Blood and chocolate/Pasiune si destin

de Cristi Marculescu în 9 Feb 2007
Blood and chocolate/Pasiune si destin

De la Sange si ciocolata la Pasiune si destin e cale foarte lunga, dar unei minti iluminate artificial i-a trebuit un titlu de telenovela pentru un film cu varcolaci. Poate asa vine mai multa lume in sali, stiu si eu, de fapt, pe undeva, are si cel care a tradus titlul dreptate, acest produs cinematografic sub-mediocru filmat in Bucuresti (cu Olivier Martinez in rol secundar) chiar este mai aproape de genul telenovelas decat de horror sau thriller.

Pe foarte scurt: o juna afla ca este femela varcolac destinata lui Olivier Martinez, sef de clan (numit rizibil Gabriel, am mai intalnit un Gabriel, dar era in Dracula Blood Legacy 3, filmat tot in tarisoara noastra scumpa, unde barbatii se numesc si altfel decat Gabriel), dar se indragosteste de un desenator de romane grafice 100% uman si apar probleme care se vor termina cu bine.

Apropos de probleme, happy-end-ul este cea mai putin relevanta chestiune. Pana la final spectatorul poate constata ca: 1. Bucurestiul e frumos si comercial filmat, mai ceva ca in reclamele la turism 2. in limba romana la varcolac se zice “loup-garou” (care este in franceza, invatati si voi cateva cuvinte in limba tarii in care filmati, mai regizorilor, mai, ingnoranta e vecina cu nesimtirea) 3. la fel ca Dracula care se transforma in liliac, orice varcolac se transforma in lup.

Ei bine, punctul trei m-a scandalizat si scarbit. In filmele bune cu varcolaci (exista, mai ales pentru fanii genului horror), varcolacii nu sfideaza absolut toate legile naturii si se transforma in ceva intre om si lup. In filmul duduii Katja von Garnier transformarea are loc gen “ete fleosc”: oamenii sunt invaluiti intro aureola palid-rosiatica si ies lupi. Sau, si mai jenant, un individ se da peste cap si devine lup, probabil daca s-ar fi inca de doua ori peste cap ar fi devenit fie musca, fie Fat-Frumos. Care lupi sunt frumosi si dezvaluie publicul ideal al filmului: femei romantioase privitoare la National Geografic si atat. Amatorii de filme de groaza sunt rugati sa se abtina sau sa vada Gargoyles, alt film horror filmat pe teritoriul patriei noastre care are marele merit de a fi amuzant in imbecilitatea lui. 

In loc de incheiere iata trei chestiuni despre viata Bucurestiului, asa cum rezulta din film: 1. orice alergare sau urmarire, pe jos sau cu masina TREBUIE sa aiba loc pe sub Arcul de Triumf 2. de 5000 de ani loup-garou-ii (aka varcolaci) stapanesc orasul 3. orice ziar din capitala are scris mare pe prima pagina Bucharest.

PS: sange e in cantitati infime (exista o scena in are un om este mancat de lupi, dar nu, multumesc, am vazut Wilderness, poate daca il vedea si madam regizoarea poate ii iesea mai putin stupid momentul)  si ciocolate e de la ciocolateria unde lucreaza eroina varcolaca, Sandu Gruia e farmacist, Maria Dinulescu este si ea pe generic, Tudor Istodor e receptioner.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells