The Adventures of Tintin

(2011)

Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului

Poster The Adventures of Tintin Postere The Adventures of Tintin

Sinopsis The Adventures of Tintin

Mai mult
The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn ro

Bazat pe celebrele și îndrăgitele personaje create de Hergé, filmul urmărește aventurile unui tânăr și îndrăzneț reporter pe nume Tintin (interpretat de Jamie Bell) și ale credinciosului său câine Snowy. Din clipa în care Tintin devine posesorul unei machete de vapor care ascunde un secret bine păstrat de secole, Ivan Ivanovitch Sakharine - un individ ticălos și diabolic - pornește pe urmele lui. Sakharine (interpretat de Daniel Craig) este convins că Tintin a furat neprețuita comoară a unui pirat pe nume Red…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
Jamie Bell Jamie Bell Tintin Andy Serkis Andy Serkis căpitanul Haddock Daniel Craig Daniel Craig Sakharine / Red Rackham (voce)
Simon Pegg Simon Pegg Thompson (voce) Cary Elwes Cary Elwes pilot Nick Frost Nick Frost Thomson
Toby Jones Toby Jones Silk Eric Stoltz Eric Stoltz dr. Krospell Gad Elmaleh Gad Elmaleh Ben Salaad
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn
  • Tintin: The Secret of the Unicorn
  • Tintin 1

Produs de

Amblin Entertainment

Tip Ecran

3D

Distribuitorul international

Sony Pictures

Distribuit in Romania de

InterComFilm Distribution

Țara

SUA
Film disponibil pe DVD în România

Box office The Adventures of Tintin

Weekend premieră (24.10.2011)
  • Loc 2
  • Spectatori 17.025
  • Încasări (RON) 366.879,00
Total
  • Spectatori 50.053
  • Încasări (RON) 1.020.456,00
  • Încasări (USD) 325.622,84

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
legolas05 pe 04 Martie 2011 17:06
mie mi'a placut foarte mult aceasta animatie,deabia astept si continuarea
29 8
Hannibal88 pe 10 Iunie 2011 16:32
Exceptional
Personajul Tintin s-a "nascut" la 10 Ianuarie 1929,creatorul sau fiind Herge [ Georges Prosper Remi ( 1907-1983 ) ]
Tintin este prezent in exact 23 de carti si al 24-lea fiind neterminat dar publicat postum.
Prima carte se numeste "Tintin in the Land of the Soviets" ( 1930 ), iar ultima carte se numeste "Tintin and Alph-Art" ( 1986 )
"The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn ( 2011 ), regizat si produs de Steven Spielberg, in colaborare cu Peter Jackson, se bazeaza pe cartea cu numarul 11 numita " The Secret of the Unicorn" ( 1943 ).
Este primul film animat si/sau 3D regizat si/sau produs de Steven Spielberg.
Mai are in calcul ecranizarea cartii nr. 14 numita "Prisoners of the Sun" ( 1949 ), dar este in stadiu de proiect.
Sa speram ca filmul acesta nu va dezamagi cartea, dar mai ales fani lui Tintin, fani lui Spielberg, sau fani genului ( desi… citeşte

18 8
Pitbull pe 22 Octombrie 2011 08:31
"The Adventures of Tintin" - cronica filmului
"The Adventures of Tintin" - O revenire parţială
Vraja s-a dus, rămâne spectacolul

Un subiect care mă preocupă de câţiva ani (de când, prin forţa împrejurărilor, a fost inevitabil să ajungă în atenţia noastră, a tuturor celor preocupaţi de cinema) este acela al perisabilităţii creative a regisorilor de film - şi nu e vorba doar de simpla "îmbătrânire" remarcată şi în alte discipline artistice. E firesc ca toţi marii clasici să "obosească" odată cu înaintarea în vârstă. Lăsând la o parte cazurile particulare unor Orson Welles sau François Truffaut, celebri inclusiv prin faptul că nu şi-au mai egalat niciodată capodopera de debut (dar, ulterior, au avut totuşi o carieră măcar oscilantă, conţinând şi filme slabe, dar şi altele cât se poate de onorabile), sau exemplul lui Chaplin, pe care în mare parte l-a "asasinat"… citeşte

13 8
mongolarix pe 27 Octombrie 2011 00:03
Nota 8
Steven Spielberg isi pune amprenta si pe Filme de animatie,Dupa cateva minute bune de urmarit din film iti aduci aminte ca te uiti la o animatie si nu la un film real ,animatia este aproape de realitate ,felicitari domnului Spilberg pt. infatisarea Realista a Personajelor ,o ad\ventura plina de suspans si umor ,thumbs up!
12 0
futurist pe 24 noiembrie 2011 21:48
Foarte buna animatia , de vazul la 3D!
cezarika21 pe 01 Decembrie 2015 17:17
Reînvierea poveștilor copilăriei
După ce începuse să se plafoneze la începutul anilor 2000 în filme tot mai plate și mai plicticoase, regizorul Steven Spielberg revine în forță la conducerea unui film de animație ce aduce pe marele ecran aventurile serializate ale micului jurnalist belgian Tintin. Revenirea este de bun augur pentru că ”The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn” produce aceeași bucurie savuroasă pe care o trezeau în copilărie citirea benzilor desenate și apoi urmărirea serialelor de desene animate.

Scenariul combină aventurile prezentate în mai multe cărți, introducându-i pe spectatori (mici sau mari) într-o lume magică a aventurii. Astfel, după ce achiziționează macheta unei corăbii ce a călătorit pe mările lumii în secolul al XVII-lea, micul Tintin, inteligent și pasionat, descoperă o enigmă și pornește astfel într-o călătorie… citeşte

11 1
nyuszi pe 28 Octombrie 2011 00:38
Cand eram mica volumul meu preferat din "Tintin" a fost asta, cu Unicornul. Deci mi-a fost cam teama sa vad filmul! Si intr-adevar, multe lucruri sunt diferite, si s-au adaugat o multime de scene de actiune care in benzile desenate ori nu apar, ori sunt mai subtile, dar totusi trebuie sa recunosc ca mi-a placut foarte mult filmul!

Vizual e fantastic! Daca personajele nu ar fi stilizate sa semene cu cele originale, as putea sa jur ca sunt de fapt actori reali. De obicei animatille astea lasa de dorit si personajele umane se misca ca niste papusi umplute cu calti, dar aici nu! Excelenta realizarea. Iar "peisajele" sunt superbe!

Muzica e si ea geniala. Foarte "Indiana Jones", dar se potriveste atat cu povestea cat cu "stilul" lui Williams, deci e okay. Abia astept sa iasa coloana sonora pe CD!

Mi-a placut si referinta (nu foarte ascunsa) la "Doctor… citeşte

8 0
Vorador pe 26 Februarie 2012 18:56
Best Animated Film of 2011!
Rusine academiei americane de film pentru ca nici macar nu au nominalizat la Oscar cea mai buna animatie a anului vazuta de mine.Este cu mult peste Puss in Boots sau alte animatii care sunt nominalizate acolo.
8 2
AeroX pe 15 Noiembrie 2011 23:55
Hai sa mai bem o data si inca o data, ah, iar, si ce daca! Le rezolvam noi pe toate, caci aventura nu are loc cand suntem treji!
O sa stau si eu putin sa comentez degeaba cateva randuri bune de chestii irelevante, fara legatura cu filmul, cum face Pitbull(dar cica asa se "face" cronicile de la critici calificati :D... in a plictisi teribil pe cei care citesc) in prima jumatate a cronicii, doar ca sa scrie impresionant de mult pe langa utilizatorii de rand ai Cinemagia, doar ca eu o sa fac altceva.

O sa-mi marturisesc nemultumirea fata de lipsa curateniei serioase de la Samsung I-MAX, din incinta AFI.
Nu-mi vine sa cred ca gasesti cu greu un rand unde sa nu-ti lipesti incaltamintea de podea, fiind un fel de super-glue din cauza sucurilor varsate pe acolo. Astia chiar n-au vreodata timp de facut curatenie adevarata? Rezervarea locurilor anticipat e acum aproape inutila. Fireste, nu-s la fel de troglodit ca unii sa scad nota filmului pentru un motiv ca asta.

Tintin e cea mai buna… citeşte

6 7
Qube86 pe 17 aprilie 2012 17:48
AeroX, de cele mai multe ori nu sunt de acord cu tine in ceea ce priveste filmele...Gusturi diferite...Probabil ca tu intelegi mai bine lumea asta...Eu ma consider amator dar imi apreciez totusi parerea cu mult mai mult decat pe cea a unui profesionist...Sunt subiectiv...dar...tre' sa recunosc omule...cand te sincronizezi cu parerile mele, o faci in stil mare...10+ pentru commentul tau...Iti impartasesc parerea...
alexcoj93 pe 14 Ianuarie 2012 19:18
Foarte bun. Cred ca este cea mai buna animatie a anului. Pacat ca are doar o nominalizare la Globul de Aur merita mai mult dupa parerea mea
5 0
AeroX pe 16 ianuarie 2012 14:55
L-a si castigat, globul. Da, pai eu sper ca va castiga si Oscarul la sfarsitul lui februarie. Chiar n-am nicio indoiala ca e cea mai buna animatiei a anului.
okila pe 31 Octombrie 2011 22:59
Neasteptat de bun si de captivant, il recomand tuturor.
5 0
Theodor2011 pe 06 Ianuarie 2013 09:27
Mana poate celui mai bun regizor din toate timpurile se vede pana si intr-un film de animatie foarte bun. The Adventures of Tintin se aseamana pastrand proportile compartiei cu prima parte a seriei Pirates Of The Caribbean (The Curse Of The Black Pearl-2003) aceleas incrediente: Aventura cu umor pe alocuri, mari, corabii, pirati, comori, blestem, bautura etc. Finalul filmului lasa loc de o continuare
4 1
piticot89 pe 24 Octombrie 2011 13:34
va fi o adevarat aventura datorita lui Steven Spielberg si lui Peter Jackson, unii dintre cei mai buni regizori. Sigur merita vazut.
4 2
Mariusrap91 pe 05 Ianuarie 2011 03:05
???
Pai cum vine asta?? in USA apare abia pe 23/12/2011 si in Romania pe 28.10.2011. tare n-am ce zice :))
4 6
legolas05 pe 26 iulie 2011 21:50
nu numai la noi se lanseaza pa acesta data,dak vrei uite aici http://www.imdb.com/title/tt0983193/releaseinfo
andyy pe 05 Martie 2012 00:22
Excelent film! Aventura 100%, te tine cu sufletul la gura in permanenta, actiunea se desfasoara cu o viteza fantastica. O animatie impecabil realizata! Merita vazut!
3 0
Octaz pe 01 Noiembrie 2011 22:47
Al cincelea film vazut in 3D, sper sa tin sirul. Ok, sa nu uitam ca Tintin este unul dintre cele mai semnificative personaje care a contribuit la o copilarie frumoasa a parintilor sau chiar a bunicilor nostri. De aceea am fost ferm convnins, ca si noul Tintin al vremurilor noastre creat de Steven Spielberg, nu va dezamagi, ba din contra o sa aiba un efect pozitiv asupra multora. Mentionez ca astept lansarea acestul film de foarte multa vreme, pus pe fapte si menit sa il vad neaparat in 3D, am reusit iata sa il vizionez chiar la cateva zile dupa lansare.... La ce sa va asteptati? Pai ce sa asteptam de la Steven Spielberg? Decat ceva genial si bine pus la punct. Spielberg reuseste sa regizeze totul astfel incat sa nu iti dai seama de ce va urma , ba chiar sa iti starneasca curiozitatea si mai tare. Tintin este foarte carismatic, alaturi de catelusul lui Snowy care by the way este extrem de… citeşte
3 2

Spune-ţi părerea despre The Adventures of Tintin

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Adventures of Tintin
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells