The Favourite

(2018)

Favorita

Poster The Favourite Postere The Favourite

Sinopsis The Favourite

Mai mult
The Favourite RO SUB

Începutul secolului al XVIII-lea. Anglia este în război cu francezii. Cu toate acestea, cursele cu rațe și degustarea de ananas sunt activități care prosperă. Fragila regină Anne (Olivia Colman) ocupă tronul, iar prietena ei, Lady Sarah (Rachel Weisz), guvernează țara în locul ei, în timp ce are grijă de sănătatea și de caracterul schimbător al Annei. Atunci când Abigail (Emma Stone) sosește la palat în postura de servitoare, farmecul ei o cucerește pe Sarah, care o ia sub aripa ei. Astfel, Abigail întrevede…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
Vezi pe Hbo MaxVezi pe Disney+Vezi pe Netflix
Un premiu şi 8 nominalizări Oscar, un premiu şi 3 nominalizări Globul de Aur
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Element Pictures

Distribuitorul international

Fox Searchlight Pictures

Distribuit in Romania de

Odeon Cineplex

Box office The Favourite

Weekend premieră (18.02.2019)
  • Loc 6
  • Spectatori 8.869
  • Încasări (RON) 184.893,67
Total
  • Spectatori 24.084
  • Încasări (RON) 487.837,98
  • Încasări (USD) 116.311,55

Părerea criticului

StefanDo pe 24 Februarie 2019 18:06
Lansat în perfectă sincronizare cu gala Oscar, la care a primit nu mai puţin de zece nominalizări, drama de epocă The Favourite/Favorita este una dintre acele experienţe cinematografice gata să te ia prin surprindere. Motivul? Puţine sunt filmele pe care să le apreciezi cerebral pentru diversele aspecte tehnice şi pentru concepţie, dar care să-ţi ofere la urma urmei mai puţin. Iată mai jos ce ţi-ar putea plăcea la filmul grecului Yorgos Lanthimos, dar şi ce te-ar putea dezamăgi.

Acţiunea are loc la începutul secolului 18, iar în centrul atenţiei sunt regina Anne a Marii Britanii (Olivia Colman), favorita, confidenta şi mâna ei dreaptă, Lady Sarah (Rachel Weisz), şi Abigail (Emma Stone), noua slujnică gata de orice pentru a intra în graţiile reginei, primul pas în a-şi face un rost pe lume. Dacă mai pui şi că regina e suferindă şi se află… citeşte

5 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
nathalie_dinu pe 14 Ianuarie 2019 14:03
Scarile parvenirii
Asemenea unui vals tragic, precis, calculat, betia puterii corupe inocenta in filmul Lui Yorgos Lanthimos, film care desi descrie un alt timp , ne oglindeste atat de clar prezentul.

Jocuri ale umilintei, tehnici ale manipularii, falsitate, decadere, masti care infrumuseteaza chipul ascunzand intentiile sufletului, totul pentru a fi favoritul in jocul puterii.

12 7
CristiTalos pe 8 mai 2019 16:11
Bestial comentariul, descrie perfect filmul :).
filmenthusiast pe 07 Ianuarie 2019 01:38
E ca un tablou de Caravaggio luand viata in fata ochilor tai.

Un mix delicios de nebunie, absurditate, amuzament, tragedie, iar overall... multa emotie. Un film dinamic cu un cast excelent (mai ales Olivia Colman, care e magnifica in rolul reginei Anne). Fara sa dau prea multe detalii, pot spune ca finalul este probabil cel mai "concret", tinand cont ca este un film marca Yorgos Lanthimos. Un final care a ramas cu mine mult timp dupa ce l-am vazut, atat de mult intrucat trebuia sa ma reintorc sa-l vad. Side note, stiu ca inca nu este o data de lansare pentru Romania, insa daca aveti posibilitatea sa-l vedeti pe marile ecrane, s-o faceti. Nu veti regreta!

7 6
metallflor pe 7 ianuarie 2019 19:05
Dvs. unde l-ati vazut?
eduard_stratan pe 9 februarie 2019 20:06
In limba romana cast inseamna pur, virtous!
777L pe 13 Martie 2019 10:47
Folosirea in exces a cadrelor extrem de largi devine obositoare la un moment dat. Un triunghi de lesbiene, in care una e o regina bolnava si fizic si psihic, iar celelalte doua se chinuie sa-si indese limba cat mai adanc in urechea (si nu doar acolo) reginei pentru a deveni Favorita de la curtea regala. Un film care n-are nimic demn de Oscar, cel din vremurile bune, dar se incadreaza perfect la cerintele actuale.
5 0
sabinalin pe 09 Februarie 2019 14:12
Toate-s vechi si noua toate, lupta pentru a fi cat mai sus pe scara sociala, trebuie cateodata sa nu ai scrupule si sa stii sa calci pe cadavre daca iti doresti cu adevarat sa ajungi sus, lupta pentru control in dragoste cat mai ales in politica, lupta politica ascutita intre putere si opozitie, o lupta-i viata deci te lupta, The favourite mi s-a parut un pas in spate din punct de vedere valoric pentru Yorgos Lanthimos daca il raportez la precedentele The Lobster si The killing of a sacred deer, bineinteles ca altii s-ar putea sa nu fie de acord, Yorgos e unul dintre regizorii speciali afirmati in acest deceniu si e la zi cu tendintele momentului, avem feminism cat incape, avem LGBT in doze decente, ma mir ca n-a bagat si negri, zece nominalizari la Oscar nu sunt de colo, sa vedem cu cate premii se alege, foarte bune interpretarile celor trei roluri principale, un plus parca pentru Emma… citeşte
5 3
bogdanpipoiu pe 29 martie 2019 22:20
o servitoare era negresa
sabinalin pe 31 martie 2019 19:58
Da dar ma refeream la personajele principale...
boghiu_andrei pe 14 Februarie 2019 19:29
Fiecare are un scop
În sfârșit l-am bifat si pe ăsta. Lanthimos si ideile lui stranii continuă să ne uimeasca.

După cum vedem și mai sus, The Favourite ne spune povestea complicatei regine, Anne..Dar și a prietenei ei, Lady Sarah, care se ocupa de lucrurile importante in lipsa reginei. Asta pâna când în peisaj mai apare un personaj.. O fată inocenta care pe parcurs ajunge să își dorească puterea, sa concureze cu Sarah in scopul de a ajunge favorita reginei..O luptă dusă pană la extrem.

O comedie ciudată, asemănătoare cu The Grand Budapest Hotel. Acel umor mai diferit. E mai mult o dramedie bizară, absurdă.
Se pare ca e și un fel de biografie. Deoarece e o poveste oarecum reală.
Se pare că Yorgos Lanthimos avea de multă vreme filmul in plan, dar nu l-a scos deoarece anumite lucruri din film nu erau primite bine in acea perioadă.

citeşte

4 2
parker26 pe 15 februarie 2019 18:03
DIntre cele 3 vazute de tine ,favoritul nu este filmul favorita ,si filmul the killing ,dar the favourite este cel mai bun dintre cele 3
into_the_labyrinth pe 24 Martie 2019 17:58
După Alejandro Amenabar, rebelul genial al cinematografului spaniol, care după o serie de thrillere ce au şocat în mod sigur spectatorul (Abre los Ojos, Thesis) sau filme care prezintă suferinţa umană în cele mai negre culori (Mar Adentro), a decis să realizeze o peliculă istorică, de epocă (Agora) fără a mai înregistra acelaşi succes, iată că a venit rândul lui Yorgos Lanthimos (autor, de asemenea, al unor pelicule-şoc precum Kynodontas, Alpeis, The Killing of a Sacred Deer sau aclamatul The Lobster) să încerce acelaşi lucru cu ”The Favourite”, o satiră cu acţiunea plasată în Anglia începutului de secol al XVIII-lea.
Mărturisesc că, iniţial, m-am gândit că pelicula ar fi putut candida cu mai mare succes la Oscarul de anul acesta, dar vizionând-o mi-am dat seama că m-am înşelat.
Intenţia e lăudabilă, dar filmul e mediocru. Se vede… citeşte

3 1
DarkCat pe 24 Februarie 2019 20:05
Un film bun dar grotesc prin modul in care subliniaza tot ce este mai rau in natura umana,egoismul,lacomia,falsitatea,manipularea dusa la exces..pleci de la el pe ganduri si trist pentru ca in toata povestea nu vezi nimic bun, frumos..doar intunericul din om!Singurul moment de iubire sincera e dragostea reginei pt iepurasi in amintirea copiilor ei pierduti..
3 1
Kul pe 11 Februarie 2019 11:37
The Favourite (2018)

– conflict artificios indus de la bloody pigeons
– niceee camera shot
– good lines scripts
– Unde a fost filmat ca locatie?
– royal / aristocracies madness (aruncatul ala de portocale, gen)
– (foarte) bun acting toate trei. mai ales regina.
– cu fine and more tradari

3 3
georgiana_tranca pe 23 Februarie 2019 20:51
O porcarie de film. Nu pot sa cred ca e nominalizat la Oscar!
3 4
Crynick pe 26 februarie 2019 15:20
de ce ?
user-5c76f07e88030 pe 27 Februarie 2019 22:37
Daca vreti sa va convingeti singuri de ce acest film este drama-comedie puteti sa o faceti. Din punctul meu de vedere comedia este dupa finalul lui, atunci cand iti spui " ce prost am fost ca am mers la filmul asta, iar drama este cand constientizezi ca ai dat bani pe bilet si ca ai pierdut timp pretios din viata ta! Un mare CACAT!
3 7
parker26 pe 06 Februarie 2019 18:10
Bine!
Film bun de parodie ,mi-a placut destul de amuzant ,nu m-am plictisit pe parcursul vizionarii .Merge vazut odata la plictiseala pentru amuzament .Recomand!
3 9
Ovidiup76 pe 05 Iunie 2019 21:28
Excentricul regizor Yorgos Lanthimos a ieșit din tiparul filmelor cu care ne obișnuise până la The Favourite. După The Lobster (2015) și The Killing of a Sacred Deer (2017), Lanthimos ne oferă de această dată un film într-un registru complet diferit, făcut după scenariul lui Deborah Davis și Tony McNamara, un scenariu extrem de bine condimentat, care oferă mai multe abordări ale narațiunii. Pe de o parte, The Favourite este o poveste de curte regală și alcov, de prietenie și implicare romantică, o dramă cu aer melancolic centrată pe imaginea depresivă și destinul tragic al unei regine fără strălucire. Pe de cealaltă parte, filmul se constituie într-o aprigă satiră socială a aristocrației intrigante a acelor vremuri și a vieții curtezanelor.
The Favourite oferă o reconstrucție meticuloasă a atmosferei curții regale engleze a secolului XVIII.… citeşte

2 0
andystarx pe 12 Martie 2019 15:33
Nota 5/10
In afara de jocul actorilor,nu mi a placut absolut nimic la filmul asta,scarbos,oribil,nu inteleg cum poate castiga un oscar !
2 0
user-5c5c0e76de82e pe 26 Februarie 2019 10:35
Singurul lucru pe care îl am de spus: Criticii sunt niște idioți. Favorita este un film original, comic dar și dramatic și brutal în natura lui subtilă și acest "critic" care nu e în stare să scrie nici măcar un scenariu scurt îi dă un 7 din 10 la fel de mult cât i-a dat la Alita Battle Angel care este o prostie clișeită de la Hollywood care a mai fost facută de mii de ori.
2 0
stricted pe 09 Februarie 2019 17:14
Olivia Colman joacă excepțional.. .
2 0

Spune-ţi părerea despre The Favourite

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Favourite
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells