Brokeback Mountain-ul indian provoacă scandal

de Ştefan Dobroiu în 12 Nov 2010
Brokeback Mountain-ul indian provoacă scandal

Că Bollywood-ul ţine pasul cu Hollywood-ul se ştie de multă vreme, dar există şi câteva excepţii. Pentru primul film despre o poveste de dragoste între doi bărbaţi India a trebuit să aştepte anul 2010, după ce practicile sexuale consimţite între persoane de acelaşi sex au fost scoase de pe lista delictelor în 2009.

Chiar dacă homosexualitatea nu mai este ilegală, premiera lui Dunno Y a stârnit un scandal în India, multe grupări politice şi religioase luând poziţie împotriva acestui film regizat de Sanjay Sharma. Povestea are în centru doi tineri homosexuali care luptă pentru relaţia lor într-o clasă de mijloc indiană foarte pricepută la capitolul presiuni sociale.

Pe lângă primul sărut homosexual dintr-un film indian, Dunno Y mai conţine şi alte imagini scandaloase pentru societatea indiană, începând cu afişul foarte sugestiv.

După ce s-a lansat în aprilie la primul festival indian de film gay, producţia le-a provocat o mulţime de probleme regizorului şi actorilor, care au primit ameninţări şi critici din partea publicului neobişnuit cu genul.

Cu toate că este controversat (din motivele greşite, am putea zice), filmul a fost salutat de activiştii pentru drepturile homosexualilor, care îl consideră, conform unui material BBC, un prim pas pentru prezentarea corectă a comunităţii gay în producţiile de la Bollywood.

În imagine: afişul lui Dunno Y, care a şi atras, dar şi scandalizat amatorii de cinema din India.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cetateanu pe 13 noiembrie 2010 19:21
Un subiect neinteresant pentru mine.
nelloti pe 31 mai 2011 20:08
Interesant
alex_il_fenomeno pe 6 decembrie 2011 19:06
niste mari plagiatori cei de la Bollywood .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells