Actorii români lipsesc de pe afişul lui The Way Back

de Ştefan Dobroiu în 29 Oct 2010
Actorii români lipsesc de pe afişul lui The Way Back

Se ştie deja că românii Dragoş Bucur şi Alexandru Potocean joacă roluri importante în The Way Back, noul film al lui Peter Weir, regizorul şi scenaristul de şase ori nominalizat la Oscar. Un poster publicat recent îi face uitaţi pe Bucur şi Potocean, ale căror nume nu apar nici măcar în partea de jos a posterului.

Cu nume ca Ed Harris, Jim Sturgess, Saoirse Ronan şi Colin Farrell pe generic nu se aştepta nimeni ca numele actorilor români să apară în partea de sus a posterului, rezervată starurilor. Dar românii nu apar nici măcar în succesiunea de nume din partea de jos, unde de obicei este spaţiu şi pentru actorii secundari. Trebuie făcută precizarea că Bucur şi Potocean fac parte din cei şapte actori care interpretează şapte evadaţi dintr-un lagăr siberian, protagonişti ai unei chinuitoare călătorii de mai bine de 4000 de kilometri, până în India. Cum patru actori erau deja precizaţi deasupra titlului filmului, "economia" de spaţiu făcută de autorul posterului este cu atât mai supărătoare...

O altă critică de adus posterului este că acesta pare a conţine spoilere. Fără să fi citit cartea de la baza filmului, care descrie aventurile grupului de evadaţi, petrecute şi în realitate, se ştie că o parte dintre aceştia mor în timpul călătoriei. Prezentat drept actor principal şi indiscutabil cea mai mare vedetă de pe afiş, Colin Farrell ocupă al patrulea loc în succesiunea "Ed Harris, Jim Sturgess, Saoirse Ronan şi Colin Farrell", ceea ce sugerează că personajul lui Farrell nu se va număra printre supravieţuitori...

The Way Back se lansează în Statele Unite la sfârşitul lui decembrie, pentru a fi eligibil pentru Oscarurile din 2011, iar în România se va lansa în primăvara viitoare, cel mai probabil după anunţarea nominalizărilor la Oscar sau chiar după gala de decernare. Cu siguranţă distribuitorul român va găsi un loc pe afiş pentru Dragoş Bucur şi Alexandru Potocean.

Ce părere ai despre omiterea numelor actorilor români de pe afiş?

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
keepwalking pe 29 octombrie 2010 10:14
dar, totusi, parca bucur e cel pozat cu spatele.
sau o fi al treilea din dreapta?
sau poate e pe muntele ala din stanga?

bloodthirst pe 29 octombrie 2010 10:15
Poate ca cerem prea mult de la posterul acestui film...nu era normal sa fie afisate doar numele si chipurile actorilor cel mai cunoscuti?
rouroux pe 29 octombrie 2010 10:26
COLLIN FARRELL , NU FERREL, DOMNUL AUTOR STEFAN DOBROIU...
AdiM pe 29 octombrie 2010 10:45
Asta a fost geniala... Data viitaore cand mai vad un film in care mor oameni, o sa stiu ca o sa supravietuiasca ala mai de sus de pe poster, si o sa moara in ordine, de jos in sus... Nu m-am gandit niciodata, dar acu o sa stiu ce o sa se intample in film, doar uitandu-ma la posterul filmului... Multumesc mult ca mi-ati deschis ochii... GENIAL!!!! :P
veone wordpress pe 29 octombrie 2010 10:45
Nu neaparat. E posibil ca Farrell, de pilda, sa joace un rol mai mic (ca durata), desi fara indoiala important in film. De pilda, poate aparea tocmai la jumatatea filmului, ca un fel de deus ex machina.
kytra pe 29 octombrie 2010 10:57
Eu cred ca este parte din conspiratia internationala impotriva romanilor, nu?

si da, @AdiM intr-adevar nici eu nu stiam cum se "citesc posterele" LOL

Dragomara pe 29 octombrie 2010 12:16
@Keepwalking - cel cu fustă nu este în niciun caz! .... ăăă... sper! :-))
Î: Ce părerea ai despre omiterea numelor actorilor români de pe afiş?
R: Este oarecum normală, cu indulgenţă putem găsi doar câteva milioane (sper că mai mult de două!) care-au auzit Dragoş Bucur şi Alexandru Potocean. :D Prestaţia lor în film va fi singura care va lucra - să sperăm că pozitiv - la imaginea lor, mult mai eficient decât ar fi putut-o face un simplu nume pe un afiş.

Iamsaved pe 29 octombrie 2010 14:27
De abia astept sa-i vad:)
rob3rt_89 pe 29 octombrie 2010 14:31
ma.....pe el de poster ; vreau sa vad filmu
alexaa pe 29 octombrie 2010 14:45
nici nu ma asteptam sa fie...
Simplu Eu pe 29 octombrie 2010 15:25
In caz ca nu stiati domnilor sau doamnelor care ati scris articolul, numele pe postere se pun in functie de contracte si de ratingul actorului.. Se numeste "Billing" toata chestia asta. Auzi, scris in ordinea in care mor...lol
Paraiah pe 29 octombrie 2010 15:57
Sunt eu chior sau Farrell este pe locul 3 si nu pe patru?
"olin Farrell ocupă al patrulea loc în succesiunea "Ed Harris, Jim Sturgess, Saoirse Ronan şi Colin Farrell"

sabinalin pe 29 octombrie 2010 16:17
In fine, cu ei sau nu pe afis,astept filmul cu mare interes...
mirko pe 29 octombrie 2010 17:27
Nu stiu cat de mult conteaza faptul ca este sau nu pe afish Dragos Bucur sau Alexandru Potoceanu... Cred ca prestatia lor actoriceasca este mult mai importanta si mai ales ca au prilejul de a juca alaturi de asemenea nume mari ai cinematografiei mondiale. Eu unu abia astept filmul sa-l vad si cred ca imi va face o mare placere sa vad din nou romani la un asemenea nivel!
Coralia pe 29 octombrie 2010 18:07
De ce ar conta asa de mult sa le fie trecut numele pe afis? Cred ca includerea celor doi actori romani in distributia filmului cu pricina este deja o chestiune notabila. Daca la acest fapt de evidenta certa se va mai adauga si o cronica buna in ceea ce priveste interpretarea ... atunci cred ca deja se pot considera fericiti. Si noi, de asemenea...
picior pe 29 octombrie 2010 18:44
cabd vor deveni celebri in state sau pe plan international numele lor vor aparea pe afise...nu credeti?:)
picior pe 29 octombrie 2010 18:48
oricum in posterul de jos sunt doar 6 in timp ce in film se zice ca sunt 7 fugari spre india...inseamna ca al-7-lea e roman...moare la inceputul filmului:))))deci daca romanii mor repede la ce rost sa le mai puna numele:))))))))
doinarac pe 29 octombrie 2010 19:28
Nu e Ok ca actorii romani nu fac parte din distributia de pe poster, unde sunt trecutii actorii cu "nume mai putin sonore" sau roluri secundare!!!
Daca erau figuranti ok!
Dar se pare au roluri de personaje "urmarite" dupa cum scrie in articol : "......Bucur şi Potocean fac parte din cei şapte actori care interpretează şapte evadaţi dintr-un lagăr siberian."
Or fi ei "fara nume" pentru americani,,,,,,dar nici chiar asa!!!
Stau si ma intreb ce inseamna asta?.......
Sunt curioasa cind va aparea filmul, unde este locul lor pe genericul filmului.?...
Marcel Iures era pozitionat pe afise...
Poate cu timpul.....si ceilalti..
Sa speram "ca istoria viitoare" va repara omisiunile....

angesa pe 29 octombrie 2010 19:41
Daca ne uitam cu atentie la afis , sus sunt trecute doar numele actorilor care au si poza pe afis, e adevarat ca nu in aceeasi ordine.
Asa ca asta ar fi o alta explicatie ca numele actorilor romani nu apar sus.
Dar......
..... jos, unde sunt trecuti ceilalti, nu conteaza ca ai nostri sunt sau nu cunoscuti pe plan international deocamdata, trebuiau sa fie "nominalizati"!
Conteaza, cred, pentru cineva care a muncit intr-un film , sa fie recunoscut si prin inscrierea numelui lui pe afis. Si asta este o modalitate de a te face cunoscut....zic eu...pe linga jocul actoricesc.
Ai jucat bine, iese omul (americanul sau alta natie, ca noi stiim cine sunt) din sala si se uita pe afis: ma dar pe ala cum il cheama?
.............???

anca_luna pe 29 octombrie 2010 19:49
La multe filme , nu la toate, ies din sala si citesc si partea de jos a afisului!
Cred ca era cazul sa fie trecuti jos pe afis!
Daca "THEY" o sa ne citeasca comentariile (nu stiu prin ce modalitate) poate data viitoare nu o sa-i mai omita!!!

PRINCESS1 pe 29 octombrie 2010 19:54
Poate din greseala a fost eroarea asta, sau nu.....oricum deabia astept sa vad filmul, sper sa nu fie eroare si la generic!!!
Oricum noi suntem mandri de actorii nostri care joc intr-un astfel de film, chiar daca au un rol secundar, inca nu stim, ne vom spune parerea dupa ce il vom viziona.

johnnyg pe 30 octombrie 2010 00:32
Ce Dumnezeu de stire e si asta? Nu va puteti bucura ca 2 actori romani au avut sansa sa joace intr-un film de anvergura asta? "Vai ca nu sunt trecuti pe afis, buhu!" Get a life people!
Si, din cate stiu, pana la urma autorul cartii a recunoscut continutul fictional al acesteia si ca nu s-ar fi petrecut in realitate acea calatorie de 4000 de km.
Oricum, asteptam filmul cu nerabdare.

robbiex2 pe 30 octombrie 2010 00:38
Nu mai conteaza ca apar sau nu pe afis.conteaza ca ei joaca alaturi de nume mari.Actorii nostri sunt modesti, nu se bucura la un poster :) chiar credeti ca Dragos Bucur nu mai poate dormi ca nu se vede pe poster ???
Dragos Bucur si Alexandru Potocean regreta ca filmul nu ruleaza la noi in cinema (nici o data, nici o stire despre asta) mai bine rezolvati treaba asta decat sa rezolvati treaba unui poster...

hui pe 30 octombrie 2010 13:02
Filmul se lanseaza in 21 ianuarie 2011 la americani
rifa pe 30 octombrie 2010 15:35
din pacate acest Stefan Dobroiu a mai creat un articol penibil.

1. Intotdeauna pe posterele principale ale filmelor se trec doar actorii cu nume care pot vinde bilete in salile de cinema. Am si eu intrebare... cam cate bilete ar putea vinde acest Potocean?
2. Posterul filmului nu are nici un spoiler daca nu il ofereai tu deja. Mare greseala de jurnalist. Majoritatea habar n-au de aceasta regula "inventata" practic pe moment de care te plangi. Teoretic, practic, concret, spoilerul ne-a fost oferit tocmai de acest Stefan...
3. Ma amuz teribil de obiceiul romanesc de a face din tantar armasar. Daca Dragos Bucur si-a jucat bine rolul voi va simtit nevoiti sa pompati povestea cu niste aberatii. Procedati exact ca in orice caz tipic de "succes romanesc". Daca e pe primul loc in Anglia Inna este comparata cu Lady Gaga si auzi aberatii gen Inna a surclasat-o pe Lady Gaga. Dragii mei, Lady Gaga a avut piesa aceea din top timp de 17 saptamani ca fiind number one. Cred ca dupa 17-18 saptamani lumea s-a plictisit si au votat si restul de artisti... in speta Inna. Deci nu mai aberati atat nici cu actorii astia ca meritau sa fie pe poster... Bine ca nu merita Dragos Bucur sa fie pus primul acolo...

Ma rog... astea toate face parte din cateogria Romanisme...

AAndrei pe 30 octombrie 2010 17:50
"indiscutabil cea mai mare vedetă de pe afiş, Colin Farrell ...". Poate mare ca si greutate sau ca si prezenta in tabloidele de scandal, caci, ca si talent actoricesc nu ii ajunge la genunchi lui Ed Harris.
cetateanu pe 30 octombrie 2010 17:58
Important este ca ei joaca in film si pot fi remarcati chiar daca nu sunt trecuti pe afis.
Mei5ter pe 30 octombrie 2010 20:52
Nu e primul afis de film in care se uita de actorii secundari si nu e vorba de nici o conspiratie impotriva romanilor. Asa procedeaza americanii. Daca's de-ai lor ii trec fara prea multe probleme iar daca's straini, trebuie sa isi castige pozitia pe afisele principale.
Dream pe 30 octombrie 2010 22:37
Rifa are dreptate, numele mari de la Hollywood asigura din plin succesului unui film, defapt e crucial, de exemplu "Sanctum" pe al carui poster, mai mult ca sigur va sta mare scris " James Cameron's Sanctum " chiar daca si numai din postura de producator, desi regizorul este Alister Grierson - un necunoscut , de ce ? simplu, pentru ca e un nume cu rezonanta si o dovada vie a faptului ca are un nume de box office no matter what. Apropo de Bucur şi Potocean, nu stiu ce roluri au ei in acest film, dar imi aduc aminte de " Interview with the Vampire " in care a jucat si Marcel Iures, si la fel numele lui nu apare listat in poster-ul oficial al filmului.
kojakAG pe 31 octombrie 2010 09:11
mei5ter are dreptate, asa se procedeaza... in curand o sa apara si ai nostri pe cap de afis pt ca or sa se afirme in filmul asta... abia astept sa-l vad
Piratu pe 31 octombrie 2010 15:08
o sa apara in urmatorul postet =)
andytimofte94 pe 5 noiembrie 2010 07:07
ei na, ce sa zic....de parca ar fii asa important sa apara si ei e poster
leelee pe 14 noiembrie 2010 20:44
Daca pe piata muncii strainii se folosesc de obedienta si seriozitatea (majoritatii) romanilor,de ce nu s-ar folosi si "piata" cinematografiei de talente ca Bucur si Potocean. Dar cine ia atitudine? La noi si CNC-ul e o institutie obscura, cu reguli de o mare ambiguitate, care ne fugareste talentele, le descurajeaza...Prada buna pentru altii!
roxi pe 7 aprilie 2011 01:10
cum sa zici asa ceva?
nu cred eu ca a auzit cineva de dragos bucur si de alexandru potocean - la nivel international ma refer - !!!!!!!!!
auzi, pe poster.
da ma, au roluri importante da asta nu inseamna ca vor fi pusi pe afis!
uita-te la black swan - mila kunis nu apare pe afis - o fi vreo conspiratie??

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells