California Dreamin' (nesfârşit) şi Nunta mută pleacă în Thailanda

5 Nov 2009
California Dreamin' (nesfârşit) şi Nunta mută pleacă în Thailanda

În perioada 5-29 noiembrie se desfăşoară în Thailanda a XVIII-a ediţie a Festivalului de Film al Uniunii Europene, organizat de către Delegaţia Comisiei Europene de la Bangkok, unde România este reprezentată de filmele California Dreamin' (nesfârşit), în regia regretatului Cristian Nemescu şi Nunta mută, în regia lui Horaţiu Mălăele.
Filmele româneşti vor avea câte 2 proiecţii în cele 2 oraşe ale festivalului - Chingmai şi Bankok.
 
Bazat pe un scenariu de Cristian Nemescu şi Tudor Voican, filmul California Dreamin'  porneşte de la o întâmplare reală petrecută în 1999, în timpul conflictului din Kosovo, când un şef de gară dintr-un sat românesc a oprit un tren NATO. În film, acelaşi şef de gară opreşte trenul NATO cu echipament militar păzit de soldaţi americani care traversează România fără acte de transport, dar având aprobarea verbală a guvernului român. Echipamentul trebuie să ajungă de urgenţă în Kosovo, iar oprirea neaşteptată de la Căpâlniţa va genera o serie de probleme, transformând mica aşezare românească într-un sat al tuturor posibilităţilor. Din distribuţie fac parte Armand Assante, Răzvan Vasilescu, Maria Dinulescu, Ion Săpdaru, Jamie Elman, Andi Vasluianu şi Alex Mărgineanu.
 
Pe lângă numeroase alte premii naţionale şi internaţionale, filmului California Dreamin' (nesfârşit) i-a fost acordat, în 2007, Marele Premiu Un Certain Regard în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

Nunta mută a distribuit, pe lângă nume cunoscute ale cinematografiei româneşti - precum Valentin Teodosiu, Victor Rebengiuc, Tamara Buciuceanu, Alexandru Bindea, Tudorel Filimon, George Mihăiţă, Luminiţa Gheorghiu, Dan Condurache, şi pe foarte tinerii Meda Victor şi Alexandru Potocean.

Filmul este o comedie neagră ce se bazează pe o întâmplare reală din anul 1953, ziua morţii lui Stalin.

În studiourile Castel Film de la Snagov s-au realizat decorurile care, împreună cu costumele readuc la viaţă imaginea satului românesc al anilor '50. Filmul a fost distribuit international de catre BAC Films si a avut premiere in Franta, Germania, Benelux, Brazilia, Coreea de Sud, Australia, Polonia, Grecia, Israel, Taiwan etc.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells