Păreri The Favourite

(2018)

Favorita

Ordonează după
nathalie_dinu pe 14 Ianuarie 2019 14:03
Scarile parvenirii
Asemenea unui vals tragic, precis, calculat, betia puterii corupe inocenta in filmul Lui Yorgos Lanthimos, film care desi descrie un alt timp , ne oglindeste atat de clar prezentul.

Jocuri ale umilintei, tehnici ale manipularii, falsitate, decadere, masti care infrumuseteaza chipul ascunzand intentiile sufletului, totul pentru a fi favoritul in jocul puterii.

7 6
sabinalin pe 09 Februarie 2019 14:12
Toate-s vechi si noua toate, lupta pentru a fi cat mai sus pe scara sociala, trebuie cateodata sa nu ai scrupule si sa stii sa calci pe cadavre daca iti doresti cu adevarat sa ajungi sus, lupta pentru control in dragoste cat mai ales in politica, lupta politica ascutita intre putere si opozitie, o lupta-i viata deci te lupta, The favourite mi s-a parut un pas in spate din punct de vedere valoric pentru Yorgos Lanthimos daca il raportez la precedentele The Lobster si The killing of a sacred deer, bineinteles ca altii s-ar putea sa nu fie de acord, Yorgos e unul dintre regizorii speciali afirmati in acest deceniu si e la zi cu tendintele momentului, avem feminism cat incape, avem LGBT in doze decente, ma mir ca n-a bagat si negri, zece nominalizari la Oscar nu sunt de colo, sa vedem cu cate premii se alege, foarte bune interpretarile celor trei roluri principale, un plus parca pentru Emma… citeşte
5 1
filmenthusiast pe 07 Ianuarie 2019 01:38
E ca un tablou de Caravaggio luand viata in fata ochilor tai.

Un mix delicios de nebunie, absurditate, amuzament, tragedie, iar overall... multa emotie. Un film dinamic cu un cast excelent (mai ales Olivia Colman, care e magnifica in rolul reginei Anne). Fara sa dau prea multe detalii, pot spune ca finalul este probabil cel mai "concret", tinand cont ca este un film marca Yorgos Lanthimos. Un final care a ramas cu mine mult timp dupa ce l-am vazut, atat de mult intrucat trebuia sa ma reintorc sa-l vad. Side note, stiu ca inca nu este o data de lansare pentru Romania, insa daca aveti posibilitatea sa-l vedeti pe marile ecrane, s-o faceti. Nu veti regreta!

3 3
metallflor pe 7 ianuarie 2019 19:05
Dvs. unde l-ati vazut?
eduard_stratan pe 9 februarie 2019 20:06
In limba romana cast inseamna pur, virtous!
boghiu_andrei pe 14 Februarie 2019 19:29
Fiecare are un scop..
În sfârșit l-am bifat si pe ăsta. Lanthimos si ideile lui stranii continuă să ne uimeasca.

După cum vedem și mai sus, The Favourite ne spune povestea complicatei regine, Anne..Dar și a prietenei ei Lady Sarah, care se ocupa de lucrurile importante, in lipsa reginei. Asta pâna când în peisaj mai apare un personaj.. O fată inocenta, care pe parcurs, ajunge să își dorească puterea, sa concureze cu Sarah in scopul de a ajunge favorita reginei.. o luptă dusă pană la extrem.

O comedie ciudată, asemănătoare cu The Grand Budapest Hotel..Acel umor mai diferit... E mai mult o dramedie bizară, absurdă.
Se pare ca e și un fel de biografie..Deoarece e o poveste oarecum reală.
Se pare că Yorgos Lanthimos avea de multă vreme filmul in plan, dar nu l-a scos deoarece anumite lucruri din film nu erau primite bine in acea perioadă..
citeşte

1 0
parker26 pe 15 februarie 2019 18:03
DIntre cele 3 vazute de tine ,favoritul nu este filmul favorita ,si filmul the killing ,dar the favourite este cel mai bun dintre cele 3
stricted pe 09 Februarie 2019 17:14
Olivia Colman joacă excepțional.. .
0 0
lili22 pe 23 Ianuarie 2019 18:01
Frumos film, facut cu inteligenta si rafinament.Merita nominalizarile la Oscar.
0 0
FunnyX pe 31 Decembrie 2018 15:06
Filmul a fost deja lansat la nivel de international. Avem si noi o data de lansare in Romania?
Multumesc!

0 0
Kul pe 11 Februarie 2019 11:37
The Favourite (2018)

– conflict artificios indus de la bloody pigeons
– niceee camera shot
– good lines scripts
– Unde a fost filmat ca locatie?
– royal / aristocracies madness (aruncatul ala de portocale, gen)
– (foarte) bun acting toate trei. mai ales regina.
– cu fine and more tradari

0 1
xerses pe 24 Ianuarie 2019 15:00
Cu siguranta, filmul are multe momente care surprind, impresioneaza , socheaza, dar finalul te lasa intr-adevar cu o mare meditatie in suflet.
0 1
parker26 pe 06 Februarie 2019 18:10
Bine!
Film bun de parodie ,mi-a placut destul de amuzant ,nu m-am plictisit pe parcursul vizionarii .Merge vazut odata la plictiseala pentru amuzament .Recomand!
0 3
onderah pe 03 Februarie 2019 11:00
Un film prost . Poate cei cu pretentii ( discutabile din punctul meu de vedere ) de mari specialisti... sa-l gaseasca bun .
0 3

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells