Curtezana, un film seducător şi incitant, acum pe DVD!

6 Nov 2009
Curtezana, un film seducător şi incitant, acum pe DVD!

Curtezana (Chéri), cu Michelle Pfeiffer şi Rupert Friend, s-a lansat pe DVD! Distribuit de către Pro Video, poate fi achiziţionat din toate centrele comerciale şi magazinele de specialitate, precum şi de pe site-ul distribuitorului, la un preţ recomandat de 54.9 RON.

Fastul şi decadenţa unei epoci demult apuse sunt redate magistral în Curtezana (regia Stephen Frears), transpunerea cinematografică a cărţii omonime scrisă în 1920 de celebra autoare Colette.

Michelle Pfeiffer revine în acest film într-un rol provocator, interpretând-o magistral pe seducătoarea Léa de Lonval, o fostă curtezană. Pentru a-şi ajuta prietena, Madame Peloux, la rândul ei o curtezană renumită, Léa acceptă să-l iniţieze în arta amorului pe Cheri (Rupert Friend), fiul răsfăţat de doar 19 ani al acesteia. După 6 ani de relaţie, Madame Peloux îi aranjează lui Chéri căsătoria cu Edmée (Felicity Jones), tânăra fiică a unei alte curtezane. Léa şi Chéri încearcă să accepte despărţirea iminentă, realizând abia acum, prea târziu, că legătura lor înseamnă mai mult decât plăcerea trupului.

Cu un premiu obţinut pentru coloana sonoră la World Soundtrack Awards şi cu o nominalizare la Festivalul de la Berlin, Curtezana este o ecranizare vibrantă. Deşi la o prima vedere par o pereche neobişnuită, cei doi sunt parcă făcuţi unul pentru altul, Michelle Pfeiffer şi Rupert Friend reuşind să redea într-un mod incitant o poveste de dragoste interzisă.

Acţiunea este pusă în valoare şi mai mult prin recrearea în cele mai mici detalii a atmosferei La Belle Epoque, costumele fabuloase şi decorurile luxuriante transformând Curtezana într-un film în care seducţia este ridicată la rang de artă.

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Popescu Ionescu pe 5 noiembrie 2009 22:23
Filmul e o laba banala, dar din prezentarea Dvs. e magistral - vedeti ca folositi acest cuvant, magistral, de doua ori f.f.f. aproape unul de altul, ca eu unul ma gandeam la o magistrala de-aia de circula masinile pe ea...
Jokes pe 6 noiembrie 2009 15:10
Da asa e.Filmul este foarte slab.Nu se merita.......or fi recreat ei atmosfera din La Belle Epoque dar tot nu se merita.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells