CRONICĂ: Eclipsa

de Ştefan Dobroiu în 30 Iun 2010
CRONICĂ: Eclipsa

Norocoşii care au văzut Saga Amurg: Eclipsa înaintea muritorilor de rând au tot zis că cel de-al treilea film al francizei este şi cel mai bun de până acum, şi iată că Cinemagia îţi confirmă: povestea de dragoste dintre Bella, Edward şi, atenţie, Jacob, plus umor consistent şi mai multe scene de acţiune dau un rezultat cu totul şi cu totul vizionabil.

Filmul are suficient potenţial ca să facă o adolescentă (eventual înnebunită deja de Pattinson & co.) să ţipe de plăcere, dar poate "agăţa" şi spectatorul matur şi cu copii acasă cu povestea lui de dragoste, care, dacă faci abstracţie de animalul de Jacob, de machiajul rebarbativ şi de lentilele de contact chihlimbarii, este până la urmă un triunghi amoros cât se poate de clasic şi, cel mai îmbucurător, echilibrat.

Cea mai mare miză (şi în acelaşi timp reuşită) a lui Eclipsa este să te atragă într-un joc cu deznodământ cunoscut (haide, e cineva care nu ştie cu cine rămâne Bella? dacă da, probabil 51 de săptămâni pe an creşte oile în vârful munţilor, iar una coboară într-un oraş cu cinema pentru a vedea filme pe bandă rulantă) fără ca finalul familiar să-i ştirbească din farmec. Cronicarul Cinemagia a strâmbat din nas la efectele speciale ieftine, la replicile sforăitoare şi voice-over-urile generoase ale Bellei, dar ce-i al Eclipsei e al Eclipsei: trio-ul Lautner-Stewart-Pattinson face toţi banii în această a treia parte, care îmbină mult mai bine (fiind departe de perfecţiune, totuşi) acţiunea, amorul şi umorul decât primele două părţi. Nu că asta ar fi cine ştie ce laudă, dar fanii înrăiţi chiar au de ce să tropăie de nerăbdare...

Cu Robert Pattinson lamentabil de încrâncenat în rolul recelui Edward, normal că toţi spectatorii vor ţine cu năvalnicul Jacob, iar David Slade foloseşte simpatia pentru unicul competitor nefavorit la inima Bellei pentru a echilibra relaţia celor trei astfel încât aceasta ar fi în stare să se balanseze într-un vârf de ac. Iar când cei doi trebuie să coopereze pentru a o proteja pe Bella, aruncându-şi delicioase replici "amabile" pe deasupra capului ei, mai că uiţi exagerările, conduita de secol 19 a protagonistului, neconvingătoarele mişcări ale vampirilor şi aşa mai departe. Dar nu şi durata nejustificată, de peste două ore, a filmului!

Slade putea să taie o mulţime din traiectul haotic şi plin de "burtici" al Eclipsei, unde o mulţime de episoade sunt folosite pentru a aprofunda personaje care nu necesită aprofundare. A venit rândul altor doi membri ai clanului Cullen, Rosalie şi Jasper şi, dacă povestea primeia e valoroasă din punctul de vedere al înţelegerii deciziei Bellei de a deveni vampir, istoria celui de-al doilea nu este decât o neconvingătoare şi lipsită de subtilitate introducere a punctului culminant. Apariţia membrilor clanului Volturi e atât de patetică, în schimb, încât cu greu te-ar mai putea convinge aceştia în viitor că reprezintă o ameninţare pentru viaţa Bellei şi-a cerlolalţi...

Te duci să vezi filmul în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ana pe 30 iunie 2010 16:19
Sunteti niste idioti cu cronicile voastre de rahat, macar daca nu ati citit cartile si nu stiti nimic taceti din gura.
Ce cronica ieftina de doi lei, nici macar nu sunteti obiectivi, pur si simplu ati catalogat filmul de la inceput a fii varza.

HayWire pe 30 iunie 2010 16:31
patetic.....ma asteptam la asa ceva de la voi ....naveti decat sa spuneti cate rahaturi vreti despre Twilight ....ideea e k a avut succes imens...ceea ce demontreaza k nu toata lumea are o gandire atat de limitata k unii....
LaFox pe 30 iunie 2010 16:31
cu un buget de DOAR 65 mil ce dreacu efecte spectaculoase sa vezi??
zici ca-i telenovela.

JohnnyAddams pe 30 iunie 2010 16:31
Filmul e praf de da in cele mai josnice gropi, faptul ca este "bomba sexy" Robert Pattinson in el, excita la maxim adolescentele si in mare masura din aceasta cauza reuseste filmul sa scoata atatia bani. Sa nu uitam ca sondajele spun ca mai mult de 55% din persoanele care merg la cinema la Twilight sunt adolescente virgine sub 18 ani. No offence.

Nu inteleg de ce se fac atatea cronici pentru un film 0, macar daca s-ar face pentru niste filme adevarate, insa audienta trebuie sa creasca la cinema pentru cele cu potential de tinere, Robert Pattinson va aduce lumea la cinema, este un sex-simbol, nu?

daniel pe 30 iunie 2010 16:58
eu stau in varful muntelui cu oile si nu stiu cu cine ramane Bella, in schimb am digi tv si ma uit la filme de spike lee,ridley scott,joel silver,tony scoot,peter jackson,steven s,j.j.abrahms, etc,care au un mesaj pt cinefili
anonim pe 30 iunie 2010 17:05
Am si eu o intrebare pentru voi : ati citit ma ca\rtile ? povestea din film este la fel si dupa parerea mea nu este o prostie .exemplu daniel nu poate sa vada cu cine ramane si voi care puteti sa-l vedeti va dati in spectacol si ziceti ca este o prostie . mai bine uitati-va si apoi ziceti ca este o prostie . si faza cu robert .. mie chiar nu-mi place deloc si nu ma duc sa-l vad ca este el , ma duc sa-l vad pentru ca imi place . si incasarile nu sunt datorita lui si datorita regizorilor si autoarei care a scris cartea . daca nu va place , macar taceti din gura si nu jicniti ceilalti fani .
Anca pe 30 iunie 2010 17:16
Este foarte interesant faptul ca "fanii adevarati" Twilight se ataca atat de rau (pardon, se simt "jicniti") si isi pierd vremea cu astfel de filme in loc sa mai dea pe la scoala si sa invete sa scrie corect gramatical pentru a nu mai "fii varza" :)) Mi-e mila de voi....
dumi777 pe 30 iunie 2010 17:23
Nu inteleg rostul primelor comentarii - cronica e prin definitie subiectiva, iar aceasta e in mare parte pozitiva, puncteaza chiar surprinzator de multe aspecte de laudat in film. Avand in vedere primele doua filme, era de asteptat ca Eclipse sa aiba cam aceleasi defecte, dar iata ca e ceva mai bun. M-as bucura in locul vostru.
StefanDo pe 30 iunie 2010 17:38
Cred ca tipa asta ar intelege rostul primelor comentarii :))
http://www.youtube.com/watch?v=mPSsNHBrmHo

dumi777 pe 30 iunie 2010 17:56
=))=)) Ma sperie! Si din moment ce e dispusa sa arate asta intregii comunitati Youtube, ma indoiesc ca va avea vreo retinere in sala de cinema ... 2h :-S
shadowofnight pe 30 iunie 2010 18:01
ana, Haywire si anonim, imi ziceti si mie de ce va ofticati atat de tare? V-ati oprit din citit dupa randul al doilea cumva?
isis pe 30 iunie 2010 18:13
lol..:)) ce cronica :P naspa rau =))
sanzy pe 30 iunie 2010 18:21
dwamne frate deci voi stiti numai sa va certati ! cei care chiar nu suporta twilight deloc ar trebui sa nu mai dea click ca disperatii acolo unde vad scris ceva despre twilight si apoi sa vina cu comentarii urate si anti twilight si fanii adevarati twilight ar trebui sa nu se simta jicniti atunci cand unii spun ca nu le place twilight -este o tara libera si fiecare are dreptul sa isi spuna parerea fie ea pro sau contra! anyway asta e valabil pt toti cei care comenteaza la absolut toate articolele twilight de pe cinemagia!
Cupidon_White pe 30 iunie 2010 18:39
Astia au stricat conceptia de VAMPIR cu Twilightu lor . Vampiri care pot stea pe lumina ei sunt creaturi ai nopti ... citit seria de carti cu Vampirul Lestat decat tampenia asta...
Pantera pe 30 iunie 2010 18:43
Pe imdb are nota 3.2 . Filmul e praf ! :))
Dar va avea incasari , probabil peste 800.000 dolari .

Fail pe 30 iunie 2010 18:48
Fail.. e doar un film.
iul_ali pe 30 iunie 2010 18:54
eu ma duc in seara asta sa il vad. il astept cu sufletul la gura de prea mult timp. prea putin ma intereseaza ce comenteaza unii.
Miryam pe 30 iunie 2010 19:07
ce conteaza ce efecte speciale au?? atata timp cat pe noi ne intereseaza povestea... nu ne pasa de efecte... si pana la urma ce efecte sa aiba?? mai mult de atat nu cred ca au nevoie... poate pt ca sunt fata nu-mi pasa dar prea exagerati cu efectele...
anca pe 30 iunie 2010 19:11
o fana declarata a cartilor.
dar filmele sunt o mizerie totala.
pacat ca REGIZORUL,PRODUCATORII,SE GANDESC DOAR LA CANTITATE SI NU LA CALITATE.

Filme realizate cu bugete efectiv mici daca stam sa ne gandim la anumite filme produse cu 150-200 milioane $.
de aici vin si efectele efectiv jalnice!

am vazut eclipse si va sfatuiesc sa stati acasa.

NOTA DE PE IMDB de 3,2 este bine meritata!

geo pe 30 iunie 2010 19:12
Miryam ,efectele draga conteaza mult intr-un film daca stam sa ne gandit ca sunt cu vampiri emo sau varcolaci si unde mai vedem si niste transformari.
eeee la acest film,transformarile sunt de desene animate.

fac de ras filmele cu vampiri

LaFox pe 30 iunie 2010 19:14
OMG?????????

deja 3,2 pe imbd?wow!

SorelCCity pe 30 iunie 2010 19:57
dau dreptate cinemagia si eu m-am numarat printre putini care au vazut filmul inainte si chiar asa e cum se spune in cronica ,parerea mea e ca e putin mai bun decat new moon care a fost o mare porcarie
ada pe 30 iunie 2010 19:57
In primul rand cred ca ar trebui sa postati comentariile dupa ce vedeti filmul.. orice comentati inainte, asta daca nu ati avut ocazia sa il vedeti afara azi, pe 30, ca la noi apare pe 2 pt publicul larg, nu se pune.
In al doilea rand e clar o cronica subiectiva pentru ca asa sunt cronicile de la noi, subiective.
in al treilea rand daca nu va place seria nu are rost sa vorbiti mai ales ca nu ati vazut filmul.
Iar ca un comentariu la cel care a scris cronica, daca ati fi citit cartile ati fii observat ca povestile celor 2, Jasper si Rosalie sunt importante pentru continuare.

Dinu pe 30 iunie 2010 20:20
Pitbull, comentariul tau a fost prea tare.. in sfarsit vad o parere a unui profesionist despre porcariile astea de filme, care fac toate adolescentele inca virgine ( si nu numai ) sa se excite numai cand aud numele " Twilight ". Doamne si cand vad cum joaca actorii aia, in special Kristen Steward ( care pare sa aiba o constipatie constanta ) si Robert Pattinson ( care parca e un copac miscator si vorbitor ), ma gandesc tot mai mult la filmele bune, care, din pacate, au inceput sa fie din ce in ce mai rare.
Denied pe 30 iunie 2010 20:38
@Pitbull am citit tot articolul tau,esti tare rau sper sa fii un mare ziarist
Mihai2508 pe 30 iunie 2010 20:44
aoleu cate comentarii cui ii place acest gen de film si filmul in sine o sa astepte cu nerabdare sa vada filmul cui nu-i convine nu se uita si gata
Shadow00 pe 30 iunie 2010 20:44
Parerea mea este ca notele date de IMDB spun totul :
Twilight - 5.7
The Twilight Saga: New Moon - 4.6
The Twilight Saga: Eclipse - 3.2

Si ca raspuns la intrebarea "Te duci să vezi filmul în weekend?" , raspunsul este clar "Nu" .

anonim pe 30 iunie 2010 20:57
frate nui mai criticati atata pe astia din twilight ce naiba dupa ce ca au muncit destul pt filmele astea si o sa mai urmeza unul in toatal 4 filme voi ii mai si criticati. BrB frate
bya pe 30 iunie 2010 21:00
vreu si eu sa vad filmul si nu stiu de pe ce site imi spuneti si mie plz?
o iscalim anonima pe 30 iunie 2010 21:02
bine soro nui mai criticam, ii pupam in cur
ca ei a muncit nau gandit
cand ma gandesc ca mai urmeaza unul in toatal 4 filme imi vine nu sai critic, ci sai castrez mintal.
BrB soro

kakapiciu pe 30 iunie 2010 21:08
uau ce comentariu mare am vazut mai sus :|:))
mimi@ pe 30 iunie 2010 21:54
heii!! heii!!! cu totii sunteti prostii!!!!!! ( adica cui nui place twilight?!?!?!?!?) doaaammneeeeee heii si dc scrieti comm uri daca nu va place eclipsa sau seria twilight ?? deci de ce va mai obositi sa "ne" jigniti noua ne place filmu' voua nu deci taceti dracului si gata OK?!?!??!
mimi@ pe 30 iunie 2010 21:56
pe ce site pot sa ma uit la eclipsa va rog !!!!?!?!? :D:D:D:D:D:D
Shadow00 pe 30 iunie 2010 22:04
Ce zici de site-ul " Du-te la cinematograf !". Daca consideri ca filmul este asa bun inseamna ca esti de parere ca se merita sa platesti un bilet.
alexandra027 pe 30 iunie 2010 22:07
Doamne ... mare e gradita Ta dar multi sar gardul :-j
pe multi nu va mai inteleg :-j dupa modul in care va exprimati pareti maturi dar din comentarii se vede ca romanul nu are de lucru ... stati pe bloguri si comentati un film 8-|... nu pot fi toate Titanic :-j
si tot spuneati ca la film se duc virginele sub 18 ani ... Doamne ia-ma :-j apoi ori cinematograful e gol .. ori summit se duce sa isi vada singur filmele de are incasarile asa de mari :-j ...sa fim seriosi ... ce fete peste maxim 15 ani mai sunt virgine :-j eu pot numara pe degete :-j
mesaj pt. cei care pierd vremea: traiti-va viata si gasiti-va de lucru :-j va petreceti timpul pe bloguri care din prima te fac sa nu te uiti la film [patetic] , comentati filme pe care nu le-ati vazut [nu toti avem puteri supranaturale] si da-ti niste pareri foarte aiurea :-j [dar presupun ca filmele "bune" pe care le-ati vazut si-au facut partea ;)]
vom vedea la final daca va lua oscar sau zmeura ;

alexandra027 pe 30 iunie 2010 22:10
si am sa ma duc la film ;) sa vad daca e asa "o catastrofa" si notele de pe imbd :-j
daca ei dau 5.7 la un film care e cunoscut pana si in Coreea si a facut furori :-j apoi eu sunt Angelina Jolie

marius93 pe 30 iunie 2010 22:13
Parca vad ce verzisori frumusei va strange filmul
oniak pe 30 iunie 2010 22:19
@ ana

o ecranizare nu este neaparat reusita, doar pt ca romanul este unul bun(aici nu e cazul). Adolescenta mult prea excitata.

Myzaree pe 30 iunie 2010 22:24
Savuroasa cronica!
miha90z pe 30 iunie 2010 23:16
1. cand o sa intelegeti ca nu actori sunt de vina,nu sunt ei prosti sau joaca aiurea, ci asa sunt personajele? [cititi cartile]
2. "virginele sub 18 ani" ? pe bune?mai exista asa ceva?sa fim seriosi... si nu numai adolescentele se duc la acest film,am vazut si persoane trecute de 30 de ani la cinema!

dumi777 pe 30 iunie 2010 23:24
in cazul Twilight, notele de pe imdb nu spun nimic - sunt o lupta intre note de 1 si de 10. Intamplator, ele se cam anuleaza si asa se ajunge la un 5,7 de exemplu. Dar Eclipse nici nu a aparut bine si deja peste 3,000 voturi (aproape toate) sunt in extreme, iar extremele nu reflecta valoarea niciunuia din cele 3 filme. sa nu uitam ca pe imdb poate vota oricine.
Kalrak pe 30 iunie 2010 23:38
Cum, plm sa sclipesti cand apari in soare, in altele ii dezintegreaza, doar in Tuailait ii face licurici diurni.
beatrice pe 30 iunie 2010 23:55
imi place la nebunie de cei din saga amurg si am toate filmele cu voi:X:X:X
beatrice pe 30 iunie 2010 23:56
va urmaresc in continuare
Cupidon_White pe 1 iulie 2010 01:00
doar piratat merita vazut filmul sa aud un HAUZ
slam pe 1 iulie 2010 01:24
Nu isi poate forma oricine o parere proprie despre vampiri chiar daca acestia nu exista.De ce dracu i-a numit vampiri daca ei nu indeplinesc conditiile:nu au dinti,se bronzeaza la soare,reflexia li se vedea in oglinda,erau vegetarieni,invatau timp de 100 de ani la scoli si nu isi dadea nimeni seama si altele.In viitor lumea nu va mai stii ce era ala vampir,asta a fost o strategie ca sa aiba incasari mai mari,daca ii numeau zombie sau fantome numai interesa pe nimeni
ma-ta pe 1 iulie 2010 02:40
ROBERT PATTINSON E URAT
tud pe 1 iulie 2010 09:27
da, pai in carte se prezinta povestea celor doua personaje rosalie si jasper pentru ca aopi, in zori de zi (partea a4a) acestea vor avea o importanta cruciala. Dar de ce sa nu scriem cronici numa de dragu de a scrie,nu? Ca doar de aia e Romania Romania si de aia stiti sa scrieti numa cronici de toata jena.Chiar daca filmul ar fi fost bun(ceea ce si e) , in viziunea voastra de barbati ofticati ca aia arata mai bine ca voi filmul - de fapt, toate filmele din aceasta serie- sunt de rahat, facute fara "rost" . Si chiar daca breaking dawn va fi un film prost sau bun ,in viziunea voastra tot un esec ramane, chiar daca nici scenariul nu e gata. Ce sa mai zic , oameni care stiu numa sa dea din...taste!
tud pe 1 iulie 2010 09:30
a , si am uitat : @adutzuca te sustin
Valentina pe 1 iulie 2010 10:18
Am vazut filmul aseara. Am peste 30 de ani, deci nu ma influenteaza prea mult mania adolescentelor pentru actorii principali, dar, filmul are si parti bune si parti rele.
1. Este mai animat datorita scenelor de lupta.
2. In comparatie cu primele filme, in acesta este tot timpul soare, toate scenele au loc in timpul zilei, iar in carte unele importante sunt noaptea.
3.Jocul unor actori lasa de dorit. Actrita din rolul Bellei nu transmite absolut nimic, nu inteleg de ce este considerata de americani cea mai buna actrita tanara, Taylor Lautner mi s-a parut ok, Robert Pattinson, mai putin convingator decat in primele filme si asta din cauza regizorului care a vrut ca personajul sa fie diferit de celelalte filme.
4. Am citit toate cele patru romane si parerea mea este ca ecranizare lor lasa de dorit, scenariile sunt foarte slabe, din a treia carte Eclipsa, scenarista nu a surprins deloc sensibilitatea si emotiile pe care le transmite autoarea in scenele romantice dintre Bella si Eduard. Erotismul dintre ei aproape lipseste, scene prea scurte, replici fara mare incarcatura emotionala. Pacat, Robert Pattinson ar fi putut sa transmita mult mai mult daca se pastrau replicile din carte, si ar fi avut o partenera mai expresiva.
5. Pentru cei care au citit cartile, o sa li se para ca scenele nu au nici-o legatura intre ele, din cauza asta pare ca filmul nu este inchegat, dar per ansamblu merita vazut, vazut chiar la cinematograf, nu descarcat de pe net.

aliku23 pe 1 iulie 2010 11:33
@Barbaru : Esti penibil !!
@Pitbull : Toate respectele , domnule !
asa ca o parere , povestea este destul de buna , ba chiar interesanta , dar regizorul a facut un casting extrem de slab si a regizat asa de prost incat imi place mai mult ciocanitoarea woody si mihaela . nota de pe imdb spune tot , bineinteles ca fanele twilight nu au auzit de acest site , pentru ca daca ar auzi si-ar face imediat cont si ar vota filmul cu 10 .
totusi , hai sa ne uitam la fanii twilight :
1.heii!! heii!!! cu totii sunteti prostii!!!!!! ( adica cui nui place twilight?!?!?!?!?) doaaammneeeeee heii si dc scrieti comm uri daca nu va place eclipsa sau seria twilight ?? deci de ce va mai obositi sa "ne" jigniti noua ne place filmu' voua nu deci taceti dracului si gata OK?!?!??! [ok , n-am ce sa-ti cer]
2.frate nui mai criticati atata pe astia din twilight ce naiba dupa ce ca au muncit destul pt filmele astea si o sa mai urmeza unul in toatal 4 filme voi ii mai si criticati. BrB frate [brb ? unde te duci , frate ?]
3.patetic.....ma asteptam la asa ceva de la voi ....naveti decat sa spuneti cate rahaturi vreti despre Twilight ....ideea e k a avut succes imens...ceea ce demontreaza k nu toata lumea are o gandire atat de limitata k unii.... [cei care contesta calitatea filmului twilight clar au gandire limitate , niste trogloditi , dar macar oamenii astia nu isi bat joc de limba romana]
ASA , EU NU VA JIGNESC , V-ATI FACUT SINGURI DE RAS !

b3lla pe 1 iulie 2010 13:25
aa si app cei care au zis ca printre fanii twilight 50-60% dintre ei sunt adolescente virigine pana in 18 ani (nu cred ca mai sunt f mult virgine) ... va cam inselati amarnic..de ex eu cand m-am dus sa vad new moon la cinema erau si adulti, barbati si femei in toata varsta , iar eu am trecut de multisor peste 18 ani (partea nu viata intima nu cred ca va intereseaza =))).. deci un sfat: duceti-va din curiozitate sa vedeti ce persoane se duc la vada filmul...=))
sincer nu stiu dc sunt unii atat de inversunati impotriva seriei twilight. e un film ca toate celelalte.. si daca autoarea asa si l-a imaginat pe vampir e pt k asa a vrut, dorit ea.. nu a vrut sa fie ceva clasic (sa nu iasa la lumina).in fine no commet unele comentarii de mai sus pur si simplu nu ar fi treb sa le scrieti.. cum a zis si aliku 23 - cine nu suporta seria twilight nu inte;eg dc lasa comment doar ca sa ii enervati pe fani nu-i asa? ce penibil
va salut!!!

zdupy pe 1 iulie 2010 13:53
doamne.. nu se mai term pag asta cu comentarii:))).... si k sa rasp la intr.. nu ma duk aku la film.. poate peste vreo luna:D k sa fie sala mai goala(sper)
RAMONA14 pe 1 iulie 2010 14:23
mdaa...eo am citit cartile si zik k ZORI DE ZI o sa fie cel mai tare film...
nu filmu asta unde e ea tarfa k umbla cu amadoi deodata:-j:))
aiurea cronici..intai sal vedem...si oricum ea ramane cu edward si doar asta conteaza!:|

dumi777 pe 1 iulie 2010 15:39
@tud, sa spunem ca ii vine cuiva sa faca o cronica la Twilight (primul film). Dar stai - nu se poate fara sa citesti cartea. Bun, citim cartea. Mnu, nu e de ajuns! Trebuie sa citim si urmatoarele carti ca deh, poate e vreo scena aparent inutila care are un rol cheie in volumul 4. Nu asa merge treaba. Cronica vizeaza filmul, lumea cartii e optionala. Si necitind cartile, pentru moment, episodul lui Jasper lasa impresia asta.
claudiu-daniel-lugoj pe 1 iulie 2010 17:42
Am vazut cele doua parti pina acum,trebuie sa o vad si pe aceasta sa fie completa triologia.
i0nutzd pe 1 iulie 2010 18:21
abia astept sa il vad diseara la cinema :D
Krakatau pe 1 iulie 2010 18:42
Lugoje - nu-i trilogie, are 4 parti.
TNT pe 1 iulie 2010 21:34
5 parti , si poate mai urmeaza :)))))))

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (2012)

Dianne pe 1 iulie 2010 22:25
Am citit cartile si am vazut toate 3 parti de pana acum...Din carti si din filme pot spune ca sunt ok. doar OK! Zori de zi mi-a placut cel mai mult, cartea e buna de citit cand mai vrei sa scapi de realitate...
JustMe007 pe 1 iulie 2010 22:46
Buna tuturor!
Aseara am fost sa vad si eu filmul. Supriza a fost ca a rulat in 4 sali in acelasi timp si era un puhoi de oameni de toate varstele si toate categoriile si curios...foarte multe persoane de sex masculin....Nu ma asteptam! :))) Apropo de varsta! Am citit multe comentarii in care va legati de adolescente si de virgine... Nu pot decat sa zambesc. Am 36 de ani, un sot si un copil. Ca sa stiti unde ma incadrati! :) Oare categoria noastra nu trebuie sa vada un astfel de film?!
Sa revenim la subiect! Eu cred ca se uita esentialul! Cartile au fost scrise ptr adolescenti! Ca au prins la publicul larg....asta deja este altceva! Poate ca lumea s-a saturat de atata violenta din viata de zi cu zi incat poate nu vrei s-o mai vezi si in filme! Cam ce-ati fi vrut sa iasa din subiect?! Vreo odisee?! In esenta este o banala iubire adolescentina. Ptr ea (Bella) e perioada cand deschide ochii in lume, Jacob la fel, Edward deja e din alta lume si e elementul opus cotidianului(tandru, atent, intelegator, protector, glumet, fidel- deja cam mult, nu?! Si culmea si frumos! Dupa anumite pareri :) Asa ceva nu exista! Pai daca in viata de zi cu zi nu exista....atunci macar la cinema sa fie! Atunci cand citesti cartea iti poti imagina totul intr-un fel. Atunci cand apare filmul deja este altceva! Suntem la mana regizorului, a scenaristului si a actorilor.
Am ajuns sa citesc cartile intamplator si recunosc ca nu mi-au displacut! Subiect mediu ca sa zic asa. Subiect usurel, scrisa lejer, fara fraze intortocheate. Perfect ptr o lectura usoara! Au aparut filmele! Cinefila din mine a hotarat ca trebuiesc urmarite la cinematograf. Am vazut Twilight, am vazut New Moon, am vazut aseara si Eclipsa. Si sper sa ne tina bunul Dumnezeu sanatosi sa ajungem sa vedem si cele 2 parti din Zori de zi prin 2012! :D
Despre Eclipsa?! Mult mai bine decat New Moon! Bine...daca e sa ne gandim la carti in New Moon nu e actiune cine stie ce. Si asta s-a vazut si in film. La Eclipsa ma asteptam sa fie mai dinamica. Si a fost. Cum Edward venea din alt secol e normal ca replicile lui perfecte ptr acea vreme acum sa scoata rasete/zambete din partea noastra. Era interesanta reactia salii. Si mai ales a celor de sex masculin. Replicile au fost uneori haioase uneori ridicole ptr o sala de cinema unde am platit sa vad un film si nu sa ascult parerile altora. Dar asta e gradul de civilizatie in care traim. Sa nu deviem. Mie, simpla privitoare, fara studii de specialitate in domeniul artistic mi-a placut filmul per ansamblu. Diferenta mare intre cei 3 regizori de pana acum. Efectele speciale mie mi s-au parut ok, replicile lor ok. Raportand totul la carte. Eh....daca nu ai citit cartile atunci avem chiar o problema! Greu de inteles anumite reactii ale personajelor din film sau replicile lor. :)
Ce nu mi-a placut au fost anumite cardre unde se vedea clar ca sunt filmate intr-un studio si ca nu sunt in natura. Nu mi-a placut modul in care se trecea de la o idee la alta. Prea brusc si fara legatura. In cateva cadre nu mi-a placut machiajul actorilor (apropo la Bella au fost secvente cand se vedea grosolan ca are o peruca) si nu mi-a placut cum si-a jucat Jackson(Jason) rolul. Cu parere de rau ptr admiratorii actorului dar asta e parerea mea! Mai multe nu am sa spun. Imi mentin ideea ca este un film ptr adolescenti si poate ca daca nu ar fi fost acele scene cu capete sparte, rupte ar fi avut alta incadrare
In concluzie: o sa vreau sa vad si partea a 4-a chit ca va fi impartita in 2.

Seara frumoasa!
:)

ramonikramo pe 1 iulie 2010 23:18
aoleo cat a trebuit sa dau scroll k sa dau un amarat de comment!


da, nici mie nu imi vine in minte alt adjectiv pt volturi decat patetic,

DAR daca zice k e mai bun k amurg abia astept :X\:D/ poate k as ajunge sa iert si rasuflata de luna noua.

aliku23 pe 1 iulie 2010 23:45
@zdupy : peste o luna apare filmul pe tracker si in varianta blu-ray .
Tot eu . pe 2 iulie 2010 00:05
Record : 68 de milioane de dolari incasari prima zi , locul 2 , dupa New Moon , care detine recordul de 72 de milioane intr-o singura zi in America de Nord .
conteaza? pe 2 iulie 2010 02:52
Mamica mea. Dar ce va mai exorcizati voi in comentarii p-aici. Va da cumva Pattison de mancare din aia 13 mil de lire? sau va culcati cu Kirsten si nu stiu eu? ...stop kissin` their asses! @ Pitbull, te-ai chinuit degeaba sa compui comentariu` ala pt. un asemenea film. Oricum, respect !
conteaza? pe 2 iulie 2010 02:56
@ b3lla ... claR adolescenta. virgina nu prea cred ! (in provincie ca la tigani, de la 12 ani ai liber la prostitutie)
@conteaza pe 2 iulie 2010 04:46
daca IQu' tau ar depasi limita,ai stiica Robert Pattinson este platit indolari nu in lire :))
cum spuneam lumea care scrie pe cinemagia nu are cultura. nu cultura-cinematografica ci cultura-cultura.

b3lla pe 2 iulie 2010 10:28
draga "conteaza" cand am zis ca sunt din provincie m-am referit ca nu sunt din capitala ca sa vad filmele exact cand se lanseaza ci dintr-un judet al tarii unde majoritatea filmelor ajung cam la 1-2 sapt dupa ce se dif in capitala... asa ca nu inteleg rostul com tau mai ales in leg cu tigania sau prostitutia..wtf
jane2010 pe 2 iulie 2010 11:46
@Pitbull...foarte tare frate!am si eu o intrebare ptr tn :cate ore ti-a luat ca sa scrii toata compunerea?:)),,,m rog...cat despre film,mie mi s-a parut OK....nush dc unii comenteaza atat...dak nu-ti place,dc te mai uiti?!
alexandra027 pe 2 iulie 2010 19:24
draga da3mon .. nu ma refeream nici la eclipse si nici la new moon ci la primul film in care nu apare nici un varcolac si nu zice nimeni "te iubesc pe tine","il iubesc pe acela" ;). daca tot ziceai ca imbd da note dupa sunet/efecte/poveste deschide imbd prima data si vezi la ce film m-am referit ;)
ofelik_cat pe 2 iulie 2010 21:42
acest film a starnit multe controverse si animozitati printre cinefilii acestui site.... fie ca place fie ca nu, acest film va fi vizionat de multi fani care le -au urmarit povestea si in primele 2 parti.....unii vor vedea filmul din curiozitate,. pentru a face o comparatie intre ce a fost si ce este acum.....nu poti impaca pe toata lumea !....eu una nu cred in vampiri si nici dupa acest film nu prea ma agit.... acest film se anunta a fi unul cu castguri foarte mari....vizionare placuta celor interesati de ECLIPSA !
Vlad pe 3 iulie 2010 02:14
am vazut commenturi la mai multi useru cum ca " de ce se oftica fainii cand cei carora nu le palce filmul comenteaza?" fanii se oftica pentru ca cei carora nu le place filmul nu se multumesc cu comentariul adus asupra filmului ci si asupra fanilor si automat este un atac la persoana.copilasi va sugerez cand va uitati la film sa intrati in pielea personajelor si sa va bucurati de film nu sa dati pauza din minut in minut sa gasiti greselile
trups pe 3 iulie 2010 10:16
ar trebui sa intre in cartile de management filmul asta.
twilight a avut succes mare datorita cartilor si pentru ca a fost putin mai diferit, new moon a fost o porcarie si a avut succes datorita primei parti, si eclipsa pentru ca se spunea ca la cat de prost a fost partea a doua atat de buna va fi eclipsa.
am vazut eclipsa, mi-a placut dar nu merita o nota mai mare de 4 si dau 4 cu indulgenta.
actorii joaca foarte prost, american pie pot spune ca e capodopera in comparatie cu asta la jocul actorilor. faza cu victoria de la final o vad in fiecare seara la wresling, si macar acolo luptatori nu au duble si le iese mai bine tearul.

trups pe 3 iulie 2010 12:06
@vlad cand greselile sunt atat de evidente nu trebune sa mai pui pauza, decat dac vrei sa le notezi si nu ai timp ca vin una dupa alta :))))) multi comenteaza si la fani deoarece cam sar in sus cand spun ca edward nu are treaba cu cinematografia, sau cand spun ca filmul cu toate 65 mil buget (care nu e putin deloc, desi spunea cineva ca ce efecte sa aiba la 65 mil buget... bai nu e avatar cu 300 mil+ 200 mil pt promovare... cu 65 mil faci un film numai din efecte speciale) e comparabil cu unul cu buget redus ( pana in 10 mil)
tud pe 3 iulie 2010 15:27
bai io zi asa: cui ii place ii place si spune ca ii place si lauda filmul , cui nu i-a placut nu i-a placut , si spune ca nu i-a placut! ce NAIBA ne tot contrazicem daca e sau nu un film bun.. pana la urma criticii de asta sunt platiti si daca nu scriu ceva rau despre film nu-si castiga si ei painea......
ea pe 3 iulie 2010 15:50
Buna ziua tuturor! Ieri am fost la film si sincer am ramas placut surprinsa dar nu in sensul ca filmul a fost realizat asa de bine , ci din cauza personajelor care aratau foarte bine. Filmul nu respecta mai deloc cartea.Eu am citit toate cartile din seria Twilight si cel mai mult mi-a placut Eclipse. Filmul este frumos,intr-adevar dar parca sare prea repede de la o scena la alta. Poate ca daca ar fi fost facut in 2 parti (asa cum va fi facut Breaking Dawn) ar fi avut un succes mai mare.
Vlad pe 3 iulie 2010 17:10
adevarul e ca Eclipsa m-a cam dezamagit ..au fost multe secvente de dragoste unde sa fim seriosi ..nu le trebe efecte speciale.. doar lupta de la final mi-a placut..in fine actorii mi se pare ca joaca destul de bine avand in vedere ce personaje interpreteaza, nu am citit cartea sa am cu ce sa ii compar dar cartea e viziunea scriitorului si filmul viziunea regizorului..nu am cum sa fie la fel.
ZaSpecialist pe 3 iulie 2010 23:39
Am citit cartile..si fara tragere de inima pot spune ca Twilight sucks! Asa ca voi fetele (virginele) care vedeti acest film demn de Oscar...va recomand sa vedeti si alte filme..si da...fara Robert Pattison in ele...si da stim.."Robert e cel mai bun actor ever"...ce gluma penibila...iar acum fetele fara experienta sexuala..sa-mi sariti in cap , dar macar cu niste argumente complexe , nu gen: "esti penibil , Twilight e blana"
ake007 pe 4 iulie 2010 10:36
Clanul Volturi? Din cate stiu eu..ei nu au prea mare legatura in aceasta parte a cartii...Apar nou nascutii Victorii,niste mici vampiri insetati de sange care vor sa o ucida pe Bella si "familia " ei de vampiri, la comanda Victoriei. Povestea lui Jasper este importanta, pentru ca el a luptat in trecut alaturi si impotriva acestor nou nascuti. Poate filmul reda alta poveste,dar sper sa nu fie asa.Eu una astept sa vad filmul, din curiozitate. Am citit cartile, tot din curiozitate si pt ca imi place sa citesc. Una peste alta, True Blood si The Vampire Diaries sunt mult mai bune decat toti Pattinsonii si vampirii lui.
CullenA pe 4 iulie 2010 16:50
...ma rog
No Name pe 4 iulie 2010 18:38
Bai frate....mai usor cu comentatu ca vad ca romania da pe dinafara de critici!
sincer respectati si voi frate comentariile!si munca actorilor ...
toti "smecherii" astia anti-twilight,puneti-va si voi in pielea actorilor macar 5 minute....
filmati la filmul asta pana nu mai puteti si vin niste destepti -care nu au ce face decat sa stea in fata unor calculatoare si sa comenteze- si va fac cu ou si cu otet toata munca....acum serios frate! ce asa mare chestie...bun...nu va place...am inteles din miliardele de comentarii negative aduse filmului...inteleg sa va spuneti parerea odata, de doua ori, hai de trei ori....dar de acuma deja se exagereaza!
twilight este o serie foarte buna, ca si true blood sau the vampire diaries.Le urmaresc pe toate trei cu mare interes pentru a vedea diferite perspective asupra vampirilor....dar ca si cei din true blood sau din the vampire diaries, si actorii din twilight au talent (ca doar au dat si ei niste castinguri...nu au ajuns in film doar asa ca au vrut ei) si chiar se straduiesc sa isi faca munca bine...
si mai spuneti voi ca doar virginele sub 18 ani se duc la film...ei bine nu cred ca jumatete din cadrul didactic din scoala mea caruia ii place twilight este format din virgine sub 18 ani.....daca da, ei bine atunci cred ca imi trebuie ochelari!
am vazut filmul de 4 ori deja si o sa o mai fac pentru ca este un film foarte bun si pentru ca merita!
nu cred ca o sa va sinucidetti daca va uitati si voi la el....

monica pe 4 iulie 2010 22:01
parerea mea este caTwinlight are un efect pozitiv...........adica la cat s-a comentat!!!!!!!!!!n-am mai vazut asa dezbateri ...asa ca ....astept si urmatoarele 2 filme si sper sa fie ma fidele cartilor!vizionare placuta!
KatvonD pe 4 iulie 2010 23:00
sunt de acord cu unele aspecte cum ar fi aparitia pur si simplu idioata a clanului Volturi,este pur si simplu banala,nimic infricosator,nimic ce ar arata puterea acestora si motivul pentru care membrii familiei Cullen se tem atat de tare de ei.Filmul chiar nu este vreunul care sa te dea pe spate singurul lucru care salveaza totul este trio-ul Edward-Bella-Jacob.
Sunt megafan al acestui fenomen deoarece povestea chiar mi se pare extraordinar de frumoasa insa ultimele 2 filme sunt mult sub asteptarile mele si mult sub splendida poveste din carti.
In mare mi-a placut,am ras,am plans,actiune,putin din fiecare,imi place si il asteptam de mult timp si probabil ca din cauza asteptarii mele nu pot critica atat de mult felul in care a fost ecranizata superba poveste!Sa speram ca ultimele 2 filme vor salva totul insa asta depinde 80% de regizor,de felul in care acesta intelege povestea si o transpune in imagini insa daca acest lucru nu se va face corect ultimele filme vor fi un esec pentru ca povestea este uimitoare dar necesita o ecranizare pe masura,dupa parerea mea la Breaking Down nu exista situatii de mijloc; ori filmele vor fi extraordinar de bune si ii vor lasa pe toti cronicarii cu gura deschisa ori va fi un esec si tot ce le ramane fanilor de facut este sa ofteze si sa isi aminteasca ce frumoasa este povestea lui Stephenie!

Emy13 pe 4 iulie 2010 23:08
Ce comentari aiurea pot pune unii,total iesite din comun,hei mai controlati'va admigdalele alea,habar nu aveti despre ce vorbiti.Sincer The saga twilight,este un film bun,cu un subiect foarte palpitant,iar unii care nu pot vedea asta sunt total necultiva'ti.Exista persoane care nu pot suferi acest film,intr-un fel va inteleg,si cred eu ca nu va place pentru ca este prea popular si iubit de foarte multi oameni.Dar daca nu va place,de ce dumnezeului mai treceti sa comentati aiurea (unii dintre voi) aupra acestui film.Intradevar a avut un succes in toata lumea,inseamna ca filmul nu este o porcarie oarecare ci un film de prim clasa care a cucerit multa lumea.Poate sa unele "mironosite" se duc sa-l vada pe Robert Pattinson cum joaca,poate tipul este indragit de foarte multa lumea si nu numai de pitipoance lesinate.Actori,honestly,joaca foarte bine in film,la capitolul acesta nu am ce comenta.Nu sunt o fana inraita a lui Robert si a personajului Edward,pe mine foarte mult ma impresioneaza Bella,personajul lui Kristen,si chiar si asa daca mi-ar pacea de Robert,imi place cum joaca nu ca ma topesc dupa el....Nu stiu exact ce sa spun,eu una ador The Saga Twilight,si chiar sunt fan,dar asta nu inseamna ca sunt un fan fara minte si total aiurit dupa actorii filmului.Dupa mine aceasta este parerea mea iar gusturile si parerile nu se discuta nu'i asa?
Onnytza pe 4 iulie 2010 23:26
in roman,povestile lui Jasper si Rosalie sunt destul de importante,scriitoarea insistand aproape un capitol la fiecare din povesti.Deci as spune k necesita profundare
Bianca pe 5 iulie 2010 13:33
cui nu`i place mi se uita ! fara comentarii :)) dar daca nu va place de ce va mai obositi? eu asta nu inteleg...in fine eu l`am vazut si am ramas placut surprinsa! intotdeauna e loc si pentru mai mult si mai bun dar a fost ok :P
madd pe 5 iulie 2010 18:47
Cred ca cine a scris aceasta cronica se pricepe mai mult decat ma pricep eu la filme si industria produsa de ele, insa nu inteleg de se leaga si de povestea ce sta la baza acestei ecranizari!!....
Totul se gaseste in cartile lui Stephenie Meyer care a captivat adolescentii din toata lumea si nu numai (iar faptul ca un film incita tinerii sa citeasca nu ar trebui sa fie un lucru bun de laudat????), iar cel care ia in deradere "banalul trio amoros" din film ar trebui sa tina cont si de faptul ca regizorul nu poate schimba "povestea" care este defapt succesul cartii si filmului Eclipsa.

P.S.: Pot spune ca sunt un fan Twilight iar primul film m-a facut sa cumpar si sa citesc cartile si, desi am trecut de varsta adolescentei, seria cartilor Twilight imi plac foarte mult si le recitesc periodic.:)
Primele doua filme realizate dupa aceste carti au fost dragute dar nu fenomenale. In schimb, filmul Eclipse mi-a placut foarte mult! Este mult mai ok decat New Moon pentru ca este mult mai amplu si surprinde destul de multe momente importante din carte.
Cat despre Robert si Kristen sunt niste draguti si chiar daca toate incasarile ar fi facute "din cauza lui Robert" filmul Eclipse merita 120 minute din viata unui om!

SABRINA pe 6 iulie 2010 00:32
LA SAGA CREPUSCULO LUNA NUEVA Y ECLIPSE SUNTE CELE MAI FRUMOASE FILME PE CARE LE- AM PUTUT VEDEA A SI VREAU SA VA ZIC CA NU AM 18 ANI NU TREBUIE SA AI 18 ANI SA ITI PLACA FILMU YO CRED CA LA MULTA LUME II PLACE FILMU MIE UNA MIA PLACUT AM TOATE TREI PARTI SI LE-AM VAZUT PANA ACUM DE VREO 10 ORI SI MAS UITA IN FIECARE ZI E O POVESTE DE DRAGOSTE MINUNATA A BEA ASTEPTA SA APARA SI ULTIMA PARTE AMANECER .ROBERT PATTISON Y KRISTEN STEWART Y TAYLOR LAUTNER SUNT CEI MAI FRUMOSI ACTORI VA IUBESC UN PUPIC
cristina pe 6 iulie 2010 11:31
ma mie mi se pare k nu-si merita banii mai ales pentru aiureala de eclipsa care e exact la fel k luna noua doar k in luna noua 3 secvente cu volturi iar aiki 4 minute cu vampirii aia noi , in rest aceleasi kestii: nui da nikio sansa lui jacob de a fi impreuna la fel k in al doilea k la sfarsit se casatoresc, asha si in al 3lea e tot vorba de casatorie, au zis k o fac vampir si in al 2lea iar aqm si in al 3lea, niki nu s-a culcat cu el. . .nu-mi dau seama de ce l-au mai facut dak este vorba de aceleasi chestii si niki makar nu se intampla unele dintre ele, mi s-a parut aiureala. . .iar kat despre robert pattinson e mortaciune nush ca vad fetele la el dar eu una n-as sta cu el ce fatzoi are =))) mai frumos taylor
cristina pe 6 iulie 2010 11:31
ma mie mi se pare k nu-si merita banii mai ales pentru aiureala de eclipsa care e exact la fel k luna noua doar k in luna noua 3 secvente cu volturi iar aiki 4 minute cu vampirii aia noi , in rest aceleasi kestii: nui da nikio sansa lui jacob de a fi impreuna la fel k in al doilea k la sfarsit se casatoresc, asha si in al 3lea e tot vorba de casatorie, au zis k o fac vampir si in al 2lea iar aqm si in al 3lea, niki nu s-a culcat cu el. . .nu-mi dau seama de ce l-au mai facut dak este vorba de aceleasi chestii si niki makar nu se intampla unele dintre ele, mi s-a parut aiureala. . .iar cat despre robert mi se pare k e oo mortaciune nush ce vad unele la el, e mai frumos taylor =)))
cristina pe 6 iulie 2010 11:32
ma mie mi se pare k nu-si merita banii mai ales pentru aiureala de eclipsa care e exact la fel k luna noua doar k in luna noua 3 secvente cu volturi iar aiki 4 minute cu vampirii aia noi , in rest aceleasi kestii: nui da nikio sansa lui jacob de a fi impreuna la fel k in al doilea k la sfarsit se casatoresc, asha si in al 3lea e tot vorba de casatorie, au zis k o fac vampir si in al 2lea iar aqm si in al 3lea, niki nu s-a culcat cu el. . .nu-mi dau seama de ce l-au mai facut dak este vorba de aceleasi chestii si niki makar nu se intampla unele dintre ele, mi s-a parut aiureala. . .iar cat despre robert mi se pare k e oo mortaciune nush ce vad unele la el, e mai frumos taylor =)))
cristina pe 6 iulie 2010 11:37
si app e mai frumos true blood ce naiba astia sunt facuti din portelan nau colti decat li se rosesc ochii . . .aiureli seriile true blood de la hbo sunt de o mie de ori mai kalumea :
http://www.hbo.com/true-blood, sezonul 1 , 2 si partial 3 k ink niki in america nu s-au difuzat toate pe cucirca.com, iar hbo romania va difuza din nou sezonul 2, de astazi in fiecare marti 2 episoade de la 22la 00, v-am pupat si garantat e mai kalumea true blood :*

andrepop98 pe 6 iulie 2010 12:17
cum naiba puteti spune asa ceva despre eclipsa !?! e cel mai fain film de pana acum din serie si actorii (toti!!!) joaca excelent! nici macar n-ati citit cartile si va dati cu parerea! Ia mai stati pe fundul vostru!
CineRoxana pe 6 iulie 2010 13:31
Cronica este cate se poate de corecta. Poate prea cinica dar asta face parte din joc.
In primul rand Saga Twilight nu s-a dorit un film plin de efecte speciale pentru ca nu asta a fost scopul.
Din start s-a mers pe ideea de romantic. Un triunghi amoros aruncat intr-o lume a miturilor si creaturilor care in zilele noastre fac toti banii la Hollywood.
Pot sa spun ca printre critici si elogii, coloana sonora a fost foarte buna pe tot parcursul celor 3 ecranizari.
Efectele speciale au fost acceptabile - bugetul fiind foarte mic fata de ce sume se investesc acum in industria cinematografica.
Cine vrea efecte speciale deosebite are o paleta super colorata de alegeri, Avatar, Iron Man, Transformers, Ninja Assassin - filme cu bugete pe masura.
Cine vrea vampiri, varcolaci si sange pe pereti plus un pic de grotesc aveti True Blood - este super tare!!!
Pentru efecte speciale (in cinstea lui 300 care a fost ceva de capul lui) sange, sex, intrigi si barbati ,,buni,, aveti Sparatcus-Blood and Sand - pacat ca a fost sistat pentru o perioada.
Revenind la subiect - ecranizarile au fost din start slabe in comparatie cu cartile.
Plus de asta chestia tine de viziunea scenaristilor si a regizorilor. Degeaba de dam cu fundul de pamant ca nu s-a pus accentul corect pe povestea Twilight. Fiecare ia dintr-un film ceea ce vrea si ce intelege.
Cine a citit cartile se poate bucura la maxmim sau nu de ceea ce a vazut pana acum pe ecrane si plus de asta o poveste pe patru volume nu putea fi proiectata in 6 ore cu toate detaliile.
Legat de Volturi sunt erprezentati suficient pana acum, abia in ultima parte sunt foarte prezenti si parctic totul va incepe si se va termina cu ei.
Adevarat - Bella este tragic masacrata de aceasta Kristen Steward.
Edward este exagerat de protector ca da pe afara dar accentul este pus foarte tare si in carte pe treaba asta, asa ca scriitoarea e de vina. Pattinson este bun. Nu am spus ca nu se putea si mai bine dar daca iar tinem de carte este cel mai portivit.
Jacob&Co sunt culoarea bine venita in verdele imposibil al padurilor pe care Slade il afiseaza la maxim.
Restul pustilor din liceu sunt penibil de banali - asa sunt si in carte.
Indienii sunt chiar autentici.
Ma repet - coloana sonora este foarte buna.
Parerea mea este ca Eclipse este cea mai buna ecranizare de pana acum si cu succesul pe care il are inca de la premiera. Scopul este atins, fanii sunt extaziati, actorii sunt deja starurile momentului, banii curg.... criticile la fel deci este ceva care acum este pe val. Nu trebuie sa fie o capodopera - este un film romantic care merge foarte bine pe segmentul de varsta 16-19 ani. Este un altfel de poveste cu vampiri care se pare ca este valorificata la maxim, pana la sange daca pot sa spun peste hotare si pe marele continent al filmului. In Romania - avem doar scrumiere si cani cu Dracula - pacat.
In concluzie sunt bine venite si criticile si notele bune. Nu are sens sa va jigniti aici. Avem toti dreptul la o parere pana la urma.

NUMELE MEU pe 6 iulie 2010 20:41
Filmul asta e o gaura de covrig,sala a fost plina,mai plina ca la iron man 2 si price of persia,pustoaicele plangeau cand pe edward il vedeau,si lacrimau cand jacob si lupii apareau,dar ele nu se opreau, radeausi la p...a se frecau,odata ce filmu s-a terminat au plecat,acasa s-au dezbracat si la o poza cu edward sau mastrubat.revin cu o poezie mai incolo
Iulia pe 7 iulie 2010 12:47
Imi pare rau pt voi, dar nu veti ajunge niciodata ca Robert Pattinson, Xavier Samuel sau Taylor Lautner, asa ca nu va mai buricati degeaba:))
Fanii adevarati nu dau doi bani ce comentariile voastre jalnice:))

Cu alte cuvinte....SUPERB!!

Si ca sa rasp la intrebare, da, am vazut filmul :X

CineRoxana pe 8 iulie 2010 18:22
.....si domnilor care va dati barbati pe aici va reamintesc ca suntem pe un site respectabil (sau asa credeam eu!!!)unde se discuta despre filme bune sau proaste!
Asa ca daca aveti de gand sa va mai spargeti in figuri si in expresii pornografice...exista site-uri specializate unde puteti sa va etalati expresiile si rimele in toate formele si pozițiile posibile! Si puteti sa faceti si bani din asta!

georgi pe 10 iulie 2010 12:49
Am vazut toate filmele(Eclipsa l-am vazut in cinema iar in sala in care a rulat filmul erau f multi baieti deci nu se aplica faza cu fetele sub 18 ani virgine),am citit cartile,daca ar fi fost un esec cum zic unii nu s-ar fi ajuns la partea a 3 a, ar fi fost doar Twilight care nu ar fi avut incasari suficiente pentru a se mai regiza New Moon si Eclipsa, Jasper si Rosalie au un rol foarte important( in special Rosalie care o sa se vada in Breaking Dawn ajutorul ei), totul se leaga.
Daca stam se ne uitam in trecut si Silvester Stalone care a jucat in Rambo sau Rocky nu stia sa vorbeasca (zic unii) si filmele au avut incasari uriase .
Mai sunt care spun ca datorita lui Robert ar fi avut filmele incasarile astea dar el a mai jucat intre timp si in alte filme care chiar nu au avut cine stie ce incasari.
Pana sa citesc cartile asa am zis si eu (povestea banala dintre un vampir si o fiinta umana dar nu e asa)
Cati stiu ca Kristen a jucat in Panic Room alaturi de Jodie Foster la aproape 10 ani?sau alaturi de Sean Penn?asa ca sa o lasam mai moale noi astia care traim pe plaiurile mioritice si care din natie criticam orice fara ca noi sa fim in stare de a face ceva bun( de ce nu i-a venit ideea unei romance sa scrie cartile?)
Noi, romanii,s-a dovedit de atatea ori ca doar gura e de noi dar cand e sa facem ceva suntem varza.
Ar trebui sa se aprecieze faptul ca lumea vine la film, ca mai se citesc carti in tara asta si este un mod de a mai uita de grijile si de stresul de zi cu zi.
P.S Am 27 ani,casatorita si clar nu mai sunt virgina de ceva vreme:)

georgi pe 10 iulie 2010 16:06
Am uitat sa adaug ca cine a mers sa vada Eclipse a stiut la ce se duce sau macar a avut habar.E ca si cum te duci la Stapanul Inelelor 3 dar de fapt 1 si 2 nu l-ai vazut si te astepti sa prinzi toata actiunea, nu este Tanar si nelinistit serialul care are 50000 de episoade si daca il vezi pe ultimul iti dai seama despre ce e vorba.
Legat de toti care fac corecturi gramaticale eu am avut sef care coordona 10 magazine adica vreo 40 oamenii si habar n-avea sa scrie un mail, trebuia sa il citeste de vreo 3 ori ca sa intelegi ce vroia sa zica si sunt multi altii ca el care detin functii f importante( acolo ar trebui sa corectam pentru ca suntem condusi de niste semianalfabeti, nu pe cei de pe forumuri dar din pacate iti semnezi demisia facand asta)
TWILIGHT RULS!!!!

A pe 16 iulie 2010 15:18
georgi...te iubesc
davids_star1 pe 18 iulie 2010 04:42
Draga Stefan Dobroiu,
M-am gandit ca feedback-ul nu strica niciodata. De aceea sper sa iei aminte la cateva sugestii din partea cititorilor tai:
1. Criticile de film ar trebui sa fie mai obiective
2. incearca sa gasesti ceva diferit de spus despre saga Twilight (de ex. cum influenteaza aceste filme societeatea, perceptia ta asupra scenelor de actiune, whatever)
Sper ca aceste cateva cuvinte sa le gasesti utile, in ciuda experientei mele reduse in redactarea criticilor de film. Succes in continuare.Lu

yasmine_kiss pe 19 iulie 2010 11:29
am vazut eclipsa...nota 10...merita vazut..si apropo ...nu mai sunt adolescenta de ceva ani..splendida povestea din aceste filme.kiss
ana pe 21 iulie 2010 15:43
am vazut si eclipsa...mai bun decat new moon...mai prost decat amurg...astept zori de zi sa vad ce o sa faca.
Rinoa pe 30 iulie 2010 12:12
nu stiu de ce va atacati... Cronica e pozitiva, poate ma determina sa merg sa vad un film despre care stiu ca e prost... poate descopar ca sunt virgina si am mai putin de 18 ani!!!
Rinoa pe 30 iulie 2010 12:15
"Denied pe 30 iunie 2010 20:38
@Pitbull am citit tot articolul tau,esti tare rau sper sa fii un mare ziarist"

HA HA HA ! ... da, si un regizor poate ajunge un mare ziarist!

Anutza9818 pe 19 martie 2012 11:16
Frumos
margott pe 22 aprilie 2012 20:11
Pff, ce de comentarii la articolul asta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells