Angelina Jolie, într-un film biografic despre versiunea feminină a lui Lawrence al Arabiei

de Cristina Grigore în 18 Nov 2011
Angelina Jolie, într-un film biografic despre versiunea feminină a lui Lawrence al Arabiei

Deşi îşi va face debutul regizoral luna următoare, când filmul său, In the Land of Blood and Honey, se va lansa în Statele Unite, Angelina Jolie îşi concentrează în continuare eforturile şi asupra carierei sale de actriţă.

Ea este deja ataşată unor proiecte de amploare – pelicula fantasy Maleficent, cea de inspiraţie istorică, Cleopatra, dar şi unei continuări a lui Salt. La acestea se adaugă acum Gertrude Bell, scrie Hollywood.com, un film biografic despre cea care a pus bazele statului irakian şi a avut o influenţă covârşitoare în ceea ce priveşte problematica Orientului Mijlociu.

Filmul, ce o va avea pe Jolie în rol principal, este produs de Ridley Scott, care şi-ar putea asuma şi scaunul regizoral al acestei producţii. Scenariul îi va aparţine lui Jeffrey Caine (The Constant Gardner).

Născută într-o familie aristocrată britanică, Gertrude Bell a intrat de timpuriu în jocurile politice de la început de secol XX, ajungând, cu timpul, datorită multitudinii formelor sale de exprimare – a fost arheolog, diplomat, fotograf şi agent secret - o personalitate politică marcantă, ce a mijlocit Orientului Mijlociu deschiderea spre lumea politică modernă, conservând, în acelaşi timp, moştenirea sa istorică. Ea a fost numită adesea versiunea feminină a lui Lawrence al Arabiei, dar şi „regina neîncoronată a Irakului”, stat la formarea cărui a avut o contribuţie majoră.

Printre personalităţile care i-au marcat tinereţea se află şi câţiva români, printre care regina Elisabeta şi Valentin Chirol, corespondent, spre sfârşit de secol XIX, al publicaţiei Times în România.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
Crist11 pe 18 noiembrie 2011 11:06
Mult succes atunci.
Gebeleizis pe 18 noiembrie 2011 12:01
Ii urez cat mai multe realizari.
natty96 pe 18 noiembrie 2011 14:31
bafta!:)))
alex_il_fenomeno pe 18 noiembrie 2011 14:38
sunt sigur ca va iesi un alt mare film , daca se va bucura de prezenta Angelinei Jolie .
darayawaus pe 18 noiembrie 2011 20:15
Chiar esti sigur? Numeste-mi repede 5 (cinci) filme mari de-ale Angelinei!
Aluna pe 14 februarie 2012 20:21
si am uitat Gia. Probabil cel mai bun rol al ei . :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells