Aurora şi Derby însoţesc Medalia de onoare la Karlovy Vary

de Ştefan Dobroiu în 22 Iun 2010
Aurora şi Derby însoţesc Medalia de onoare la Karlovy Vary

Recolta de filme româneşti prezentate anul acesta la Karlovy Vary se completează cu două noi titluri: Aurora, al lui Cristi Puiu, şi scurtmetrajul Derby, de Paul Negoescu, conform catalogului prezentat pe site-ul oficial al festivalului.

Aurora, al treilea lungmetraj al lui Puiu, a fost prezentat în premieră mondială în cadrul secţiunii canneze Un Certain Regard şi este inclus la Karlovy Vary în secţiunea competiţională East of the West. Filmul s-ar putea lansa în ţară la sfârşitul lunii septembrie.

Derby, scurtmetrajul de 15 minute al lui Paul Negoescu inclus în februarie în competiţia festivalului de film de la Berlin, va fi proiectat în secţiunea necompetiţională The Fresh Selection - The Promising Five, formată din cinci scurtmetraje studenţeşti.

Medalia de onoare, al doilea lungmetraj al lui Peter Călin Netzer, este inclus în Variety Critics' Choice, o secţiune formată din zece filme alese de criticii de film ai prestigioasei publicaţii Variety. Premiera românească este programată pentru 30 septembrie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ofelik_cat pe 22 iunie 2010 18:51
sa vedem in septembrie lansarea...sper sa fie buna ....
alex_il_fenomeno pe 10 iulie 2010 08:13
nu stiu ce sa mai cred , deoarece mai mereu filmele romanesti dezamagasc...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells