitati. Iar aceste naivitati si visuri sunt obligatorii pana la o anumita varsta; cel putin.
Drama si mai ales nesiguranta personajului principal, o indoiala atat de amara, paleste in momentul in care filmul capata anvergura planetara. Oameni sacrificati ca "civilizatia" sa prospere, convingeri ucise pentru sume, hai sa nu spunem derizorii, dar oricum mai mici decat multe alte ilegalitati ce se desfasoara pe orice meleaguri (n.e. a se vedea numai ultimele potlogarii din tara noastra: miliardele din sosele, dosare penale si averi de demnitari).
Despre modul de filmare:… citeşte

13 0
BiancaA pe 22 Noiembrie 2009 19:18
fiennes - my number one
eu cred ca sunt filme si filme. si depinde foarte mult de momente. pot sa "gust" si sa "inteleg" si filme de genul acesta, dar poate sa ma intereseze si van damme, din cand in cand, in virtutea relaxarii, poate. Pe Fiennes il ador. Am facut o pasiune pentru el, incat m-am apucat sa vad toate filmele cu. E bun peste tot, in ducesa, spider, the end of the affair, onegin... Poate chiar am exagerat. As face acum o pauza de cateva luni de filme "bune". Iar faza cu intelesul : fiecare intelege cum si ce vrea. Apoi, e liber sa acorde cate stele doreste. Il intrebam odata pe frate-meo, vizibil enervata, de ce exista oameni prosti. Si mi-a spus "ca sa existe conducatori". Deci...
Da, filmul e bun. Pe langa actori si interpretare, tema e de actualitate. Apoi, pune un copil sarman, de culoare, pe deasupra, sa zambeasca in fata camerei, cand pe langa el pluteste moartea. Cine ramane neimpresionat?

12 14
JohnnyAddams pe 15 iunie 2012 22:06
Fiennes e foarte bun, insa Weisz e exceptionala. Cel putin in filmul asta.
White.Lily pe 22 Noiembrie 2010 14:28
The Constant Gardener este un film care pe mine m-a lasat fara cuvinte.
Fernando Meirelles din punctul meu de vedere a facut o treaba excelenta si a reusit sa redea Africa si tot ce se intampla acolo intr-un mod foarte realist si captivant..
Iar observatia lui andyy este foarte bine facuta: ''Povestea de iubire dintre cele doua personaje trece oaracum pe locul doi, fiind doar un element ajutator pentru a prezenta acest subiect.''. Filmul se vrea a fi ceva cu mult mai mult decat povestea de dragoste dintre Tessa si Justin sau misiunea in care porneste Justin in urma mortii sotiei sale.
Ralph Fiennes si Rachel Weisz au facut un cuplu foarte dragut iar Rachel si-a meritat cu certitudine Oscarul. A fost atat de naturala si autentica,plus ca rolul i s-a potrivit ca o manusa.
Una peste alta, The Constant Gardener, este un film foarte bun si inteligent, un scenariu… citeşte

5 6
zgubi pe 30 Martie 2011 20:18
un thriller bine lucrat si captivant
un film care impleteste doua intrigi majore din viata unui barbat : pe de o parte devastat de moartea sotiei sale,Justin decide sa afle cu orice pret cine sunt vinovatii de uciderea ei.pe de alta parte,sa afle daca zvonurile cu privire la infidelitatea sotiei sale sunt adevarate.chiar daca la prima vedere pare un film lent,reuseste sa-ti mentina atentia vie pana la final prin detaliile care apar constant.
5 8
Piratu pe 24 Aprilie 2011 01:10
“Big pharmaceuticals are right up there with the arms dealers… Put $50,000 in the right hands and you can test battery acid as skin lotion.”
The Constant Gardener un film dramatic a carui actiune se petrece in Kenya pe fundalul unei povesti tensionate de dragoste intre un diplomat englez(Ralph Fiennes) si o militanta pentru drepturi(activista )(Rachel Weisz) care ajung sa aiba fiecare rolul sau intr-o complicata conspiratie politica cu implicatii in industria farmaceutica.

Regizorul brazilian, Fernando Meirelles, (Blindness,Cidade De Deus) ne ofera un thriller politic dramatic,surprinzand inalte tensiuni la nivel social prin redarea cat mai umana a exploatarii lumei a treia cu trimitere la un fel de post-colonialism in Africa.

Inteligent construit cu o naturalitete si spontainetate marca Meirelles,filmul beneficiaza si de-o interpretare de Oscar a actritei Rachel Weisz (Oscar si Glob de Aur) completata si de Fiennes ce nu se lasa mai prejos.

Chiar daca la baza filmului sta nuvela… citeşte

4 6
miere pe 27 Noiembrie 2009 19:03
Neasteptat
O idee geniala a lui Fernando Meirelles de a transpune cartea intr-un film, iar finalul este cat se poate de bun.
4 6
alin.cristian pe 07 August 2012 12:48
Foarte bun, un film care te tine in priza, si niste actori a caror prestatii merita salutate. Mi a placut mult Ralph Fiennes, aici si in general, in Schindler's List, Harry Potter, prestatii excelente.
3 2
mircea_pop pe 13 Mai 2010 01:18
te prinde in mreje ,te invaluie ,traiesti alaturi de personaje .un film deosebit.
3 4
vladd1 pe 19 Ianuarie 2006 10:10
Filmul este foarte bun, dar traducerea titlului este un FIASCO total.

Nu imi vine sa cred ca nu exista nici macar un ZIARIST sau CRITIC care sa fi sesizat ca "Prietenie absoluta" este titlul tradus si publicat in limba romana al cartii "Absolute Friends" publicata de John le Carre in 2003.

"The Constant Gardener" este CU TOTUL ALTA CARTE a aceluiasi autor dar publicata in 2001 si, dupa cate stiu eu, inca netradusa in limba romana. Filmul de fata este, evident, ecranizarea acesteia din urma si ar fi trebuit sa aiba un cu totul alt titlu in limba romana.

3 4
thirteen pe 7 august 2012 02:40
Ai dreptate..."Prietenie absoluta" e titlul altei carti...totusi titlul e greu de intuit sensul corect eu as fi inclinat spre Perseverenta "Gradinarului"...dificil oricum.
andyy pe 26 Aprilie 2010 20:23
Un film care prezinta o realitate ascunsa a lumii, in care din pacate se profita chair si de pe urma celor mai defavorizati oameni din aceasta lume.Povestea de iubire dintre cele doua personaje trece oaracum pe locul doi, fiind doar un element ajutator pentru a prezenta acest subiect.
3 6
Cristina Nita pe 14 Septembrie 2007 13:20
Un film extraordinar! Dar, intr-adevar, nu poate fi pentru toate gusturile pentru ca nu e pentru "oricine", asa ca nu ma mir ca unora li s-a parut plictisitor sau ca nu l-au inteles. Le recomand filmele cu Van Damme, sigur sunt mai pe nivelul lor. Mai ales pentru cei care confunda Globul de Aur cu Oscarul!
2 2
RiZY pe 19 Septembrie 2006 19:16
Super film. A avut dreptate Sergiu Nicolaescu cand a spus ca e unul dintre cele mai bune filme. Inclin sa cred ca merita mai mult decat un Oscar.
2 2
margott pe 03 August 2010 18:53
Traducerea titlului filmului e absolut idioata, n-are nicio legatura cu ceea ce se intampla in film. The Constant Gardener e unul din acele filme care ramane cu tine mult timp dupa ce-l vizionezi. Un film frumos, cu actori buni.
2 5
Incoruptibilul pe 14 Mai 2006 23:08
Un film cu adevarat de 5 stele...
Globul de Aur 2006 pentru
- Cel mai bun film - drama -
Globul de Aur 2006 pentru
Cel mai bun rol secundar feminin - Rachel Weisz -...Nu este un film pe care-l intelege toata lumea,in special cei cu un grad redus de inteligenta...La gen cred ca ar trebui adaugata si categoria "Dragoste",caci intr-adevar reprezinta si o poveste de dragoste ...
Felicitari domnului Fernando Meirelles

2 5
ioana2222 pe 28 Noiembrie 2012 20:14
mie mi a placut filmul . nu as spune ca e o capodopera insa nu mi-am irosit timpul .chiar m a captivat .
1 0

Spune-ţi părerea despre The Constant Gardener

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Constant Gardener
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells